Sök i den här bloggen

fredag 28 september 2012

Elljuscupen - Vi synar semifinallagen 2012

Imorgon är det då dags för semifinaler i Elljuscupen och nu är det dags att syna semifinallagen som möts... Hur ska Holmen få till en repris på förra årets guldfirande? Nu vässar vi taktiken rejält...

Vi börjar med att kika på F12-klassen där vi i semifinalen möter Levene/Skogslunds IF Röd (trevligt att Holmen är hemmalag eftersom dessa också kör röda tröjor). Dom vann sin grupp på 1 vinst och 2 oavgjorda med +1 i målskillnad. Detta gäng spelar i division 7 Vara och här redovisas ju inte poäng etc, så lite svårt att hitta statistik. Resultatmässigt sett till förra helgen känns det som Holmens gäng har ett visst övertag med våra 3 vinster och +12 i målskillnad...

Arentorp/Helås FK som är "hemmalag" i den andra semifinalen gjorde riktigt bra ifrån sig när dom vann sin grupp med 3 vinster och 1 oavgjord precis som vi (målskillnad om 7-2 så hyfsat målglada). Detta gäng spelar också i Division 7 Vara och kollar vi på deras lagsida har dom vunnit de flesta av sina matcher där, kanske en eventuell finalmotståndare?!

Södra Härenes vita lag kom ju tvåa i sin grupp, men lyckades sedan i kvartsfinalen slå ut Värings Gif med 2-0. Just Värings som vi spelade 0-0 mot så ett varningens tecken för detta gäng (imponerande att detta faktiskt är SHIF's 01-gäng! :)

Holmalunds IF vann sin grupp på 3 vinster och 1 oavgjord med 12-0 i målskillnad och gick direkt till semifinal...



I den äldre klassen, F14 kikar vi först på vår semifinalsmotståndare IFK Emtunga Vit som också vann sin grupp (på 1 vinst och 2 oavgjorda matcher). Detta är då ett 98/99-lag, så dom har såklart tyngden på sin sida, men å andra sidan slog vi ut flera äldre lag i förra veckans gruppspel. Detta lag har precis kommit tvåa i Division 5 Vara med 9 vinster 2 oavgjorda och 3 förluster så på den stora planen med fler spelare har dom kanske en fördel mot oss. På liten plan däremot, med bara 6 spelare så har vi nog möjligheten att utjämna där och självklart går vi för vinst och final i denna match!

Södra Härenes lag har vi ju stått på ett antal gånger genom åren och resultatmässigt brukar vi turas om att vinna. Detta gäng har ju liksom vi ett guld från förra året att försvara och med deras vinnarskallar skulle det inte förvåna ifall det blir ännu en final här! SHIF kom 2:a i sin grupp, men tog sedan revansch på Alingsås KIK och vann med 2-0 i sin kvartsfinal, en farlig trendkurva som pekar uppåt! Här spelar även vår favoritmotståndarMålis Moa så klart ett starkt försvar!

Främmestad IK/Nossebro IF ligger fyra i Division 5 Vara och kan inte förbättra sig där trots två matcher kvar. Detta gäng vann också sin grupp och slog bland annat Holmens F98:or med 3-1, definitivt ett gäng att räkna med! Förra årets semifinalmotståndare i Elljuscupen (Holmen vann med 4-1 då), detta gäng spelar dessutom en seriematch (!!) mot Lidköping på dagen innan cupen, kanske en fördel för Södra Härene!?

Holmalunds IF vann sin grupp med 3 vinster och 1 förlust, 6-2 i målskillnad. Holmen vann sedan också sin kvartsfinal mot Råda BK med 1-0 och kvalificerade sig till semifinal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00