Sök i den här bloggen

lördag 31 maj 2014

GOLDEN GIRLS - BilNilssonCup F14 - 2014

Guldtjejerna från Holmalund i BilNilssonCup F14 - 2014
Till att börja med gratulerar vi alla sköna Holmentjejer som varit med och tävlat idag! Vi såg ju framförallt BilNilsson Cup som en möjlighet till lite extra träning inför kommande kvartsfinal i DM-F14 och vilket spel som våra tjejer bjöd på! 

HIF - Alingsås KIK, 6-0 
KIK ställer ju upp med sitt 01-lag i kombination med Olivia och Wilma som enda 00:or och det är ju i grunden ett passningsskickligt lag, men här märks det tidigt att dom är numret för små. Rent matchmässigt blir det en grötig tillställning från början där säkert 90% av spelet (och spelarna) samsas på KIKs planhalva, inte så bra och svårt att vara kreativa i spelet. Isa inleder målskyttet för dagen och efter hand släpper det rejält för Holmen så slutsiffrorna 6-0 är nästan i underkant, stabil inledning på cupen!


HIF - IFK Örby, 6-3 
Örby ställer också upp med sitt 01-lag som faktiskt toppar Div 5 Sydöstra i stark konkurrens med flera duktiga 00-lag! Första halvlek är total utspelning där Holmens tjejer radar upp målchanser och vinner med solklara 6-0. I andra halvlek tappar vi spelet helt och Örby får reducera med tre bollar, men ändå en stabil seger sammantaget.

HIF - Stenungsunds IF, 4-0 
Stenungsund är ett duktigt motstånd, men i denna match visar alla tjejer verkligen toppen av vår förmåga och det är verkligen ren njutning att se vilket fint spel som tjejerna har. Att siffrorna stannar på 4-0 ger en eloge till motståndarnas duktiga backlinje och som en av Stenungssundsledarna sa efter matchen "ni är utan tvekan det bästa motstånd som vi stött på", ta åt er av detta tjejer!


HIF - Bergdalens IK, 2-2 
BIK har plockat med en duktig 99-tjej i laget och denna tös är utan tvekan tungan på vågen i denna match då hon verkar vara överallt på plan :) 0-1 blir till genom ett misstag i vårt försvar som BIK skoningslöst utnyttjar, kvitteringen strax därefter är en läckerbit signerad dubbelLisorna... 2-1 kommer från Lisa00s högerslägga på en snabbt slagen frispark och blir halvtidsresultat. I andra halvlek är det ett gäng hungriga (läs energilösa) och supertrötta Holmentjejer som helt tappar positionerna efter ett gäng snabba byten på grund av skadade spelare som under en kort period ramlar över till avbytarbänken. Rent ärligt kan vi nästan vara glada att slutresultatet stannar vid 2-2 för det var inte mycket ork kvar i Holmen mot slutet av matchen. Oavsett så ger dessa resultat att Holmen vinner gruppen som enda obesegrade lag och en lååång vila till semifinalen ger många glada miner :)


HIF - IFK Örby, 4-1 (semifinal)
Örbytjejerna verkar fått ny energi till slutspelet och släpper inte till mycket i början av matchen. 1-0 som Lisa00 singeldribblar sig till följs ganska snabbt upp av en kvittering från dom blåvita. Det är ett rejält ställningskrig på mitten där HIF oftast vinner boll, men lägger rejält med energi och ofta blir avblåsta för offside. När det väl efter ett tag går upp för tjejerna att det är bättre att låta bollen göra jobbet ser man plötsligt ett helt annat spel och även om 2-1 är ett oturligt självmål på en hörna av Lisa00 så är både 3-1 och 4-1 av Bea rena resultat av att våra tjejer fått igång sitt härliga passningsspel ordentligt. När domaren blåser av matchen är det verkligen väl värda Holmentjejer som passar på att fylla på lite energi och ladda i skuggan inför finalen...

HIF - Bergdalens IK, 1-0 (final) 
Bergdalen har i sin semi vunnit med klara 2-0 över Stenungsund och visar inga tecken på trötthet i inledningen av matchen. Men mot Holmens tici-taca-show har dom inte mycket att sätta emot för dom kommer helt enkelt inte åt bollen mer än någon resultatlös rensning. Redan fem minuter in i matchen är vi en ribbträff från att ta ledningen när Cornelias precisa skott sånär slinker in. Trots ett otal extremt nära målchanser till sen för Holmen så är det ändå fortfarande oavgjort i halvtid och man börjar nästan undra hur fasiken bolluschlingen ska komma in i mål. Andra halvlek skjuts upp en stund då himlens portar öppnar sig och Tors hammare slår ner lite väl nära... efter ett tag blåser ändå domaren igång matchen igen och nu i fullt ösregn (eller som vi brukar kalla det, Holmenväder) så får vi äntligen utdelning när firma dubbelLisa än en gång kommer fram på mittplan och trycker in 1-0 till vilt jubel på läktaren :) Trots rejäl press från Holmen även resten av matchen så blir det ändå inga fler mål. Men sett till hela matchen så är det en mer än välförtjänt seger, då Bergdalen faktiskt bara har en ribbträff som i stort sett enda målchans medans Holmen har ett flertal möjligheter att öka på ledningen!

Sammanfattat, en lååång dag och en riktigt bra dag när vi kunnat slipa ihop DM-laget än mer och återigen tillsammans besegrat ett gäng duktiga fotbollslag! Nästa gemensamma match blir då den 22 juni när vi tar oss an Töreboda i kvartsfinalen av DM-F14 2014!

6 kommentarer:

  1. ni är så duktiga alla tjejer och vilket spel ni får ihop trots att ni bara matchtränar tillsammans. vi vid sidan av planen kan bara njuta!

    SvaraRadera
  2. Tack för jämna matcher! Men en rättelse, Bergdalens stomme består till störstan delen av tjejer födda -01 och en handfull -00.

    SvaraRadera
  3. och några 99:or

    SvaraRadera
  4. Tävlingsledningen gav Bergdalen ok att fylla på avbytarbänken, så Moa som är född -99 följde med och stöttade laget.

    SvaraRadera
  5. Misstänker att "anonym" är någon av Bergdalens ledare, tack själva för motståndet! Rättelsen är korrigerad i referatet, lycka till framåt!

    SvaraRadera
  6. grattis till Holmalunds tjejer, ni var bäst i turneringen hela vägen igenom!

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00