Sök i den här bloggen

torsdag 13 september 2012

Rumble in the djungle

Så var det då dags för Holmens dubbelnollor att åka upp till Herrljunga och möta ännu ett blått lag, Herrljunga/Frisco som är serieledare i Division 6 Vara.

Vi har ju stött på Herrljunga/Frisco flera gånger tidigare (även om det nu var ganska länge sedan) och vi är väl medvetna om att det är ett duktigt och tufft lag. Några roliga detaljer innan match är att man tydligen inte mäter av bredden på planen i niomanna uppe i Herrljunga, så planen blir då nästan lika bred som gräset är långt och matchbollarna känns som  medicinbollar (första matchen på länge vi inte sett en enda nick från något av lagen förrän mot slutet andra halvlek, där man i och för sig inte ser så bra eftersom mörkret fallit :)

Inledande uppställning i Holmen kör vi på positioner där alla känner sig hemma och även om det är Herrljunga/Frisco som första 10' kommer i anfall på anfall så lyckas Holmentjejerna freda mål och sticka i mellan med en och annan kontring som dock inte leder till några direkt farliga målchanser. Riktigt roligt att se några av våra mindre tjejer som knappt når till bröstet på vissa av HSK's anfallare, men stentuffa det är dom och viker inte en tum! När domaren blåser för halvlek kan vi vara nöjda med att vi fortfarande håller 0-0 mot ett riktigt bra 99-lag och det är något som vi tar med oss in i andra halvlek.

I andra halvlek byter vi målvakt och flyttar även om lite i övrigt i laget då tjejerna uttryckt önskemål att testa lite olika positioner. Inledningsvis märker vi att vi får lite mer tyngd framåt och spelet hamnar en hel del på mittfältet där det blir ganska jämnt med vilket lag som vinner boll. HSK's backar får slita rejält och om vi kunnat spela vårt vanliga snabba kortpassningsspel hade det mycket väl kunnat varit Holmen som gjort matchens första mål. Istället händer det i 50' minuten att HSK får frispark in på vår planhalva, en av deras tjejer får till ett riktigt tungt skott som Emmie i mål motar, men bollen kommer inte riktigt bort utan studsar i backlinjen då en av deras anfallare sätter till en bredsida och hemmalaget leder plötsligt med 1-0 efter 1 ½ halvleks ställningskrig. Helt välförtjänt sett till övertag och antal målchanser!!

Fem minuter senare tror vi att utjämningen kommer då Helin får till ett skott som rullar mellan benen på målvakten, men helt jäkla otroligt så stannar bollen i gräset innan den kan korsa mållinjen (!!) och istället så blir det 2-0 för HSK som åker in på en kontring med ca 10 minuter kvar av matchen. Nu tar tröttheten ut sin rätt och såhär har vi definitivt aldrig sett laget falla ihop i någon tidigare match... när domaren blåser för full tid så har Herrljunga/Frisco fått in ytterligare 4 bollar och går nu upp i serieledning på målskillnad. Hade vi behållit våra positioner från första halvlek hade nog slutresultatet sett annorlunda ut, men då detta ju är en träningsserie för oss är det allra viktigaste att alla tjejer får lov att testa på varierat spel och tittar vi på de första 3/4-delarna av matchen så ser vi den kapacitet som vi kommer att ta med oss in i seriespelet nästa år! Idag jämnar HSK ut statistiken litegrann kring våra möten (och med tanke på att dom möter Vedum i sista matchen är det nog nästan klart att dom också blir serievinnare), men redan nästa helg möts vi igen, då i Elljuscupen och siktar vi såklart på revansch :)

#08. Nelly Johansson<br /><b style="color:red">Höger Back</b>Matchens kanon idag är en tjej som alltid sliter hårt och nog förvånar mer än en anfallare som helt plötsligt står där utan boll. Hon är inte en av våra större tjejer, men i tuffhet är det få som utmanar! Stort grattis till Nelly Johansson som idag verkligen gestaltar hur vi vill att en matchkanon tar för sig!