söndag 19 augusti 2012

Andra raka höstvinsten i Div 6 Alingsås

Så var det då dags för höstens andra match i Division 6 Alingsås och en resa upp till Sollebrunn. Dagens match var ett litet mysterium då ryktet gått att Sollebrunn slagit samman sina tjejlag från 98 ner till 01, något vi snabbt märkte inte riktigt stämde med verkligheten (det var en 98-tjej som hängt med en lillasyster).

Matchen kör igång med en rejäl Holmenpress och målchans redan i första matchminuten, men ett samlat motståndarförsvar ser till att rensa undan. Istället chockar Sollebrunn med en kontring i sjunde minuten på högerkanten, där det för tillfället saknas en back (trist misstag då hon precis ropats ut för byte). Inlägget är hårt slaget och går precis in under ribban och Sollebrunn leder matchen! Detta håller då inte ens i en minut efter ett snabbt anfall där Elenora blir dagens första Holmenmålgörare på en iskall avslutning lugnt placerad i målvaktens bortre hörne.

Nu börjar vi spela det fina passningsspel som vi tagit med oss från träningarna och i 14' gör Johanna 2-1 efter ett riktigt klapp-klapp-spel där assisten till sist kommer från Malin. Fyra minuter senare gör hon en repris och tre minuter därefter kommer det istället en riktigt snygg "snett bakåt" från samma fot där Siri trycker in bollen i mål. Sollebrunn vet inte vem dom ska markera när även Jonna, Amanda och Linnea A löper klockrent utan boll på kanterna. Halvlekens målskytte avslutas av Molly som kör slalom hela vägen från vår planhalva och 5-1 blir halvtidsresultat.

Man kan luras att tro att Sollebrunn inte har något anfall alls, men i dagens match gör hela Holmens backlinje ett grymt jobb där både nyare tjejer som Linnea P och Mayah och mer erfarna som Klara och Cornelia verkligen ser till att äga bakre delen av vår planhalva och knappt en målchans rinner igenom mot Emelie i mål. Dagens bulldozer är helt klart Klara som verkar vilja trycka ut motståndarna från planen (lite tur i domsluten ibland :) och inte släpper till en millimeter i närkamperna!!
I andra halvlek har vi fått upp farten och 3-4 chanser som faktiskt borde varit mål istället går strax utanför eller på målvakten (lite nonchalans någon gång). Två minuter in i halvleken ser dock Molly till att plocka upp sin egen retur och trycka in 6-1. Något senare når en passning ut till Siri på vänstern som placerar in 7-1 i 45'. Malins tåfjutt (efter väggspel med Elenora), Johannas 9-1 (efter assist från Emelie i mål som prickar en Sollebrunnstjej som nickar hem), Malins 10-1 (på tredje försöket!?), Elenoras 11-1 (efter frispark när  Elenora blir nedriven, där Molly prickar ribban och Elenora tar hand om returen), självmålet när den stackars målvakten får Siris stenhårda stolpretur i bakhasorna och in i mål och inte minst  Elenoras Zlatanvolley som innebar slutresultat 13-1, samtliga mål byggdes upp efter ett underbart passningsspel, hela vägen från egen planhalva! Såhär skall fotboll spelas!! Lite retligt dock att domaren blåser av matchen när Elenora sprungit sig fri och har närmsta back två meter bak och bara ska till att runda målvakten, men så är det ibland :) Dagens vinst innebär också att vi klättrar förbi Södra Härene och just nu ligger 3:a i tabellen!

#17. Linnea Pettersson<br /><b style="color:red">Vänster Mitt/Back</b>Matchens kanon idag är en tjej började i laget mitten våren i år. Det är en tjej som hela tiden tar ett steg framåt för varje träning, en tjej som ger allt i matcherna och har ett stenhårt skott som vi vet kommer att betyda mål framåt för oss! Idag visar hon att trots att hon egentligen bara spelat en träningsmatch i niomanna, så vet hon exakt hur positionerna ser ut, hon tvekar inte en sekund att gå in i närkamper och hon har ett positivt sätt som hjälper till att bygga upp hela laget! Grattis Linnea Pettersson, du är en riktig Holmentjej!!