tisdag 8 maj 2012

Den röda maskinen kör upp i serieledning

Dagens match i Div 7 mot IK Gauthiod från Grästorp blev ju hastigt och lustigt flyttad från helgen (då Holmalunds IF är värdar för Klassbollen i Alingsås). Detta innebar att det blev lite tätare än optimalt mellan matcherna och lite halvstressigt att hinna iväg upp. Väl på plats kan vi konstatera att Gauthiod har en riktigt härlig anläggning och alla tjejer som var med var riktigt taggade att möta detta lag för första gången. Denna gång hade vi en mindre trupp än förra matchen då några tjejer hade klassarrangemang och ytterligare två tyvärr insjuknat. Tråkigt för dessa tjejer, men egentligen inte helt fel att ha en "lagom" trupp med sig.

Matchen körde igång i ett lite försiktigt tempo, vi hade ju ingen aning om vart vi hade dessa motståndare och hade inte fått se deras resultat från sin inledningsmatch heller så man kan säga att det var lite oordning första fem minuterna innan vår back Cornelia inleder dagens målskörd med ett stenhårt och välplacerat distansskott och bara några minuter senare prickskjuter vår passningsspecialist Vera in 2-0. Offensiven fortsätter och det blir snabbt frustration hos våra motståndare som slutar i en kapning av vår (för dagen enda anfallare) Emelie och en straff som Cornelia iskallt placerar otagbart längs marken vid ena stolpen och 3-0 var ett faktum.

Redan efter ca 10 minuters spel känner vi att vi har full kontroll på denna match och tar beslutet att flytta om lite i laget så någon back går upp på topp, någon anfallare in i mitten osv. Att ha förmånen att kunna testa nya positioner under skarp match kommer vi nog inte ha så många fler möjligheter till och extra roligt att se att samtliga tjejer direkt är med på sina nya positioner och offrar sig lika mycket oavsett ändrade förhållanden.

Idag är vi extra nöjda med att se ett underbart passningspel där vi får runt bollen över hela planen, underbara kantinlägg från Vera och Moa, möjligheten att låta Emelie (som stod i mål andra halvlek) och Helin vila (då dom också har match i Div 6 imorgon). Självklart hade det blivit fler mål om samtliga i laget spelat på invanda positioner och vi haft ordinarie anfallare i motståndarnas målområde, men vi är väl nöjda med resultatet och att vi nu mer känner igen tjejernas spel från förra säsongen!

#11. Klara Ekström<br /><b style="color:red">Vänster Mitt/Back</b>Idag var det många av tjejerna som spelade ett i stort sett perfekt spel och att välja matchens kanon är inte lätt. Den spelare som vi tyckte imponerade mest idag, verkligen visade kämpaglöd, inte släppte till en centimeter och framför allt fått till ett imponerande passningsspel som ofta beredde väg för våra mål är en av vår backklippor, Klara Ekström. Stort grattis till Klara som matchens kanon och alla tjejer i laget som idag gjorde en imponerande laginsats!