söndag 25 maj 2014

3 poäng i Nittorp och fortsatta serieledare Div 3

sopgubbar? Näee... bara Holmen som får spela med sköna oranga västar...
Att besöka Nittorps IK göra man inte så ofta och det underlättar inte att vi körde en aning fel på vägen dit. Tur att vi ändå hade tid till godo och var framme som planerat :) Tyvärr visade sig en annan planering vara lite fel, när våra motståndare inte bara var röda på framsidan utan dessutom helsvart på ryggen... funkade inte med våra röda ställ och inte heller med det svarta, så när Nittorp inte kände för att byta till sitt reservställ fick det bli sköna oranga västar i sommarvärmen, härligt...

Det kanske inte var så konstigt att tjejerna tog med sig en viss kampvilja ut i matchen och redan i andra matchminuten får Johanna till en skön passning som Elenora fullkomligt dunkar upp i nättaket, underbar inledning! Några anfall senare blir det tyvärr ett missförstånd i vårt straffområde och när ingen rensar så är det till sist en NIK-tjej som trycker in kvitteringen. Nu börjar Nittorp visa sin spelidé vilket innebär ett himla köttande, både när det gäller att rensa bollar och inte minst på våra spelare. Även om domaren håller en milt sagt överseende linje, så skramlar Holmen ihop fler frisparkar än vi kan hålla reda på, tyvärr oftast på mittfältet så ingen av dom leder direkt någonstans, men helt klart spelförstörande. När en halvtimme gått får Lisa fart på vänsterkanten och dribblar sig hela vägen från vår planhalva och placerar till sist kyligt in 2-1 till Holmen. Tyvärr avslutas halvleken med ännu en kvittering då våra tjejer slutar springa vid en solklar offside, bara för att upptäcka att domaren inte blåser och då är det för sent... Det är bara att lära sig av läxan, att aldrig sluta spela innan man hör domarens vissla!

I andra halvlek går vi in med inställningen att det är vi som för spelet och ska fortsätta på samma sätt som vi inledde matchen. Tyvärr är det rejält svårspelat när Nittorps tjejer är väldigt fysiska och även om dom inte får komma till avslut fastnar vi ofta på deras breda backlinje. Trots ett otal solklara målchanser för Holmen så ska det faktiskt dröja en 22 minuter av andra halvlek innan vi får utdelning igen, då både Malin och Molly kommer förbi backarna och när Nittorps målis totalt köttar ner Malin (utan varning) så lyckas hon ändå få iväg passningen som helt friställer Molly och än en gång har vi gått upp i ledning! Nu har Nittorps spel tröttnat och våra tjejer får mer utrymme att rulla runt. Med fyra minuter kvar av matchen får Lisa då iväg en perfekt chip över backlinjen. Molly tajmar den perfekt, rundar en vilt rusande målis och placerar in sitt andra mål för dagen och 4-2 blir ett väldigt välförtjänt slutresultat.

En sak vi måste ta med oss ifrån denna matchen är att oavsett hur fult vi tycker att motståndarna spelar så ska vi aldrig låta detta påverka vårt eget spel. Oavsett hur många fulsmällar vi åker på så sparar vi kommentarerna till efter matchen och låter vårt fina spel visa varför vi förtjänar att vinna! Efter vår vinst idag och Västra Mark/Öxnevallas smått sensationella 3-1 vinst över Örby är vi inte bara serieledare i Div 3, vi är också det enda obesegrade laget i den serien!