söndag 11 maj 2014

Vinst igen mot Ulricehamns IFK och upp i serieledning Div3

Tredje gången nu på kort tid som vi stod öga mot öga med Ulricehamns IFK, denna gången "Damjunior 3" där känslan innan matchstart var att nog flera även dubblar i Division 2 med tanke på att hälften av deras gäng är födda 98 jämfört med hälften av vårt gäng som är födda 00.

Ulricehamn börjar stabilt och trillar boll bra i sin backlinje så vi inte kommer åt den. Spelet kommer dock aldrig förbi mittplan och istället trycker Malin till sig bollen på mitten och serverar Molly som redan i 4' matchminuten placerar in 1-0 till Holmen, grym inledning!! Ulricehamn fortsätter med sin press, men kommer aldrig till några riktiga avslut och istället är det flera hårfina avblåsningar på Molly och Bea som hade kunnat lett till mer för Holmen. Matchens första hörna är röd och Bea slår den sånär direkt i mål, direkt på utspark sen snor hon bollen igen och får sånär in den, men bollen går strax utanför stolpen. Minuten senare är det Lisa som kör en deja-vu och känslan är att Holmen mer och mer tar över spelet. Ulricehamn kommer i en och annan kontring och efter en kvart får dom till ett avslut som Verro får en touch på så bollen går till en resultatlös hörna. Trots ordentlig press av Holmen är det faktiskt Ulricehamn som kvitterar efter 24' och det är ett riktigt skitmål som vi alla vet händer ibland. Inte rättvist, men Holmentjejerna biter sig fast och producerar både hörnor och frisparkar i bra läge utanför UIFKs målområde och i 27' är det Bea som drar på en rejäl spurt med bollen längs vänsterkanten, viker in och serverar Molly en smörpassning snett bakåt och 2-1 sitter som topping på cupcaken!! Resultatet står sig halvleken ut.

I andra halvlek har ösregnet hittat till Alingsås och det blir ett spel med många sneträffar och halkningar för bägge lagen. Bea får till halvlekens första farlighet när hon växlar upp och springer igenom UIFKs försvar, men skottet sniker strax utanför stolpen. I 58' matchminuten får Holmen utdelning igen när Siri underbart snyggt friställer Molly som blir ensam med målisen (som tvekar) och 3-1, hattrick för Molly!!Molly krutar på igen i anfallet efter, men strax ovanför krysset. Nu får Ulricehamn en period med bra press, men inga chanser som inte Verro lugnt kan plocka ner. Spelvändningar är det gott om och nu spelar våra tjejer ut rejält och tici-tacar runt på Ulricehamns planhalva. Ulricehamn har några spelare med riktigt bra kvaliteter, men vår backlinje idag med ruskigt hårt kämpande Moa, Cornelia, Nora, Ellen och Alva håller dom borta från riktiga farligheter. När domaren till sist blåser av matchen har Holmen vunnit med 3-1 och seglat upp i serieledning i Division 3 Södra efter tre omgångar, gott jobbat!!