söndag 6 maj 2012

Stabil seriestart i 7:an mot Skoftebyns IF

Söndag 6 maj och underbart fotbollsväder när Holmen som inledande match i Division 7 Trollhättan tar emot duktiga Skoftebyns IF. Skoftebyn har vi endast stött på en gång tidigare, då i kvartsfinalen av Öbollen 2011 och det var en tuff och jämn match som Holmen vann med 1-0 och gick vidare.

Lite efterforskningar visade att dagens motståndare bland annat kom på besök med en rykande färska guldmedaljer från både Ytterby Cup och Swania Cup i fickan, så att det gällde att vara på tå från början var vi väl medvetna om. I matchens första anfall är Emelie just en tånagel ifrån att få in bollen i mål och det känns som vi fått den start vi vill ha.

Nu kom vi till start med full trupp om 15 tjejer och det kanske inte var helt optimalt med så många avbytare, men såhär i början av serien måste vi låta alla visa upp sig. När Skoftebyn efter 4 minuter trycker in bollen i mål efter matchens första hörna känns det visserligen som ett riktigt snyggt mål, men ändå lite snopet. Några minuter senare uppstår en deja-vu situation och det märks att Skoftebyn tränat rejält på fasta situationer för det är ett stenhårt och välplacerat skott som tyvärr studsar på en Holmentjej in i mål och 0-2 är ett faktum. Sista halvan av första halvlek blir det ett riktigt jagande av Holmen att få in en reducering och med tio minuter kvar lyckas också Elenora trycka in detta och vi går till halvleksvila fyllda av självförtroende, speciellt efter Alvas underbara frilägesräddning i 24 minuten när nästan hela Holmenlaget fastnat på motståndarsidan. 1-3 där och det hade varit betydligt tuffare att få upp motivationen inför andra halvlek!

Till andra halvlek då så flyttar vi om lite i laget och spelar tjejer som är trygga/erfarna på sina positioner och detta ger utdelning direkt. Efter fem minuters spel har Holmen skapat 6 hörnor (!!) och till slut orkar inte Skoftebyn hålla tillbaks längre och Helin dundrar in 2-2 som känns grymt välförtjänt. Några minuter och anfall senare får Emilia till ett underbart distansskott som seglar in mot motståndarnas mål, en olycklig back råkar nicka in den i eget mål och Holmen har vänt och leder matchen.

Nu är det Holmalund som för matchen helt och hållet och anfallsvåg efter anfallsvåg slår över Skoftebyns tillbakatryckta lag likt en Tsunami som öser in över land. Nu har vi även fått igång vårt härliga passningsspel och den ena passningen efter den andra når sina mål. Mitt i planen regerar Emelie och med cirka 10 minuter kvar att spela får hon också tillfredsställelsen att trycka in 4-2 för Holmen. Andra halvlek hade vi ett otal skott på mål och om det inte hade varit för en riktigt duktig och välplacerad målvakt i Skoftebyn hade det nog kunnat bli några bollar till i favör för Holmen.

#01. Alva Flodvall<br /><b style="color:red">Målvakt</b>När domaren väl blåser av matchen är det ett grymt nöjt lag som tackar rekordpubliken på plats! Extra stort tack ger vi också till matchens kanon, en tjej som varit med sen start och nu påbörjat ytterligare ett snäpp i sin roll som målvakt med vår riktade målvaktsträning. Tryggt, stabilt spel och blixtsnabba reaktioner gör att vi idag gratulerar Alva Flodvall som matchens spelare!