Sök i den här bloggen

söndag 2 september 2012

Ett steg framåt i Div 6 Vara

Så var det då dags för den andra matchen i Division 6 Vara och denna gång är det Alingsås KIK's "vita" lag som kommer på besök till Brogårdsvallen. Tyvärr är det inte lika soligt och fint som igår, men efter hand så fylls det på med publik som självklart också köper massa goa bullar/kakor som tjejerna varit med och bakat! En del i vår satsning inför Barca 2014 :)

Första tio minuterna är det Holmen som kör på för fullt och vi räknar till minst sex klara målchanser och två hörnor som tyvärr inte leder till mål. Efter detta kommer KIK igen och under en period om fem minuter upprepar sig scenariot inkast - rensning, inkast - rensning och tyvärr efter 5-6:e inkastet så tror vi att Emelie har bollen fast när den tyvärr ändå åker in i vårt mål och 0-1 är ett faktum efter lite tumult i målområdet... Även om KIK är ett duktigt lag så känns inte detta resultat helt rättvist sett till målchanser och när vår nyinsatta anfallare Cornelia mot slutet av halvleken forcerar in 1-1 känns det som ett rättvist halvtidsresultat!

I andra halvlek har vi två lag som hela tiden försöker få igång ett anfallsspel, riktigt roligt att se! Farligheterna avlöser varandra när vi får se en fartfylld och spännande match! Till sist är det ett litet misstag som avgör när en rensning tyvärr hamnar rakt på anfallande KIK-tjej som iskallt placerar in 1-2. Vi vet inte exakt varför, men just mot KIK har det ju tidigare visat sig att vi inte riktigt har målturen på vår sida för när en riktigt snygg framspelning från Molly pressas in i mål av Cornelia så döms målet tyvärr bort (i efterhand får vi höra av domaren att han dömde off-side, inte helt solklart, vi spekulerade först att han kanske dömde målvaktens boll...). Trots en massiv anfallspress av Holmen mot slutet matchen med bland annat flera fina chanser för Molly och nästan friläge för Helin, så slutar matchen 1-2. Trots detta är det ett rejält kliv framåt för våra yngre tjejer där flera bara spelat enstaka niomannamatcher! Fortsätter vi denna utveckling kommer det bli en riktigt rolig vår 2013 och som vi sagt tidigare är dessa matcher till för träning!!

#10. Helin Widad - Central MittfältMatchens kanon idag är vår mittfältsgeneral Helin Widad som så många gånger förr visar vilket underbart spelsinne som finns hos denna tjej! Att spela mitt-mitt sliter rejält och det är inte många som klarar av att ha den split-vision som krävs för att både bygga upp anfall och ligga beredd att falla tillbaks och säkra upp i försvaret. Jätteroligt att igen se hur Helin verkligen hjälper till att bygga upp hela laget!

PS: Extra tack till tjejerna som var kvar en stund och städade upp omklädningsrummen inför A-lagsmatchen senare i eftermiddag. Ni får en extra guldstjärna i vår bok!! :)
1-1, Cornelia
2-2, Cornelia (bortdömt/offside)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00