Sök i den här bloggen

lördag 30 juni 2012

Kalles Kaviar Cup, dag 4

Efter tre underbara dagar i Smögen/Kungshamn, fem vunna gruppmatcher, sol, bad, besök på Nordens Ark, Disco etc var det då dags för Holmalunds IF F99/00 att köra igång med A-slutspelet. I kvartsfinalen väntade  Hanvikens SK (Vit) från Stockholm som med ett måls skillnad från ettan Sandared/Sjömarken hade kommit tvåa i grupp C. Hanviken hade med sig tre vinster och en oavgjord match i gruppen och det var ett bastant lag som ställde upp på motståndarsidan.

Holmalunds IF - Hanvikens SK, 3-1 (A-Kvartsfinal)
Någon timme före avspark samlades Holmentjejerna på Kungshamnsvallen för att värma upp lite och komma igång inför kvartsfinalen. Matchen i sig skulle köras på Himlavallen, dvs planen på berget ovanför. Det kändes att det låg spänning i luften och en sådär lagom skön stressnivå att nu var det vinna eller försvinna som gällde. 

När matchen kör igång märker vi att Hanviken är ett rejält fysiskt lag, absolut inget fult spel men kanske lite mer tryck i närkamperna än vissa av våra mindre tjejer stött på tidigare. Spelet går ganska mycket på mittfältet och backlinjerna i bägge lagen gör strålande jobb och även om det kommer skott på mål så är det i de allra flesta fall inget som inte tas om hand direkt och spelet vänder. Kombinationerna med kantspel på bägge sidor testar sig fram, men i halvlek står det fortfarande 0-0.

I andra halvlek har Holmen den starka vinden mot sig och får nu lite mer att jobba med när Hanvikens anfallare (framför allt #7) gång på gång försöker sticka lite i mellan och vid ett tillfälle blir det lite tumult i vår straffgård och bollen är så när inne när Emelie får handen på och räddar kvar oss i matchen. Full tid och fortfarande 0-0 så nu går vi direkt på straffar och på något sätt känns det som att detta är en fördel för Holmen efter senaste straffavgörandena som vi vunnit i cuper.

  • Hanviken ställer upp först och skjuter rätt på Emelie!! 0-0
  • Lelle som är matchens lagkapten går fram och tar Holmens första, stenhårt!! 1-0
  • Hanvikens nästa spelare gör inget misstag, 1-1
  • Helin går fram och trycker upp bollen i nättaket, 2-1
  • Tredje spelare från Hanviken och hon skjuter utanför!!! 2-1 fortfarande
  • Molly tvekar inte utan trycker säkert in 3-1 till Holmen
  • Sista chansen för Hanviken, Emelie räddar en stenhård straff som sen rullar strax utanför stolpen och Holmen är i semifinal!!!
Vi tackar alla på plats som var med och taggade upp Holmen, även Hanvikens hejjaklack som med glada tillrop gav våra tjejer lite extra tändvätska :) Nu är det bara hem till Holmencamp på Smögen och ladda om batterierna, för i semifinalen ikväll 19.00 väntar Fortuna FF som vann grupp B och liksom Holmen har med sig endast segrar i cupen. Uppdatering följer...

2 kommentarer:

  1. Grattis till bronset som delades med oss i Hanvikens SK Röd :) Bra insats i cupen!
    Lycka till sen vid serie starten

    /Hanna i Hanvikens SK www.hanzenpanzen.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Tackar och grattis själva! En jättetrevlig turnering och riktigt kul att komma ut och möta nya lag!

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00