lördag 1 september 2012

Holmen säkrar förstaplatsen i Division 7 Trollhättan

23.45 fredag kväll slår det oss... Vänersborgs IF har ju rött hemmaställ... Skönt att vi kom på det innan och slipper spela matchen med tråkiga västar :)

Tidig lördagsmorgon är det samling i Alingsås för avfärd mot Vänersborg. Motståndet för dagen är serietvåan Vänersborgs IF som vi mötte i en jämn kamp i våras. Matchen spelas på samma anläggning där vi mötte VFK innan sommaren, men istället för konstgräs är det idag en liten naturgräsplan som väntar.

Det är en skön dag i Vänersborg och solen värmer gott när matchen kör igång. Det är lite avvaktande spel första minuterna när inget av lagen vill släppa till, men så får vi igång några fina passningar på mittfältet och i fjärde matchminuten är det Helins vänsterdoja som sätter igång Holmens målskörd. Duktiga Vänersborgs IF kommer dock snabbt tillbaka och rullar runt bollen dom också och hade inte Alva i målet räddat friläget som uppstår minuten efter vårt mål så hade det varit en snabb reducering!

Istället är det Holmen som rullar igång igen och spelet styrs lugnt och fint hela vägen ut till högerkanten där Veras fina inlägg hamnar framför Johanna som dribblar sig i mellan två VIF-backar och placerar in 2-0 till Holmen i åttonde matchminuten. Nu har också vår backlinje fått slita rejält för att pressa undan VIF's anfall och det hade lika gärna kunnat varit oavgjort sett till matchbilden (VIF hade bland annat ett ribbskott). När runt halva första halvlek körts är det dock Molly (som haft flera fina skott mot mål), som till slut fastställer halvtidsresultatet 3-0.

I andra halvlek är det ett rasande tempo från VIF och de första minuterna är det Holmen som får slå ifrån sig. Som vi själva råkat ut för så ofta blir det dock en kontring och nu är det Johanna som återigen får visa att hon börjat avsluta lika fint som hon gör inlägg! Dock är det VIF som har mest energi framåt och minuten senare reducerar dom till 1-4. Detta verkar ge dem än mer energi och istället för anfall får vi koncentrera oss på att försvara och några minuter senare är det en liten miss mellan back/målvakt där en VIF-tjej lyckas tränga sig fram och slå in 2-4...

Hade det varit handboll hade vi nog tagit en time-out här, får nu är det VIF som har spelet med sig mest. Istället flyttar vi om lite i laget och med nya positioner förflyttar vi oss längre och längre fram i plan. Mot slutet av matchen känner vi att nu har VIF's urladdning tappat ur deras krafter och det är istället Holmen som pressar framåt och mycket riktigt, 5-2 kommer i 52' och 6-2 kommer med två minuter kvar att spela och det är Mollys känsliga högerfot som ligger bakom båda! När domaren blåser av matchen är det ett gäng lyckliga Alingsåstjejer som vunnit seriefinalen mot ett riktigt bra och trevligt Vänersborgs IF!

#09. Elenora Aliu<br /><b style="color:red">Central Forward</b>Matchens kanon denna gång är en tjej som tidigare framför allt legat och lurat längst fram i plan och producerat ganska många mål också. Nu har hon tagit ett steg ner och visat att hennes härliga spel, duktiga dribblingar och en attityd att aldrig någonsin släppa ifrån sig bollen nästan ger ett ännu bättre resultat för laget! Grattis Elenora Aliu, du har vuxit som spelare och visar idag verkligen att du är där och krigar oavsett om vi anfaller eller behöver en extra mittback när våra motståndare fått ny energi!!

Dagens vinst gör att Holmalunds IF går upp på ointagbara 33 poäng i Division 7 Trollhättan! Nästa lördag har vi hemmamatch mot Vänersborgs FK och då hoppas vi att det är riktigt många fans, föräldrar och släktingar som är på plats på Lilla Gräs och firar ännu en underbar säsong, vår sista med sjumannafotboll!