Sök i den här bloggen

söndag 26 januari 2014

GULD TILL HOLMEN I ÖBOLLEN VINTER F14

GULDTJEJER & TRÄNARE I ÖBOLLEN VINTER CUP F14 - 140126
Övre rad: Tobias Strandh, Jessica Tillgren, Emelie Nyberg, Alva Flodwall, Emilia Evertsson, Mikael Sigvardsson
Nedre rad: Cornelia Strandh, Vera Sigvardsson, Elenora Aliu, Lisa Johansson, Beatrice Persson, Moa Tillgren
Så var det då dags igen för ett nytt besök ute på Öckerö och Öbollen Vinter som vi spelade final i för nästan exakt ett år sedan. Vi vet ju sen tidigare att detta är en cup som drar till sig några av de allra bästa lagen i Västsverige (och i år även från Småland och Halland) och med både gruppspel, slutspel och finaler är det också en rejäl utmaning!.
HIF - Reftele GoIF, 1-0 Lisa
Dagens första nya bekantskap hade åkt från Småland vid femtiden i morse för att spela boll i skärgårn. Ett blankt kort för vår del och vanan trogen en lite trevande inledning där lagen bytte chanser med varandra. Mot mitten matchen lyckas vi få hål på dom vita tjejerna och håller detta matchen ut. En skön vinst, första matchen sätter ju liksom ofta tonen på resten av cupen!

HIF - Onsala BK, 1-0 Lisa
För Onsala började matchen med en knall och såhär i efterhand kan vi avslöja att det inte var åskguden Tor utan #22 Lisa Johansson som fullkomligt dundrade ner hammaren rakt i mål! Resten av matchen var en tajt historia där Onsala mycket väl hade kunnat kvittera, men lika väl Holmen ökat på så vinsten var helt rättvis!

HIF - IK Rössö, 3-0 Lisa, Bea x 2
Den sista gruppmatchen var mot lika nya IK RÖssö som lite överraskande hade slagit Onsala tidigare på dagen (för att sen förlora med 4-1 mot Reftele). Här släpper äntligen spelet fullt ut och vilket underbart passningsspel när bollen verkligen går på one touch hela vägen från vår mycket stabila backlinje upp till motståndarnas mål. Ursäker vinst med totalt spelövertag och Holmens tjejer är klara gruppsegrare och då klara för A-slutspel för tredje året på raken. 

HIF - Hisingsbacka FC, 1-1 Bea (Slutspel)
Första slutspelsmatchen går mot fjärde nya motståndarlaget för dagen, Hisingbackas dubbelnollor. Vi inleder med stark press och stort bollinnehav och HB tjongar vilt. Till sist kommer Bea fri och trycker in en välförtjänt ledning för Holmen. Känslan här är att vi borde göra fler mål för att få en säkrare resa och tyvärr öppnar det offensiva spelet för en kontring där HB trycker in en kvittering (första bakåtmålet för idag!). Mot slutet av matchen öser vi på med målchanser men tiden drar iväg och ett vilt kämpande motståndarlag lyckas hålla fast vid 1-1 som blir slutresultat.

HIF - Sävedalens IF, 4-0 Lisa, Emilia, Cornelia, Lisa (Slutspel)
Sävedalen har precis innan spelat mot HB och 0-0 i den matchen innebär att oavgjort (med mål) i vår match faktiskt räcker för att vi ska gå vidare. Detta är dock inget som någon av våra tjejer tar fasta på för det är en enkelriktad gata här med spel i stort sett bara på SIFs planhalva där målchanserna avlöser varandra och 4-0 lika gärna kunde varit än fler mål. Riktig fotbollspropaganda, Holmen vinner A-slutspelet och är vidare till semifinal!

HIF - Torslanda IK, 1-0 Lisa (Semifinal, Sudden)
Torslanda som är vår semimotståndare har i sitt slutspel (kanske lite överraskande) slagit ut grymt starka Tölö och visar snabbt att dom inte har några planer på att släppa fram oss. Nu kommer dom inte till några direkt rena avslut, men det gör inte heller vi så matchen slutar 0-0 i full tid och sudden med tre utespelare väntar. I sudden är dock våra tjejer numret större och efter 1-2 nääära målchanser är det till slut Lisa som lyckas lyfta in det förlösande målet och Holmen är i final för andra året på raken!!

HIF - Öckerö IF, 2-1 (1-1 i full tid, Lisa x 2, Final, Sudden) 
Andra finalöverraskningen är att hemmalaget Öckerö lyckats trycka ut det andra Tölölaget och med ett grymt hemmatryck i ryggen är det också dom som jagar på för fullt. Finalen spelas ju i 2 x 10 minuter och med en sliten inledning för Holmen är det Öckerötjejerna som inleder målskyttet efter några minuter. Ett hemskt deja-vu från förra årets final där Vinberg gjorde samma och vi sen aldrig kom ikapp. I andra halvlek är det Holmens tur att göra avspark och om åskguden slog ner i gruppspelet så har han nog släpat med sig resten av asagudarna till finalen för Lisas avspark som trycker bak Öckerös målbur innan den studsar från insidan ribban ner i nacken på målvakten och in i mål är kanske det hårdaste skott som någonsin avlossats i denna hall, alla åldersgrupper inkluderat! 1-1 är ett resultat som sen står sig full tid ut och för andra matchen på raken väntar sudden death. Än en gång visar HIF att sudden death faktiskt för våra motståndare är precis vad det låter som, för Öckerö får inte en chans medans vi på 3-4 försöket lyckas få bollen i mål och
HOLMALUND HAR ÅTERIGEN VUNNIT GULD I ÖBOLLEN!!!

UNDERBART JOBBAT TJEJER och så grymt lovande för fotbollssäsongen 2014 att precis som förra året inleda med ett cupguld och denna gång mot flera av de allra bästa lagen i väst i vår åldersgrupp. Asagudinnorna från Alingsås har satt igång segertåget än en gång och när vi får upp farten är det ruggigt svårstoppat!!

6 kommentarer:

  1. Hej Holmalund! Stort grattis till guldet det var ni värda, hoppas vi ses på planen snart igen// Fotbollshälsningar Onsala BK!

    SvaraRadera
  2. Hejsan Onsala BK! Tack för gratulationerna, det var en riktigt jämn match mot er och kul att äntligen få stöta på varandra! Nästa gång vi ses kanske det blir lite 11-manna istället :)

    SvaraRadera
  3. nästa år tar vi revansch men grattis

    SvaraRadera
  4. hej "surgubben", har lite svårt att placera exakt vilket lag du skulle tillhöra, men tack och vi ses säkert framåt :)

    SvaraRadera
  5. synd att ni inte e mä i öbollen-99 idag tror att ni gjort de bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, hade vart kul, men krockade med en annan cup tyvärr

      Radera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00