Sök i den här bloggen

söndag 18 september 2011

Holmalund F99/00 - Borås AIK 6-2

Vi hade fått förvarning om att Borås AIK's hemmaplan var en halvskev grusplan och tyvärr stämde detta. Måtten på planen var också rejält större än en vanlig 7-mannaplan, men detta var nästan bara en fördel för oss med snabba spelare och direktpassningsspel!

Matchen började extremt avvaktande och med en riktig chock när BAIK fick in ett konstigt studsande långskott i vårt mål. Snabbare rullande boll och hårt underlag gjorde att vår målvakt helt missbedömde skottbanan och inte mycket mer att säga.

Trots en hel del "annorlunda" domslut när BAIK lekte handboll och hade ett minst sagt tufft spel (som tidigare påpekat är det konstigt att tacklingar med utsträckta armar kan tolereras på flickfotbollsnivå när det är frispark/kort omgående i herrfotboll). Oavsett detta tog våra tjejers skicklighet över matchen allt mer och det blev både 1, 2 och 3-1 innan BAIK överraskade med att faktiskt komma över på vår planhalva och med två anfallare mot en back fick dom in en reducering och 3-2 till Holmen i halvtid (nästan identiskt med deras mål från vårt förra möte som slutade 5-1 till Holmen).

I andra halvlek lutade planen till vår fördel och nu med medvind i ryggen körde Holmen show igång rejält. Vi ljuger inte om vi säger att 90% av halvleken tillbringades på våra motståndares planhalva och det var i stort sett bara att Holmentjejerna var lite väl generösa och passa istället för att skjuta i mål som gjorde att det inte blev "fler mål" än tre till...

Avslutningsvis så var detta en riktigt fysisk match med mycket tacklingar och tyngd bakom detta F98-99-00-lag som mötte vår förhållandevis små tjejer. Denna match visade vi verkligen att teknik och spelskicklighet slår råstyrka varje gång!
  • 1-1, Siri
  • 2-1 Eleonora
  • 3-1, Eleonora
  • 4-2, Siri
  • 5-2, Eleonora
  • 6-2, Ellen (på frispark!!)
Matchens kanon: Med rejäl passningsskicklighet, ett stenhårt skott och en härlig lagkänsla vill vi idag lyfta fram Siri Hedendahl som idag satsade 110% hela matchen igenom, trots en del smällar! Grattis!!

9 kommentarer:

  1. Väldigt moget och skriva skit om andra lag...

    SvaraRadera
  2. Inget skitsnack, enbart sanningen sett från vår sida plan. Det sorgligaste i detta möte var att tjejerna tvingades spela seriematch på sorgligt dålig grusplan, samtidigt som två grupper killar i 8-årsåldern från hemmaklubben "lattjade" runt på gräsplanen bredvid...

    SvaraRadera
  3. Lattjade? de var där och kollade på!
    Inget skitsnack? Vad är då detta: Vi hade fått förvarning om att Borås AIK's hemmaplan var en halvskev grusplan och tyvärr stämde detta.

    SvaraRadera
  4. 1. Presentera dig gärna så är det lättare att respektera dina åsikter

    2. Småkillarna hade (som det såg ut) träning på den inhägnade GRÄSplanen medan tjejerna i klubben fick spela sin seriematch på grusplan bredvid. Det kallar jag en skev prioritering från klubbens sida!

    3. En grusplan som lutar åt tre håll (antagligen för att hålla vattnet borta) är i mitt tycke en halvskev grusplan, hur skulle du beskriva den? Även andra lag som mött Borås AIK hemma i Div 9 Fristad under 2011 har upplevt samma sak, vilket vi då hade fått förhandsinformation om.

    Tack ändå för att du förklarade exakt vad i matchreferatet som det var du inte tyckte stämde!

    SvaraRadera
  5. baiks grusplan är inte känd för att vara bra

    SvaraRadera
  6. Tack för inputen! Helt ok att vara anonym, men ger lite mer tyngd om man skriver sitt namn/klubb också, tack!

    SvaraRadera
  7. okej, som ett ord tycker ni att Borås Aik är ett dåligt lag?

    SvaraRadera
  8. Jag ville bara undra om du verkligen var vuxen...

    SvaraRadera
  9. Hej "Norrby IF", ungdomslag utvecklas på olika nivåer och om man bara ger alla lag i föreningen liknande förutsättningar så brukar slutresultatet bli bra. Tack för din input!

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00