Sök i den här bloggen

lördag 30 juni 2012

Holmens F99/00 vinner brons i Kalles Kaviar Cup

Så var då en underbar fotbollsvecka i Bohuslän över för denna gången och för Holmens del var vi ett straffmål ifrån att gå hela vägen till A-final. Första 11-mannacupen och utan att ens ha hunnit öva på det stora spelet så har våra tjejer från Alingsås gjort en fantastisk resa!

Holmalunds IF-Fortuna FF, 0-1 (straff) - Semifinal
Semifinalen mot duktiga Fortuna FF från Helsingborg blev ett kraftprov utav dess like. Efter 0-0 och en första halvlek där vi kanske varit lite väl avvaktande hade Fortuna spelat ut totalt och sett till antalet målchanser så hade vi nog en vakande hand över laget som såg till att motståndarnas målchanser inte gick helt spikrakt.

När andra halvlek körde igång så hade den något överdrivna respekten försvunnit och Holmen fick allt fler möjligheter att nå fram mot mål. Fortunas mittbackslås jobbade verkligen kopiöst duktigt och vi fick inte till några riktigt rena målchanser. Däremot gjorde vår ökade press att de duktiga Skånetjejerna fick möjlighet att kontra och vid en av dessa blir det lite för nära målchans och en Holmenkapning ger en helt rättvist dömd straff. Kraften och precisionen i denna straff var nog det bästa vi sett under turneringen och som Emelie i mål sa "jag rörde mig åt rätt håll men hade inte en suck att ta den". Efter detta backade Fortuna hem och Holmen jagade, jagade och jagade och hade matchen pågått lite längre hade det inte varit helt omöjligt att vi fått in en reducering. Som det blev nu förlorade vi mot det antagligen bästa laget i turneringen och endast på straffmål. Ett BRONS i Kalles Kaviar Cup är så mycket mer än vi ledare överhuvudtaget hade vågat hoppas på och det ger så skönt tryck inför höstens spel och kan vi hålla uppe detta tempo så kommer det se lite annorlunda ut i höstens 9-mannamatcher! GRYMT JOBBAT TJEJER!!!

För att ge lite perspektiv tänkte jag visa upp vad det är för motståndare vi slagit under cupen...

Jitex BK (1-0)
Jitex är ett rent F99-lag som spelar i Göteborgsserien (1:a i Sanktan 2B med enbart vinster och +25 i målskillnad och många fina skalper som Lerum mfl duktiga lag)

Fristad GoIF (3-1)
Fristad är ett rent F99-lag som spelar i division 5 Ulricehamn och har med andra ord kört 11-manna hela våren!

IFK Västerås (2-1)
Ett blandat F99/00-lag precis som vi! Spelar i tre olika serier (div 3, 4/5 och 6) och möter konsekvent F98/99-lag att tampas med. Älskar att spela cuper och gör det ofta riktigt bra!

Kungshamn/Smögen IF (1-0)
Detta blandlag med de duktigaste tjejerna från vardera hemmaklubb hade såklart massivt stöd från en skön hemmapublik oavsett om dom spelade i Kungshamn eller Smögen!

Ytterby IS (2-1)
Ytterbys F99-tjejer har under året inte bara kört 9-manna i två serier utan även varit med och stöttat deras 98-tjejer i 11-mannaserie.

Hanviken SK (3-1, straffar)
Detta Stockholmslag möter dagligen de tuffaste lagen i Sveriges största upptagningsområde för duktiga spelare. De deltar i tre olika serier (bland annat 11-manna) och ligger i toppskiktet i samtliga! Precis sådana här lag som vi behöver möta för att ta vårt eget spel ett snäpp vidare!

Fortuna FF (0-1, straff)
Slutligen vår semifinalsmotståndare Fortuna som då är ett F99-lag som deltar i F14-serier, både i 9-manna och 11-manna och på toppen DM F14 (!!). Holmen är faktiskt enda laget i Kalles som inte släppt in ett vanligt spelmål mot dessa skickliga tjejer!! I finalen blev det lite ödets ironi när Sandared/Sjömarken två gånger om "straffade" Fortuna, dels genom 1-0 på straff under pågående match och sen när Fortuna utjämnat på frispark så vann Sjömarken straffläggningen och guldet i F13.

Sammanlagt så är detta brons något som vi ska njuta av länge och ta med oss in i seriespelet till hösten. ALLA som var med har gjort en suverän insats och denna cup ska ni ta med er och lyfta fram när någon frågar hur det går med fotbollen! Holmens tjejer, skönaste fotbollsgänget i Alingsås :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00