onsdag 15 augusti 2012

Holmen krossar vidare i Division 7 Trollhättan

Stilstudie från senaste mötet mot Skoftebyn i våras som slutade 4-2 till Holmens tjejer...
Så var det dags för höstens första riktiga match i Division 7 Trollhättan och precis som i våras är det Skoftebyns IF som står som motståndare, denna gång med fördel av hemmaplan.

Ja vad skall man säga om dagens match det känns som att detta kan bli jobbigt, det börjar inte särskilt bra då vi drabbas av en mindre krock på vägen upp som försenar oss en aning. Sedan är det svårare än vad vi trott att hitta till planen, så första bilen anländer 30 minuter före matchstart och den sista med bara 10 minuter innan, så uppladdningen blir allt annat än bra.

Trots den dåliga uppladdningen börjar vi klart bäst och utan att egentligen få igång vårt vanliga intensiva spel med hög press och tempofylld fotboll så dominerar vi matchbilden ganska kraftigt. Första 20 minuterna lyckas vi göra 2 mål men bör kanske (sett till alla våra målchanser) göra minst 4-5 mål. Sista 10 minuterna av första halvlek så går vi ner i tempo och det känns som vi tycker att detta ordnar sig de skapar ju ändå inget. Skoftebyn tillåts äta sig in i matchen och spelet jämnas ut men vi släpper fortfarande inte till några målchanser utan det blir mest spel på mitten. Man kan dock se att om vi går ner i tempo och låter Skoftebyn få tid på sig att bygga ett eget passningsspel så är de riktigt duktiga. Det är trots allt ett lag som gick vidare ur sin grupp i Öbollen och enbart förlorade med uddmålet mot Zenith i semifinalgruppspelet, så det är en bra motståndare som vi mycket väl kan förlora mot om vi inte snäppar upp oss i andra.

Början av andra halvlek fortsätter dock i samma långsamma tempo, vi får varken till passningsspel eller fart under fötterna och Skoftebyn tar över allt mer. Nu tillåts de även skapa målchanser och de har säkert 3-4 riktigt bra sådana innan de till slut lyckas reducera. Vi gör lite ändringar i laget för att få fart på spelet igen och efter ca 10-15 min av andra halvlek så börjar vi få kontroll på det igen och vi avslutar riktigt bra sista 15 med ett mycket bättre passningsspel och många fina inlägg. Vi skapar säkert 4-5 målchanser de sista 15 och täpper till bakåt i slutet och gör 3-1 på en individuell prestation från Eleonora. På det hela taget en rättvis seger utan att vi imponerar sådär jättemycket. Men som vi sa till tjejerna, det som kännetecknar ett bra lag är att man vinner matcher även när man inte presterar på topp, en hög lägsta nivå helt enkelt!

#05. Vera  Sigvardsson<br /><b style="color:red">Höger Forward</b>Matchens kanon får Vera Sigvardsson denna gång, för några riktigt snygga finter på kanten och framför allt för ett riktigt fint inläggsspel matchen igenom. Men tjejer vi måste upp en nivå till kommande matcher då det väntar tuffare motstånd annars åker vi på stryk! Men vi är inte oroliga, vi vet hur bra ni är när ni verkligen vill!!