Sök i den här bloggen

söndag 10 mars 2013

Tångahallen Futsal F14 - Stolpe, ribba, ut....

Såhär tidigt har vi aldrig varit hemma från Tångahallen och att inget av våra lag lyckades ta sig vidare från gruppen har väl inte hänt på över två år (!!) Det sammanfattar cupen ganska bra att vi både inledde och avslutade med ett självmål, dags att ladda om nu för kommande utmaningar!

Holmen Röd - Södra Härene IF 0-2
Vad sägs om att inleda med en repris av förra årets final.. Södra Härene öser på från start, men Holmen svarar upp och målchanserna avlöser varandra. Matcherna spelas ju i 12 minuter och i 10:e minuten får SHIF ett inlägg från vänsterhörna som studsar på en Holmenförsvarare och in i mål, suck... Holmen satsar allt på ett kort och öser på full framåt, men som så ofta åker vi då istället på ett till mål i baken och inte direkt den inledning som vi hade siktat på. Bara att gratulera Hära som hade marginalerna på sin sida i denna match :)

Holmen Vit mot Skultorp, 4-0 (1-0 Malin, 2-0 Siri, 3-0 Malin, 4-0 Siri)
Vårt vita lag får däremot till en drömstart när tjejerna verkligen kommer igång direkt med passningsspelet och kliniska avslut i målhörnet gör att vi fått till en perfekt cupinledning! Vi trodde från början vi skulle möta Skultorps 99:or, men det visade sig vara deras 00:or som hoppat upp en klass!

Holmen Röd mot Näset, 0-1
I matchen mot Näset tänker vi att det är en ny chans att få till en "bra inledning" på cupen och till en början så  ser det riktigt bra ut. Näsets tjejer är dock riktigt stabila och deras mål efter fem minuter är inte alls orättvist. Däremot har Holmen grymt många målchanser som sniker tätt utanför Näsets målbur och 1-1 i denna match hade mer speglat matchbilden, speciellt sett till vår "10-meters-frispark" i slutet av matchen som går tätt utanför. Det är en samling grymt besvikna tjejer som tackar för matchen efter slutsignalen...

Holmen Vit mot Herrljunga/Frisco, 1-2 (1-0 Molly)
Herrljunga är ett riktigt duktigt lag, det har vi erfarenhet av under åren. Därför är det grymt skönt att se Molly äntligen få in bollen i mål i början av matchen och samspelet på topp är riktigt bra där alla spelare verkligen satsar fullt ut! Det ser riktigt lovande ut ända tills Herrljunga kontrar in 1-1 och kort därefter även trycker in 1-2 när våra röda tjejer ligger på för fullt framåt (vet inte hur många skott som gick direkt på målvakt istället för i hörnena)... Korta matcher och vi hinner inte hämta upp, men en vinst hittills ger ändå en viss trygghet även om oavgjort här hade känts aningen säkrare!

Holmen Röd mot Bergdalen, 1-0 (Lisa)
I sista gruppmatchen för de röda har vi fortfarande möjlighet att gå vidare, det gäller "bara" att slå Bergdalen med minst 2 mål... Bergdalen å sin sida har kanske lite invändningar där och trycker på riktigt bra från början och det dröjer till mot slutet av matchen innan vi får hål på dom. Efter detta är det fullständig Holmenorkan framåt och vi får faktiskt in det där extra målet som behövs, men på sjuk marginal så hinner slutsignalen börja ljuda när Lisas fot är i luften och 2-0-målet registreras inte... Ute på ett (1) mål mindre än just Bergdalen som istället går vidare, surt, men å andra sidan kunde vi lika gärna hållit 0-0 mot SHIF och fått 1-1 mot Näset, så marginalerna är helt enkelt inte med oss idag...

Holmen Vit mot Näset2, 0-1
I vårt Vita lags sista gruppmatch är det liknande upplägg, vinst (eller oavgjort) så är vi vidare som grupptvåa! Näsets tjejer är riktigt duktiga och fysiskt större, vilket dom är väldigt duktiga på att utnyttja till sin fördel (med en hel del avblåsningar på köpet). Mot slutet av matchen är det fortfarande oavgjort och Holmen är då vidare när Näset får en tung hörna som avslutas på en Holmentjej och in i mål... ridå....

Sammanfattningsvis så är det ju inte så att vi har något att bevisa här, vi har vunnit cupen två gånger om och nästa år har vi en chans till på F14! Däremot är detta kanske den väckarklocka som vi behöver för att få tillbaka energi och fokus för kommande matcher under året!! Nu har vi två cuper kvar innan serien kör igång och kanske en viss revanschlust hos våra duktiga Holmentjejer! Vi passar istället på att gratulera Södra Härene som plockade hem årets guld och Herrljunga/Frisco som plockade silvret! Lite ironiskt att båda dessa lag dessutom fanns i våra grupper :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00