Sök i den här bloggen

torsdag 20 september 2012

Division 7 Trollhättan, en analys efter fjorton omgångar

Så är då division 7 Trollhättan (i stort sett) färdigspelad för i år och redan i omgång tolv var det ju klart att inget annat lag kunde plocka in det försprång som de röda amazonerna från Alingsås har och trippeln i serievinster var klar... Sett över hela säsongen så har Trollhättanlagen bjudit upp till dans rejält och det blev precis som vi hoppades en höjning gentemot Boråsserien som vi körde förra året. Nästa steg för Holmens dubbelnollor har ju också redan tagits i höst när vi kört seriematcher mot äldre motståndare i division 6 Vara, men nu tar vi och lutar oss tillbaks och tittar klart på de sista omgångarna i sjuan!

Omgång tolv bjuder på både högt och lågt när den intressanta matchen Gauthiod - Sjuntorp/Upphärad tyvärr inte blir av då de senare lämnar W.O på grund av spelarbrist (för vilken gång i ordningen har vi tappat koll på). Vänersborgs FK kör en stabil match mot Mellby/Magra och vinner med 3-0, Halvorstorp spelar lika med Skoftebyn (vilket tabellen väl också visar känns ganska rättvist). Den stora skrällen i denna omgång är att Edet piskar upp Wargön med 4-0 och här kan vi lugnt säga att vi undrar hur det gick till... För Holmens del är det seriefinal då vi möter tvåan Vänersborgs IF på deras hemmaplan under självaste VIF-dagen!! VIF är nog det tekniskt bästa motstånd vi fått under året och idag har dom tyvärr nackdelen att deras (i vårt tycke) bästa spelare tyvärr är sjuk och istället ställt sin 01-kusin i mål (!!). Den matchen får Holmen en raketstart på där VIF kämpar sig tillbaka, men på slutet märks det att de gett allt och vi får avsluta med några mål extra som väl rent ärligt inte speglar matchbilden helt. I och med denna vinst är det klart att Holmens tjejer tagit hem ännu en ny serie!

I omgång tretton möter Sjuntorp/Upphärad just Vänersborgs IF och då ingetdera av dessa lag uppdaterar sina resultat får vi gå på hörsägen att det i denna match blev oavgjort, inte helt oväntat då det är två duktiga lag. Skoftebyn lyckas slå tillbaka Gauthiod med 3-2 och har antingen gjort en kanonmatch här eller så hade helt enkelt Gauthiod inte med sig sina 99:or. Wargön kommer tillbaks från förra omgången och gör en 3-0:a mot Halvorstorp som inte riktigt haft flytet med sig i år (vi får se hur formen är till helgen när vi möts i Elljuscupen). Mellby/Magra åker på en stjärnsmäll mot Edet med 1-5 och nu känns det som Edet verkligen gjort ett rejält ryck efter sommaren! För Holmens del är det faktiskt seriefinal igen, då gästande Vänersborgs FK gått om VIF på målskillnad från förra veckan :) VFK har revansch att kräva sen förra mötet och det är ett rejält taggat lag som dyker upp på Holmalyckan. Matchen vinner vi med 4-2 precis som senast, men frågan är egentligen om det är VFK eller VIF som är bästa Vänersborgslag... det avgörs i absolut sista matchen i sjuan, senare i september :)

Den fjortonde och sista omgången blir en ganska ljummen historia. Mellby/Magra lämnar W.O mot Wargön som på detta seglar upp som serietrea, ett tapp på en placering sen våravslutningen. Halvorstorp som fått upp farten rundar av serien med en skön vinst mot Gauthiod som verkar gett upp hoppet om årets serie. Vänersborgs FK möter ett upptoppat Sjuntorp/Upphärad, men lyckas ändå plocka hem den matchen stabilt och omgångens målkanon är matchen mellan Vänersborgs IF och Skoftebyn där VIF fullständigt pulvriserar och till slut vinner med 8-1 (!!) I Holmens avslutande match är det kanske inte direkt högsta engagemanget och Edet (som det visar sig) har plockat in några äldre tjejer som verkligen stabiliserar upp laget. Trots ledning och kvittering från Holmens sida så är det till slut viljan hos Edet som fäller avgörandet och då har detta lilla blåa lag plockat några rejält fina skalper i höst!

En något haltande tabell, uppdaterad 12-09-16
LagMaVOFMsP
Holmalunds IF14120267 - 2236
Vänersborgs IF1391351 - 2228
Wargöns IK1482442 - 3426
Vänersborgs FK1381444 - 2125
Edet FK1450925 - 5515
Halvorstorps IS1442834 - 3714
Sjuntorps IF/Upphärads IS1435628 - 3614
Skoftebyns IF1435628 - 4114
IK Gauthiod1442829 - 5914
Stora Mellby SK/Magra IS1424824 - 4510

Kikar vi på tabellen ovan så ser topp-fyraplaceringarna likadana ut som förra analysen. Edet är laget som tagit det absolut rejälaste klivet från sista, till femte plats (kudos!). Halvorstorp har också visat att man är ett bra lag och klättrat från näst sist till sjätte plats, ok för ett lite svajigt fotbollsår. Sjuntorp/Upphärad hade nog kunnat få en bättre placering om man inte lämnat W.O i var och varannan match. Mellby/Magra som låg i mitten förra gången har haft en riktigt tråkig höst och ramlat ända längst ner, svårt med ett lag som har så blandade åldrar! Förra omgångens raket Gauthiod verkar inte fått med sig samma tjejer till varje match och har istället ramlat tillbaks näst sist och Skoftebyn behåller sin beiga placering från i stort sett hela serien. Nu är det egentligen bara plats 2-4 som kan röras om då VFK och VIF sparat sitt avslutningsderby sen en tidigare omgång och det känns ganska svårt för VFK att ta hem andraplatsen då dom i så fall måste vinna med sju mål eller fler efter VIF's målfyrverkeri i sista omgången. Blir intressant att se resultatet där, men oavsett så känns det rätt att se de fyra jämnaste lagen i serien ligga i topp när allt är klart! Tack alla i Trollhättan för trevliga matcher och vissa av er möter vi ju redan i helgens cup och andra framåt december i Holmalunds egen tjejcup!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00