Sök i den här bloggen

söndag 25 september 2011

Holmalund dominerar i Elljuscupen F12

Elljuscupen i Emtunga är en av de större cuperna under hösten och i F12-gruppen är det inte mindre än 25 lag med allt från serieledare till cupmästare från föregående år. För Holmens del är det både välkända motståndarlag som våra vänner i Alingsås KIK, Vårgårda/Östadkulle, Södra Härene, Frisco/Herrljunga mfl, men också en hel radda mindre kända lag från i stort sett hela västsverige.

Som vanligt har Holmen ett blandat gäng med 7/12 dubbelnollor i denna F12-cup. För en gångs skull dock riktigt hårda regler mot överåriga spelare, så vi behöver åtminstone inte riskera att stöta på tjejer som är 2-3 år äldre (som tex. Vårgårdas F14-spelare som vi tidigare stiftat bekantskap med i Div 7/8)

Första matchen är just med Vårgårda/Östadkulle, enda matchen idag som har någorlunda solsken och här är det full fart från början som gäller för Holmen. Vi vet att det enda som gällde här för att gå vidare i gruppen är att vinna och helst med många mål. Siri har idag finjusterat siktet och dundrar in 1-0 efter några minuter, en härlig start! Våra motståndare kommer knappt över mittlinjen, men en långboll studsar efter HIF-kontakt över kortsidan och på den efterföljande hörnan snurrar sig bollen in i vårt mål... absolut inte rättvist, men det enda som gäller är att trycka på rejält framåt. Matcher på 13 minuter måste ha fullt tempo hela tiden och helt underbart kunde Siri återigen trycker in ett mål och 2-1 på ett vackert distansskott är helt otagbart för målvakten!

I match #2 väntar Skultorps IF F99, ett lag som vunnit 11/14 matcher i Div 7/8 Tidaholm i år med +43 i målskillnad... Med andra ord vet vi att det blir full fart från början och detta är faktiskt den bästa F12-match jag sett. Tempot är mördande, målchanserna avlöser varandra och vilket som helst av lagen kan vinna denna match som till sist slutar 0-0. Skultorps tränare kommer efteråt fram (två gånger om under kvällen) och påpekar vilken rolig match det hade varit och att det känts som en final! Efter två matcher leder nu Holmalund gruppen på målskillnad och i sista matchen förstår vi att det antagligen är detta som gäller för att vinna gruppen, slippa 8-delsfinal och gå direkt till kvartsfinal...

Våra motståndare Åsaka Sportklubb är inget lätt motstånd. Dom hade visserligen förlorat mot Skultorp i första matchen, men bara med 1-0 och har även vunnit med samma siffror mot Vårgårda/Östadkulle... Våra tjejer taggar upp direkt och vi vet att med samma spel som mot Skultorp går detta vägen! Vi chockar direkt genom konstant högt tryck och ett direktpassningsspel som gör att Eleonora kan trycka in 1-0 nästan omgående. Vi från sidan gör vårt bästa för att mana på och strax därefter trycker Siri in 2-0 och även 3-0 kom från samma doja innan Eleonora beslutar sig för att runda av matchen med 4-0 vilket innebär att Holmalund med 1 måls marginal till slut vinner gruppen och går direkt till kvartsfinal 23.15!!

Åttondelsfinalen mellan Lundsbrunns IF och Falköpings KIK strax före vår match skulle ge oss en kvartsfinalsmotståndare så självklart kombinerar vi uppvärmning med att se vilket av lagen som kommer att stå på andra sidan. Den åttondelen är en ganska tempofattig match där Lundsbrunn faktiskt har flest målchanser som punkteras av ett kontringsmål av Falköping och i jakten på reducering får de även in 2-0 som fastställer att det är Falköping som står på andra sidan i Holmalunds kvartsfinal.

Nu har ju våra tjejer fått vila i över en timme och med den sena matchtiden är det en hel del trötta miner och gäspningar vilket såklart påverkar matchtempo. Falköping däremot har ju precis en vinst i benen och för dom är det liksom bara att fortsätta spela. Nu får dom däremot ett helt annat motstånd än i sin förra match och tyvärr blev det ganska tufft spel där vi har tjejer som åker i backen efter putt i ryggen, någon som får ett knä i magen och liknande. Detta spelsätt förstör vår matchstil och vid full tid står det 0-0 och vår cupmardröm, straffar väntar... Att säga att det kryllar av frivilliga straffskyttar är väl inte helt sant, men de tappra fem som stegar fram skulle minsann visa att vi är värda en plats i finalspelet nästa vecka...
  • Emelie inleder med att trycka in 1-0, våra motståndare svarar... 1-1
  • Siri forcerar in 2-1, återigen blir det snabbt svar 2-2
  • Ellens hårda skott innebär 3-2, men återigen reducering därefter 3-3
  • Cornelia som aldrig skjutit straff i match säkrar 4-3 och VERONIKA RÄDDAR....
  • Sista straffen är det Veronika själv som distinkt kan fastställa till ointagliga 5-3 och HOLMALUNDS IF F99/00 SPELAR SEMIFINAL OM EN VECKA!!!
Nu skulle vi se om våra vänner i Alingsås KIK också går vidare, men dock är deras motståndare Halvorstorps IS snäppet bättre, vinner på straffar och stöter på Skultorp nästa vecka! Själva kommer vi att möta Främmestad/Nossebro som i sin kvart slog ut Frisco/HSK...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00