Sök i den här bloggen

fredag 29 mars 2013

Långfredag och Holmen Mini-Camp

Holmens tjejer laddar upp inför träningsmatch mot Södra Härene
På långfredag skall man sitta hemma och ha tråkigt och tänka på Jesus lidande på korset... så var det kanske förr i tiden men denna långfredagen har Holmalunds IF F99/00 istället laddat upp för fullt inför kommande 11-mannaspel. Södra Härenes tjejer har vi mött många gånger genom åren och i år känns det perfekt att ladda mot detta gäng som fått lite mer åldersbredd, påfyllnad från Vårgårda  med mera och spelar en serie över oss. Att SHIF för ett litet tag sedan spelade 3-3 mot KIK's duktiga F97/98 ger respekt och är precis den utmaning vi behöver för att snäppa upp vårt eget spel.

Inför matchen har vi gått igenom hur viktigt det är att hålla positionerna, få till ordentliga passningar och lyfta spelet när vi har chansen. SHIF försöker ta tag i taktpinnen direkt från start, men vårt mittfält biter ifrån direkt och det märks att våra förberedelser sitter. Trots massiv SHIF-press så kommer Holmen till minst lika många farliga avslut och till sist är det ett anfall på bred front där Molly trycker in matchens första mål. 1-0 står sig till strax innan halvlek då SHIF reducerar på en snyggt slagen hörna som bröstas in i mål av en grön anfallare. I andra halvlek har Härene ändrat om lite i laget och lyft upp duktiga Felicia Helgesson på topp (nytillskott från Vårgårda och med i VFF distriktslag för F98). I första halvlek spelade Felicia i backlinjen och var med och stoppade mer än ett Holmenanfall. Detta öppnar visserligen för fler luckor i vårt anfall, men tyvärr har vi inte helt flyt med avsluten och istället (för att göra en lång historia kort) så får Felicia till ett hat-trick i andra halvlek och matchen slutar 4-1 till SHIF.

Som vi tidigare sagt om träningsmatcher så spelar resultat egentligen ingen som helst roll utan istället tittar vi på vilket fint spel tjejerna hade. Fina passningar, snygga omställningar, resoluta brytningar och överlag ett riktigt bra elvamannaspel! Idag hade vi återigen lite kort om avbytare och även om de flesta tjejerna fått en grym kondition (kan nämna våra yttrar Vera och Jonna som sprang kopiöst matchen igenom), så behöver vi nog fortfarande ha sådär 4 tjejer beredda att hoppa in. Med lite bättre "sjukdomsflyt" framåt så ska vi se till att komma med en trupp om 15 tjejer till matcherna!

Efter matchen är det bullfest när familjen Persson släpat med sig halva Östadkulles bakverk och det är verkligen riktigt kul att se att även om tjejerna kan kriga på plan så går det minst lika bra att fika och skratta tillsammans efter match :)
Elvamannateori - inte lika roligt som att spela, men väldigt nyttigt!
Efter matchen var det samling på Holmalyckan igen för en omgång teori inför elvamannaspel och en maffig pizzalunch (ägg & sill får ni väl nog av hemma). Vi har ju genomgångar inför varje match, men väldigt nyttigt att sitta ner såhär och ge utrymme till frågor kring spel, taktik med mera.

Skott/passningsövningar på Elmander Arena
Efter teoripasset/lunchen är det då dags för lite extra skott/passning/inläggsövningar på Elmander och riktigt imponerande att hela 18 tjejer kan vara med denna långfredag då många har andra aktiviteter! Det är en hel del nytt att tänka på när det gäller spel på större planer och jämför vi utvecklingen med samma period förra året så märker man definitivt att alla i laget tagit rejäla kliv framåt! Nu skulle man kunna tro att det är ett gäng rejält trötta tjejer, men självklart är det ingen som tackar nej när vi rundar av med lite niomannamatch :)

TACK för idag alla tjejer som hade möjlighet att vara med, det har varit en riktigt rolig dag och ett privilegium för oss ledare att kunna jobba med en sån samling sköna fotbollstjejer!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00