lördag 8 september 2012

Nere på knäna, men vinnare i full tid

Näst sista matchen i division 7 Trollhättan och idag är det Vänersborgs FK som är på besök i Alingsås. Senaste mötet på själva nationaldagen slutade med en Holmenvinst 4-2 efter jämn kamp uppe i Vänersborg och vi är väl medvetna om att det är ett gäng revanschsugna tjejer som dyker upp.

Med vår vanliga tur har vår målvakt ringt sig sjuk kvällen innan och det är två tjejer som egentligen inte stått i mål sedan inomhussäsongen för ett år sedan som ställer upp. Matchen rullar igång och VFK kör i ett stenhårt tempo för att ta ledningen. Holmentjejerna krigar på, men får inte riktigt till avsluten och istället blir det lite kaos utanför vår målgård och till sist är det en VFK-tjej som får på ett riktigt stenhårt skott och våra gäster leder med 0-1. I samband med målet åker vår målis på en tramp över fötterna, men fortsätter att stå och det straffar sig några minuter senare när lite misskommunikation med en av backarna gör att duktiga #10 i VFK kan använda sin styrka och trycka sig och bollen mellan och plötsligt står det det 0-2. I och med detta ser vi att det behövs göras en förändring och riktigt mycket cred till Elenora, som utan tvekan drar på sig målvaktshandskarna och slänger sig in som målvakt och slutför halvleken riktigt, riktigt bra!

Vi känner att det faktiskt är Holmen som har spelet i matchen och när halva halvleken gått så lönar sig vårt fina passningsspel när Vera från högern får till en riktigt snygg hörna som Molly bara sätter foten till och plötsligt är det reducerat. Vi hinner knappt hämta oss från denna glädje innan Vera i nästa anfall själv nätar och nu har våra tuffa tjejer hämtat upp hela underläget! Några minuter senare blåser domaren för halvlek och nu känner vi att det är Holmen som har matchen med sig!

Andra halvlek kör igång och det är ett riktigt ställningskrig där Holmen framför allt anfaller och VFK kommer med giftiga kontringar som våra backar ändå ganska enkelt får undan från farliga målchanser. Emmie som hoppat in i mål denna halvlek visar upp ett strålande säkert målvaktsspel med en härlig attityd och nu känner vi verkligen stabilitet från målvakt och hela vägen upp! VFK's backar gör ett riktigt hästjobb och får bort den ena farligheten efter den andra, men till sist är det Elenora (som efter lite tacklingar blivit rejält uppretad) fullkomligt bombar in 3-2 till Holmen. Nu känns det verkligen som vi bara väntar på nästa mål, men VFK är ett duktigt lag så helt säkra kan vi inte vara. I de allra sista minuterna så kommer till slut det förlösande målet och det är en repris på vårt första mål, när Molly lyckas pressa en boll rakt fram förbi målisen och en liten stund senare när domaren blåser av matchen så har Holmalund än en gång vunnit med 4-2 över duktiga VFK!

#19. Emilia Evertsson<br /><b style="color:red">Höger Mitt/Back</b>Matchens kanon idag är en tjej som testat många positioner i laget. Idag spelar hon i backposition och i denna match känner vi verkligen att hon får full utdelning för sin talang. Med bra placeringar, säkra brytningar och vinnande passningar gratulerar vi idag Emilia Evertsson som verkligen bidrog till stabiliteten i backlinjen och hjälpte till att säkra upp så vi kunde koncentrera oss på att komma tillbaka och vinna matchen!

Efter matchen bar det snabbt iväg till MC'Donalds för utfodring innan vårt sista bolltjejsuppdrag för året när Holmalunds Damlag mötte IK Rössö Uddevalla. Efter matchen får alla våra tjejer som hjälpt till i år riktigt mycket beröm från ledarna i Damlaget och stort tack från hela damlaget för mycket väl utförda uppdrag i år! Ta med er detta tjejer, ni representerar verkligen Holmalunds IF mycket bra!!