Sök i den här bloggen

lördag 2 juni 2012

Tvåsiffrigt och upp i serieledning igen

Så var det då dags att runda av omgång fyra i division 7 (eller egentligen var det match fyra, fast omgång fem då vår match mot Vänersborgs FK flyttats till 6/6). Nu har samtliga lag i serien spelat minst fyra matcher och det börjar bli tydligare att se vilka som har möjlighet att bli svårare motstånd. När vi går på sommarlov har vi mött samtliga lag i serien och då blir det riktigt intressant att se hur serien ser ut. Just nu när samtliga lag spelat minst fyra matcher leder Holmen division 7 Trollhättan efter fyra vinster och 26-4 i målskillnad (flest gjorda och minst insläppta mål).

Holmalunds IF440026 - 412
Idag var det Edet FK som var på besök och eftersom vi följt lagets resultat hittills i år såg vi här en möjlighet att låta våra tjejer testa lite nya positioner från start. Nu har vi ofta en tendens att även i vanlig uppställning vara lite väl avvaktande från start och i denna uppställning blev det än tydligare då det nästan tog halva första halvlek innan Moa snirklade in 1-0 från vänsterkanten. Även om våra "vanliga" skarpskjutare Elenora och Emelie och lyckades göra var sitt mål så kändes det ändå lite märkligt att det "bara" stod 3-0 när första halvlek var klar med alla målchanser vi haft, men duktiga Edets målvakt gjorde ett riktigt bra jobb!

Under pausvilan påpekade vi hur viktigt det är att vara kyliga, inte tjonga några bollar och verkligen våga lyfta blicken och ta hand om bollen istället för att stressa. Fyllda av ny energi sprang våra tjejer ut på plan bara för att mötas av en riktig isdusch i form av 3-1 från Edets bästa lilla dribblare, utan tvekan en tjej vi inte fick släppa till en centimeter åt vilket vi dyrt fick ångra.

Nu börjar Holmentjejerna få upp ångan ordentligt och en av matchens giganter idag, Elenora tråcklar sig igenom med en underbar skottfint (som lämnar en stackars back undrande vad som egentligen hände) och styr in 4-1. Elenora visade även riktigt bra takter som mittfältsgeneral i andra halvlek när perfekta passningar spreds till yttrar som rusade fram på både höger och vänster sida, riktigt kul att se den sidan också!!! Strax därefter visar Lovisa vad motivation kan göra när hon nästan får in både back, målvakt och boll i sitt 5-1 mål.

En tjej som alltid verkar ha förmågan att placera sig perfekt (och idag gjorde grymt jobb både som back och mitt) är Emilia som två gånger om förvaltar perfekta inlägg från Emelie (som dagen till ära körde på högerkanten) och Holmen leder med 7-1 innan Emelie (efter stolp, ribb och backträffar) äntligen får in en boll till själv också vilket gör att vi har en ny skytteligaledare. Slutet av matchen kör vi upp vår back Cornelia på topp som rundar av statistiken med att göra både 9, 10 och 11-1... När domarna blåser av matchen känns det som vi fått en riktigt bra möjlighet att testa lite nya positioner under skarpa förhållanden, guld värt om någon blir skadad i match framåt!

#02. Cornelia Strandh<br /><b style="color:red">Mitt/Höger Back</b>Matchens kanon idag var svårt att ta fram då många spelare spelade riktigt, riktigt bra. Den vi plockat ut är en tjej som i stort sett varit fast besluten att alltid spela back och nästan motvilligt kört andra positioner. Cornelia Strandh visar idag som anfallare i sista perioden en arbetsvillighet över hela planen, passningsskicklighet och kyla som avslutare. Precis som vi flera gånger efterlyst och vill hålla fram så är det ofta ett välplacerat hårt skott, längs marken i målvaktens bortre hörn som är det allra svåraste att stoppa och idag lyckas dessutom Cornelia göra sitt allra första hattrick (varav ett med vänstern). Grattis :)

1-0, Moa
2-0, Elenora
3-0, Emelie
4-1, Elenora
5-1, Lovisa
6-1, Emilia
7-1, Emilia
8-1, Emelie
9-1, Cornelia
10-1, Cornelia
11-1, Cornelia

4 kommentarer:

  1. grattis ni är jätteducktiga men vaför spelar ni i den serien om ni bara vinner hela tiden

    SvaraRadera
  2. Tack för berömmet! Vi spelar i precis den serieklass som vi skall enligt VFF's regler. Förra året spelade vi i en Boråsserie och i år möter vi helt nya lag i Trollhättanserien så det är faktiskt olika förutsättningar. Nu har det gått bra i år, men vi har ju bara spelat fyra omgångar så vi får väl ser mot slutet av säsongen hur det gått :)

    SvaraRadera
  3. vart spela ni nästa år då

    SvaraRadera
  4. Hejsan!!

    Det är svårt att säga exakt vart vårt lag spelar nästa år. Önskedrömmen är såklart att få dispens att vara med i Sanktan i Göteborg och spela mot de duktiga lag vi ibland stöter på i olika cuper som vi deltagit i.

    Kul att du följer oss :)

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00