Sök i den här bloggen

söndag 20 maj 2012

En solig dag i Vårgårda

Idag har det ju varit underbart sommarväder och även om det kanske varit lite för varmt egentligen för skönaste fotbollsmatchen, så är det ju ändå bättre än ösregn och gegga. Idag åkte Holmens tjejer iväg för att möta Södra Härene IF på bortaplan i Division 6 Alingsås och det känns som att det brukar vara lite sommarstämning när vi är uppe på konstgräset i Vårgårda.

Uppvärmningen såg stabil ut även om det ibland var lite flamsigt och att några i laget anmärkte på att det var väldigt varmt. I början av matchen satte vi full fart framåt och SHIF hade samma inriktning så det var väldigt mycket bollande på mittplan och utbyte av chanser åt båda håll. Mot slutet av halvleken tappar vi tyvärr markering på en av SHIF's duktiga 98:or som rinner rakt igenom mitt i plan och lugnt och stilla får trycka in 1-0 till hemmalaget. Snabbt jobb att komma igång igen och mot slutet av halvleken är det Holmen som har de hetaste chanserna, men inte millimetrarna på vår sida när bollar slinker förbi alldeles utanför stolproten etc.

I andra halvlek känner vi att vi måste försöka röra runt lite i positionerna för att skaka liv i matchen och backarna flyttar upp i mitten, mittarna flyttar ner på back och en av våra anfallare placeras som mittback. Man måste våga för att kunna vinna, men just i denna match gick inte riktigt vår chansning hela vägen då SHIF två gånger om får rinna igenom allt för omarkerade och lägga in bollen i vårt mål. Matchen slutar 3-0 till Södra Härene och inte mer att säga om det egentligen. Vi måste slutföra våra löpningar, inte stanna upp när vi tappar boll och kanske framför allt fylla på i full fart när en av våra anfallare är på väg framåt i banan. Nu tar vi med oss detta till nästa match (hemma den 25/5 mot Sollebrunn), det här kan bara gå bättre!!

#18. Siri Hedendahl<br /><b style="color:red">Offensiv Mitt</b>Matchens Kanon: Idag som så ofta hade vi en tjej på kanten som slet kopiöst både i försvar och anfall, alltid med ett leende på läpparna! Varva detta med underbara inlägg så har vi matchens lirare idag, Siri Hedendahl!