lördag 23 mars 2013

Supercup F13 - 2013 - Dag 1

Löftet om solsken visade sig stämma när vi samlade ihop trupperna på Holmalyckan, lördag morgon. I dessa sjukdomstider hade det såklart tvingats till vissa ändringar i truppen och det är ju så det får bli ibland. Färden ner mot Påvelunds fotbollsplaner gick i alla fall på räls förutom sista sträckan där vi av någon outgrundlig anledning tappade bort tre bilar (som efter lite sigh-seeing i närområdet ändå till slut anslöt resten av gänget :)

Gruppmatch 1: Holmalunds IF - BK Häcken (1-1)

På förhand kan vi lugnt säga att både vi och våra första motståndare kände att lottningen i år var lite tuff, BK Häcken och Holmalund möttes ju faktiskt i finalen förra året och det kunde man kanske tagit hänsyn till. Men, men... lika tufft för alla så när matchen kör igång får vi se di gulsvarta från Hisingen dra igång i ett hemskans tempo och vi har fullt upp att hänga med. Olyckligt råkar vi dessutom få in bollen i eget mål efter hårt tryck från Häcken och inte direkt den inledning vi siktat på. Efter detta tar dock Holmen över mer och mer och från och med halva första halvlek är det Holmalunds röda tjejer som dominerar matchbilden. Det dyker upp målchans på målchans och hade det inte varit för Häckens duktiga målis hade reduceringen kommit snabbare. Men mot slutet av första halvlek får vi frispark i bra läge och när Lisa dundrar in 1-1 känner vi att nu jäklar har vi tagit tag i taktpinnen!

I andra halvlek trycker vi på ännu mer och chanserna avlöser varandra. Ett av skotten på mål tycker många är över linjen innan Häckens målvakt rensar undan, men svårt för domaren att se utan linjemän. I de allra sista minuterna dundrar Wilma in 2-1, MEN domaren anser att det är off-side och en liten stund senare är matchen slut. Lite känner vi kanske att vi hade förtjänat en vinst här, men oavgjort mot duktiga Häcken får vi ändå se som en bra inledning på cupen.

Gruppmatch 2: Holmalunds IF - Näset BK (3-0)

Näsets 00:or har vi faktiskt aldrig mött tidigare och det enda vi visste idag var att Häcken slog dom med 2-0 och för att vi skulle vinna gruppen var vi tvungna att göra minst 3-0! Chocken då när Näset dundrar på i 110% och fullkomligt matar fram farligheter (bland annat ett skott över mål från 2 meter, fri med målvakt). Ojojoj... här gäller det bara att rida ut stormen och vända på pannkakan... Mot slutet av halvleken börjar Näsets anfall mattas och felpassningarna öka men trots en något uppsnäppad Holmenpress står det 0-0 i halvlek.

I vilopausen har vi snackat ihop och taggat upp laget rejält, det är bara att ligga på stenhårt från början och nu börjar vi få utdelning. Lisa snirklar sig igenom på mittfältet, viker av och trycker in 1-0 otagbart för målvakten... yes, där fick vi hål på ballongen! Stunden senare är det Bea som får upp världens fart, ut mot kanten, viker av inåt och sätter 2-0 otagbart nere vid ena stolpen. Exakt där går nog luften ur duktiga Näset som faller tillbaka totalt och låter Holmen behålla trycket nere vi sitt mål. 3-0 sen är nog ett av de snyggaste målen i år och det är Moa som på volley prickskjuter in vårt sista mål för matchen. När domaren sen blåser har vi inte bara vunnit matchen utan även gått förbi Häcken och vunnit grupp A!!

Kvartsfinal: Holmalunds IF - Eriksbergs IF (2-0)

Tack vare gruppvinsten får vi både "enklare" motstånd (Eriksberg kom tvåa i grupp B) och dessutom slipper vi sitta och vänta flera timmar utan får perfekt vilopaus mellan matcherna! Eriksberg har vi faktiskt aldrig mött utomhus, däremot var det inte länge sedan vi mötte dom två gånger om i Öbollen Vintercup och med tanke på att vi vann bägge de matcherna är det inte överdrivet lyckliga miner hos Eriksbergs ledarstab. Vi vet ju att Eriksberg är ett riktigt duktigt lag och framför allt att deras i vissa fall större tjejer fått lära sig att använda sin styrka i närkamperna. De flesta av Holmentjejerna är betydligt mindre och det är ofta snabbhet och teknik som gör att inte våra motståndare lyckas bryta igenom. Med en tuff försvarsmur och som vi märkt många gånger, en riktigt bra målis hos Eriksberg skall det till en straff innan vi får hål på dom. Lisa pulvriserar in 1-0 och nu är det Holmenshow på motståndarsidan! Precis innan halvtidspaus är det en grymt hårt slitande Bea som rycker sig fri med målvakten och stänker in 2-0 och jäklar vilket jubel hos alla Alingsåsfans (och även hos BK Häckentjejerna som av någon trevlig anledning håller stenhårt på oss i denna match :)

Andra halvlek är ett ställningskrig där vi kanske faller tillbaka lite mer och försvarar, medans Eriksberg försöker alla möjliga tricks för att reducera. Nu blir det dock inga fler mål i matchen, men 2-0 innebär att vi spelar semifinal imorgon söndag, verkligen en trevlig upprepning av förra årets cupdebut. Motståndare blir just BK Häcken igen som vann med 3-0 mot Torslanda i sin kvartsfinal när vi var på väg hem...