Sök i den här bloggen

fredag 31 augusti 2012

Division 7 Trollhättan, en analys efter elva omgångar

Så har vi då kört igenom (nästan) elva fulla omgångar av totalt fjorton i Division 7 Trollhättan. Lite haltande tabell på grund av matcher som bytt datum, men de allra flesta lagen har nu tre matcher kvar i höst. Omgångarna 1-7 har vi ju kikat på tidigare, så här kommer en liten reflektion med Alingsåsglasögonen på över omgångar 8-11...

Omgång åtta alldeles före sommaruppehållet blev en salig blandning av W.O's, spelade och framflyttade matcher. Vänersborgs FK & IK valde att flytta sin match till allra sista datum och det är klart att ett derby är ju trevligt att runda av året med. Vår egen match mot Halvorstorp flyttades först fram men efter ett andra återbud efter sommaren så kände vi att vi ville sätta punkt för den matchen och skriver in en W.O-vinst. Stora Mellby/Magra och Sjuntorp är ungefär lika dåliga på att rapportera resultat, så den matchen har vi ingen aning om hur den slutat... satt oavgjort i tabellen för rättvisans skull. Skoftebyn fick inte ihop lag mot Wargön och har skrivit att den tas senare, men när vi mer än två månader senare kikar finns inget nytt datum och vi sätter en W.O-vinst för Wargön tills vidare. Slutligen blev det ännu en W.O-vinst för Edet när Gauthiod inte fick ihop lag... en ganska beige omgång kan vi väl sammanfatta med!

Omgång nio var desto roligare att följa när Vänersborgs FK, i en tät match vinner med 2-1 över Halvorstorp, första matchen för hösten. VFK klättrar då uppåt i tabellen medans Halvorstorp tyvärr tappar mark. Den riktigt chocken kommer dock när Gauthiod slår topplaget Wargön med 3-1 och utan referat kan vi som står lite utanför inte riktigt förstå vad som hände där. Skoftebyn spelar 2-2 med Mellby/Magra och här känns det som två relativt jämna lag. Vänersborgs IF möter Edet och när inget av dessa lag rapporterar resultat får vi helt enkelt förutsätta att tabellen inte ljuger och hittills har ingen protesterat mot att vi antagit en vinst för VIF i den matchen. Själva åker vi upp till Sjuntorp för att möta det åldersmässigt starkaste laget i serien och här får vi se en bastant försvarsmur som dock inte riktigt kan täppa till när Holmen åker hem med en 7-1 vinst i bagaget.

Den tionde omgången är lite hoppig, men Sjuntorp kör igång med en 3-1 vinst mot Halvorstorp som inte riktigt fått tillbaks formen från våren. Gauthiod mot Mellby/Magra blir ännu en gissningslek, men vi ser till förra omgångens resultat och får helt enkelt gissa på oavgjort. Denna omgång är det Edets tur att inte få ihop lag och VFK plockar hem en W.O-vinst. Vänersborgs IF och Wargön står för omgångens holmgång när Wargön till slut vinner med 5-4, hade nog varit en kul match att se! Holmen till sist åker halvvägs vilse på väg till Skoftebyn och hoppar i stort sett direkt ur bilarna, in på planen och rullar hem en 3-1 vinst.

Elfte omgången är inte helt färdig då Sjuntorp och Skoftebyn fått flytta sin match in i september. Annars får Wargön en uddamålsförlust (3-4) mot Vänersborgs FK som knaprar in i tabellen, Halvorstorp smiskar upp Edet med hela 6-0 (!!), Mellby/Magra - Vänersborgs IF kan ha slutat hur som helst (oavgjort sätter vi) och till sist... en riktigt stjärnsmäll.... Förra gången Holmen mötte Gauthiod blev det en ren utklassningsseger med 9-1 och till denna match kände vi att det kunde vara roligare att låta fler spela och samtidigt vila några 00-tjejer som matchat mycket det senaste. I backspegeln var det inte den allra bästa taktiken, för nu visade det sig varför Gauthiod gått framåt rejält i höst. Dom har nämligen fyllt på med lite 99-tjejer, bland annat en ruggigt duktig anfallare som i denna match gjorde 4/5 Gauthiodmål och passade till det sista! Detta var vi definitivt inte beredda på, men det är ändå helt klart omgångens skräll :)

En något haltande tabell, uppdatera 12-08-31
LagMaVOFMsP
Holmalunds IF11100155 - 1530
Vänersborgs IF1062232 - 1420
Wargöns IK1162336 - 3020
Vänersborgs FK1061334 - 1519
Sjuntorps IF/Upphärads IS1134425 - 2913
IK Gauthiod1241725 - 5313
Stora Mellby SK/Magra IS1125423 - 2711
Skoftebyns IF1032522 - 2811
Halvorstorps IF1131730 - 3210
Edet FK1120912 - 516

Kikar vi på tabellen ovanför och jämför med hur den såg ut innan sommaren så är det Vänersborgs IF som gjort en rejäl klättring upp till andraplatsen. Det rejälaste hoppet är såklart Gauthiod som gått från näst sist till sjätte plats och antagligen kommer fortsätta överraska. Med maximalt 12 poäng (9 för vissa) att kriga om så är en sak klart. Imorgon är det seriefinal och vinner Vänersborgs IF har man fortfarande möjlighet att vinna serien. Om Holmen går segrande ur matchen imorgon så är det dock klart, då är osannolika tredje serievinsten, i tredje regionen på tre år ett faktum... En spännande match med andra ord :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00