Sök i den här bloggen

lördag 22 september 2012

Idag är det Elljuscup igen

Så är det då dags igen för Elljuscupen uppe i Emtunga! I år så skiljer ju sig klasserna och truppen vi åker upp med är nästan dubbelt så stor då vi deltar i både F12 och F14-klasserna i år. Nu är ju väderprognoserna regn, regn och lite blåst... riktigt Holmenväder änna :) Vi tänkte göra en snabbkik på motståndare i cupen och se om vi hittar något att "ta på"... I vår F12-grupp till att börja med så är det blandat motstånd med både gamla bekanta lag och sådana vi inte stött på tidigare.

Det HSK/Friscolag vi stöter på i första matchen är faktiskt inte det F00/99/98-lag vi mött genom åren, utan istället deras F01/02-lag. Med tanke på att vi spelat väldigt jämnt mot det äldre laget känns detta som en match vi bör vinna ganska stort.

I vår andra match är det Halvorstorps "svarta" lag som är bortalag. Halvorstorp har vi ju spelat jämna matcher mot tidigare och i cuper brukar detta lag snäppa upp en nivå till. Här tror vi att vi har grupptvåan!

Tredje gruppmatchen spelas mot Värings Gif som verkar vunnit alla sina seriematcher i år. Känns såhär på förhand som gruppens mest svårtippade motståndare... en dark horse!

Sista gruppspelsmatchen är mot hemmalaget Emtunga/Tråvad/Larv som är ett blandat F00/01/02-lag som spelar i division 9 Falköpingsserien. Nu är det ju ibland så att en del lag på just cuper tar fram de spelare som ligger på en lite högre nivå, men även här skall på pappret Holmens lag vara tyngre...

Går allt vägen då så väntar en semifinal nästa vecka mot antingen vinnare av grupp F (här är vårt tips att Södra Härenes vita lag drar längsta kortet) eller tvåan i grupp E (svårtippat, men Östadkulle kanske?).


Om vi istället kikar över på F14-serien så är det betydligt tuffare att sia matcherna här;


I första matchen väntar HSK/Frisco
och enligt uppgift är just denna samling en mix av deras F98 och någon enstaka F00-tjejer. Våra 00-tjejer spelade ju jämnt mot dem i 3/4 av seriematchen häromveckan och med våra 99:ors tyngd borde fördelen vara röd i denna match.

Råda BK som väntar i andra matchen är ett blandat F98/99-lag från Lidköping som vi inte stött på tidigare. Dom ligger i och för sig näst sist i division 5 Lidköping, men har ändå vunnit 5 matcher och spelat 1 oavgjord där. En svår match att tippa...

I tredje matchen väntar finalmotståndarna från förra året, Halvorstorps 99:or (och säkert någon 98:a som topping). Det säger väl säg själv att detta gäng är supertaggat och är vi inte på tårna från start här så blir det nog uppförsbacke!

I fjärde matchen väntar Vedums AIS, ett lag som de senaste matcherna åkt på storstryk i division 6 Vara (bland annat av Holmens yngre tjejer). Nu har man med all säkerhet blandat upp lite till här, men med tanke på att dom faktiskt hade med 4-5 98:or när dom besökte Alingsås så skall detta bara vara en seger för Holmen!!

Överlag en ganska tuff grupp och vi får inte glömma att vi faktiskt spelar i en äldre klass här. Rimligt ändå att sikta på minst en andraplats och kvartsfinal senare ikväll här (både 1:an och 2:an i gruppen spelar kvartsfinal 22.45 idag)!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00