Sök i den här bloggen

fredag 25 maj 2012

Holmen nätar på igen i Division 6 Alingsås

Nu börjar det bli riktigt sköna sommarkvällar och likaså idag när gamla välbekanta Sollebrunns AIK var på besök på Östlyckevallen. Matchen körde igång lite trevande, men ändå med stort bollinnehav för Holmen. När vi sen rullade igång så gjorde vi det rejält, två gånger om rinner Molly igenom och strax därefter välkomnar vi Johanna in i målprotokollet genom en riktigt skön dubbelfotsdribbling hela vägen in i Sollebrunns mål.

Matchen rullar på i samma takt och det börjar bli mer sällan mellan gångerna som Sollebrunn alls får låna bollen i matchen. Emelie står för en av matchens riktiga delikatesser när hon trixar upp bollen i luften och klipper till på volley så målmaskorna står rakt ut. Frida på högerkanten har slitit rejält och sprungit mycket utan boll hela matchen så riktigt kul att se när hon bestämmer sig för att köra hela vägen och pressar in 5-0 som blir halvtidsresultat (efter att domaren först blåst av fem minuter för tidigt, men kört igång lite till :)

Andra halvlek har sen knappt startat innan Johanna återigen kommer fram på sin vänsterkant och lirkar in sitt andra mål för matchen. Därefter är det rejäl press mot Sollebrunns mål och när Klara forcerar fram en hörna förvaltar Emelie den väl genom att direktskarva in sitt andra mål för matchen. Nu börjar vi även ta lite skott från distans och självklart är det Siri sen som snyggt placerar in sitt första mål för matchen.

Nu tycker Molly det är dags att fortsätta göra mål och när det går lite för fort i dribblingarna och hon får höra "lugna ner spelet lite" är det nästan löljligt skönt att se henne nästan passa in sitt hattrick i målvaktens bortre hörna, lugnt och välplacerat. Tre mål räcker inte för den tjejen i denna match så strax efter kör hon solonummer mitt i plan och pressar in både 10 och 11-0 och med det sista målet går hon dessutom upp i topp av årets skytteliga på 28 mål hittills i vår.

Nu är det kortpassningsspel som gäller och Sollebrunn har knappt varit i närheten av bollen sen matchens inledande minuter. Malin kommer högre och högre upp på plan och ligger till slut nästan som anfallare och får in både 12 och 13-0 (välkommen in du med i målprotokollet!) innan Emelie avrundar matchen med 14-0 rakt upp i nättaket!

Efter lite måltorka senaste matcherna är det riktigt, riktigt skönt att se dagens spel där vi börjar se hur alla delar i laget tar sin naturliga plats. Backspelet ser riktigt bra ut och extra plus där till Mayah som verkligen krigar och inte släpper till en centimeter till motståndarna. Mittfältet är ruggigt stabilt där vi nu börjar se hur Malin mer och mer börjar känna vart lagkompisarna ligger. På yttern kan vi se att Jonna satsar för fullt både i anfall och försvar och att Johanna inte bara kan göra underbara inlägg utan nu dessutom vågar ta några extra steg fram och avsluta på egen hand. Det här känns som en riktigt bra början för ett lag som verkligen har framtiden för sig!

#12. Frida Söderberg<br /><b style="color:red">Offensiv Mittfält</b>Matchens kanon idag är en av lagets riktiga slitvargar, en tjej som springer minst lika mycket med som utan boll och alltid med samma energi matchen igenom. Idag fick hon också avsluta själv och kunde i ärlighetens namn varit lite mindre osjälvisk vid några tillfällen så kunde det blivit fler mål. Ett stort grattis till Frida Söderberg som idag verkligen ägde sin kant och stod för ett gäng härliga inspel och assists!

1-0, Molly
2-0, Molly
3-0, Johanna
4-0, Emelie
5-0, Frida
6-0, Johanna
7-0, Emelie
8-0, Siri
9-0, Molly
10-0, Molly
11-0, Molly
12-0, Malin
13-0, Malin
14-0, Emelie

3 kommentarer:

  1. va bra ni e och ja kanske börja hos er i höst när jag går i skola i alingsås

    SvaraRadera
  2. såna här matcher kan man ju inte ens räkna som seger.....hur kul är det liksom??? förstår att det finns starkare & svagare lag i serien, men frågan e ju vilket lag som är mest malplacerat...det e ju inte kul för nåt av lagen menar jag när det är sån skillnad....

    SvaraRadera
  3. Hej på er!

    Anonym 1: Tack, hör av dig om du vill komma och testa på någon träning! Alltid trevligt med nya medlemmar i gruppen!

    Anonym 2: Det är nog helt riktigt som du säger och när det är sådana här skillnader kanske man som lagledare skall fundera på om det går att byta serie. Det är ju faktiskt inte elitlag vi pratar om utan tjejer som ska tycka det är roligt att utvecklas på sin egen nivå!

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00