Sök i den här bloggen

söndag 24 mars 2013

Supercup 2013 - F13 - Brons blänker också

andra året på raken som BK Häcken vinner med Golden Goal... nästa år...
Så var vi då tillbaka på Påvelunds gräsplaner för att spela semifinal, mot våra gruppmotståndare BK Häcken. Vi kan väl återigen konstatera att det var lite annorlunda att placera förra årets finalister i samma grupp och att sen planera upp så vi stöter på varandra i semifinal igen är ju direkt återigen lite annorlunda jämfört med andra cuper där man lottar eventuella gruppmotståndare på var sin sida av matchträdet. Jaja, bara att inse fakta och ta med oss spelet från gårdagen där vi var det bättre laget, även om matchen slutade oavgjort.

Semifinalen kör igång i ett rasande tempo där Häcken är snäppet vassare och kommer i anfall på anfall som visserligen rensas undan innan målchanserna uppstår, men dom får även med sig frisparkar i farliga lägen, hörnor och andra fasta situationer. Mot mitten första halvlek börjar Holmens spel stabilisera sig mer och nu får även vi med oss flera farligheter framåt och till slut dunkar Lisa in det förlösande 1-0 och nu kommer vi upp i tempo igen och det är många fina målchanser där framför allt Bea kanske skulle haft frispark efter frilägeshakning, men domaren dömer fördel av boll och tyvärr är balansen inte helt tillbaka när skottet sniker strax utanför och 1-0 håller sig halvleken ut!

I andra halvlek har återigen Häckentjejerna snäppat upp sitt spel och framförallt deras #8 är verkligen överallt. Reduceringen kommer på ett snyggt inlägg från vänsterkanten (nästan vid kortsidelinjen) som retfullt seglar över Veronica i mål, inte helt rättvist sett till matchbilden, men det går inte att släppa en centimeter till dom gulsvarta! 1-2 för Häcken är däremot ett riktigt skönt solonummer från #8 som drar förbi sin försvarare på högerkanten, viker av inåt mitten och dundrar in en ledning. Nu är det bara några minuter kvar och vi satsar allt framåt... Lisa kommer sånär igenom i mitten efter att ha dribblat förbi fyra motståndare och Bea trycker sig ofta igenom och får till slut in Holmens reducering efter ett kraftprov och iskall avslutning!! Domaren blåser för full tid och återigen är vi i Golden Goal-avgörande mot BK Häcken.

brons blänker oxå
I förlängningen är det Holmen som driver på och känslan att "det här fixar sig" sprider sig. Då plötsligt blåser domaren för frispark för Häcken av någon anledning som inte ens de som står närmst (eller för den del heller vi eller Häcken) kan förstå. Självklart tackar inte dom gulsvarta nej till en sån bjudning och när domaren sen skickar bak vår mur till säkert 15 meters avstånd mot normala så är det som en gratischans för Häckens #8 att lyfta bollen över mur och målvakt, rakt in i mål och för andra året på raken vinner Häcken med Golden Goal när matchen slutar 2-3... Riktigt surt sätt att åka ur en turnering och fler än en åskådare som såg matchen säger att det kanske var den moraliska finalen sett till urladdningen. Att förlora på ett spelmål är en sak, men såhär... Vi packar ihop och åker hem till Alingsås och får ändå ta med oss att i denna inbjudningscup har vi stött på det antagligen tuffaste möjliga motståndet i vår åldersklass i Västra Sverige och på två försök har vi med oss ett Silver och ett Brons... nästa år...

7 kommentarer:

  1. Konstaterar att BK Häcken inte hade en chans i den riktiga finalen . Annars verkar det som att alltid Holmalunds IF har otur med lottning och domslut m.m.
    Sluta gnäll!!!!

    SvaraRadera
  2. Älvsborgs FF är ett duktigt lag och förra året hade ju VI marginalerna på vår sida när vi vann semifinalen mot dem på straffar efter att dom hämtat upp vår ledning, men oavsett så är det roligare om matchvinst kommer på spelmål!

    Vi brukar sällan beklaga oss över cuplottningar och här är väl egentligen ett konstaterande att det är lite udda att föregående års finalister läggs i samma grupp, men så var det i och för sig även i vår senaste inomhuscup i vår.

    SvaraRadera
  3. bara några veckor sän som BK Häcken vann med 6-3 över Älvsborg så håller med att semin mot Holmen gjorde sitt inför finalen och inte bra lottning

    SvaraRadera
  4. Vi kan väl konstatera att lagen i Göteborg håller en hög klass överlag och de flesta av lagen har både vunnit och förlorat mot varandra. För vår del är det enbart trevligt att komma ner och få möta dessa lag och att vi lyckas komma fram och vinna medaljer i cuper vi deltar i är ändå ett styrkebesked för ett lag från en mindre ort som sällan har motståndare av samma kaliber att tampas med i seriespelet. Vi är definitivt inte kända som dåliga förlorare utan har tvärtom väldigt bra relationer med de allra flesta motståndarlag vi mött och att analysera vad som gått "fel" i en förlustmatch är något som alla lag gör i olika former! Supercupen är en inbjudningscup med hög klass på de flesta lag och att det i år var 3/4 samma lag som förra året i semifinalerna säger i sig något om Holmalunds kapacitet! Vi siktar helt enkelt på att komma tillbaka nästa år och knipa guldet istället :)

    SvaraRadera
  5. ni va jättebra och kul att spela mot tycker ja

    <3 Häcken Rules

    SvaraRadera
  6. Trevligt att Bloggen engagerar och grattis Älvsborg till cupesegern och tack för ett jättebra arrangemang. Vi är stolta över att för andra året i rad gå igenom denna turnering med så gott som gräddan av gbg lagen i 00 klassen utan att förlora en match under ordinarie matchtid. Samtidigt konstaterar vi att vi för andra året i rad sänks av samma magiska högerfot. Vill även tacka Häcken för att verkligen bjuda upp till en underbar kamp det är precis så det skall vara fart och fläkt och engagemang både vid sidan och på planen en riktigt häftig match. Tyvärr såg jag inte finalen men tryter orken och moitvationen så ramlar målen in fort i 9 Manna. Vi kommer tillbaka nästa år mer revanschsugna än någonsin och då tar vi med nr 7 och 10 som vilade denna helg :)

    SvaraRadera
  7. Tack för gratulationen och väl kämpat själva Holmalund. Alla semifinalslagen har potential att vinna och i nästa cup kan det se helt annorlunda ut. Tråkig förstakommentar här, vi har alltid upplevt er som positiva i både vinst och förlust, lycka till framåt

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00