Sök i den här bloggen

lördag 29 september 2012

ELLJUSCUPEN GULD I BÅDE F12 & F14

Förra helgen var Holmalunds IF F99/00 uppe i Emtunga och tog hem gruppspelet av Elljuscupen 2012 i stor stil, både i F12 och F14. I helgen var det då dags för finalspelet och i motsats till förra helgen sken solen när vi närmade oss Varabygden, ett gott tecken!

Våra tjejer födda 2000 mötte i sin F12-semi ett taggat Levene/Skogslunds IF som liksom oss vunnit sin grupp. Efter två halvlekars snurrande i lervällingen och två sköna mål senare så var det klart att Holmalund för andra året på raken var i final. 

1-0, Helin
2-0, Lisa

I finalen stod ett grönt gäng från Vårgårda för motståndet, Södra Härene IF’s tjejer som också gjort en riktigt bra turnering. I finalen visade det sig dock att Holmens tekniskt fina passningsspel kombinerat med varsitt snygg mål av Lisa Johansson och Elenora Aliu gjorde att det återigen var ett rött gäng från Alingsås som fick lyfta den gyllene pokalen!

1-0, Lisa
2-0, Elenora
GULD I F12 till Holmalunds IF efter en perfekt turnering med 16-0 i målskillnad!!!!

Våra äldre tjejer födda 1999 var i år tvungna att tävla i en klass över sin ålder och även här gick vi vidare som gruppsegrare från förra helgen. I semifinalen var det IFK Emtunga som hade taggat upp rejält, men efter en fullkomlig storm av röda anfall (bland annat hat-trick av Molly Östlind) stod det klart att vi även i F14 gått till final efter 4-1 vinst mot ett klart besviket hemmalag! 

1-0, Molly
2-0, Molly
3-1, Molly
4-1, Cissi

Finalen visade sig bli en repris av F12 då Södra Härenes titelförsvarande F14-tjejer stod på andra sidan. En final full av kamp och många fina lägen för båda lagen fick till slut avgöras på straffar. Här tackar vi framförallt vår kyliga målvakt Veronika Köhler som inte bara räddade två straffar utan även satte sin egen och med totalt 4-3 hade Holmalunds IF F99/00 gjort en nästan omöjlig bragd och inte bara försvarat F12-guldet från förra året utan även tagit dubbla guld i både F12 och F14!!

1-0 SHIF 
1-1, Veronika sätter första målet för Holmen
2-1...Södra Härene är fortfarande med
2-2, Siri placerar kyligt bollen vid sidan av målvakten
2-2, Straffen är hård, men Veronika plockar bort den
2-3, Molly trycker upp bollen i nättaket
3-3... Södra Härene är med  i matchen
3-3, SHIF's duktiga målvakt räddar
3-3, Straffen slås rakt i famnen på Veronika som limmar bollen
3-4, Ellen rullar in bollen i mål och HOLMEN HAR VUNNIT IGEN!!!!


En underbar utesäsong 2012 är nu över i och med att vi börjar fokusera på inomhusspel och närmast Kycklingcupen, kan det bli ett snyggare slut än ett nästan komplett lag som tar full pott och plockar hem två guldpokaler till Alingsås! 


4 kommentarer:

  1. Nämen hej Hanna, tack :)
    Ni får se till att boka någon trevlig cup framåt nästa år som vi får åka till och mötas igen :)

    SvaraRadera
  2. ni verkar göra så mycke roligt

    SvaraRadera
  3. Hejsan!! Mycket roligt har det varit och ännu mer blir det i år :)

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00