Sök i den här bloggen

fredag 14 september 2012

Holmalunds IF F99/00 i Expressen om Sanktan

Idag fick vi ett samtal från en reporter på Expressen som hade hört att vi är ett duktigt fotbollslag som siktar på spel i Sanktan framåt. Det som var riktigt roligt var att det visserligen var imponerande att tjejerna vunnit sin serie för tredje året på raken, men mest intressant att vi är ett lag som inte bara drar till sig spelare utan också lyckas få dessa att stanna i en ålder när så många andra lag tappar fotbollstjejer till andra aktiviteter. Helt fräckt lyfter vi här över artikeln (dessa försvinner ju efter ett tag) och kan dom låna bilder så kan vi låna text :) Enjoy!

Efter trippeln hoppas "Holmen" på Sanktan

Tredje seriesegern på tre år. Framgångarna för tjejerna i Holmalunds IF 99/00 fortsätter i rask takt. Nu hoppas laget på att få delta i Sanktan under kommande år.
– Vi har fått dispens att delta som första Alingsås-lag, säger Tobias Strandh, informationsansvarig Holmalunds IF F99/00 till Sanktan.se.
I år tävlar Holmalunds IF F99/00 i tre olika serier. Division 6 i Alingsås, division 6 i Vara och division 7 i Trollhättan. Den sistnämnda serien har de precis avgjort, trots att två omgångar återstår. En imponerande trippel är ett faktum, då laget tog hem division 9 föregående år och division 10 förrförra året.
När många lag har svårt att få ihop tillräckligt med spelare för en och samma åldersgrupp, har i stället Holmalund valt blanda åldrarna. 30-talet spelare, ungefär hälften födda 99 och hälften 00 har mixats för att få bättre motstånd.
– Vi är en grupp ledare som kör det här väldigt fokuserat för att få laget att växa. Vi hittar på roliga aktiviteter och stöttar tjejerna. De som har svårt att komma till träningen åker vi och hämtar. Vi gör mycket tillsammans och åker i väg på roliga cuper, säger Tobias Strandh.

Locka fler spelare

Öppna träningar med stort fokus är också något som laget har börjat med för att kunna locka fler spelare till sig.
– Vi började med det under förra hösten och kör det även under denna. Det är jättekul, vill man vara med så får man, och känner man sen inte för att fortsätta så behöver man inte. Men vi har märkt att när man väl har kommit upp och tränat och fått en kontakt med laget så vill de flesta vara kvar och köra.
Expressen lånade också lite
Gothiabilder till ett bildspel

Barcelona-resa

Förutom att komma i väg på lagets insamlade Barcelona-resa så skulle såklart nästa års höjdpunkt att få chansen att spela i Sanktan.
– Vårt stora mål är att få vara första Alingsås-lag i Sanktan. Vi har fått dispens från vårt förbund för att kunna delta i Sanktans november-serie i Göteborg. Det skulle utveckla laget rejält. Vi håller hög klass och skulle defivitivt tillföra serien något, säger Tobias Strandh till Sanktan.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00