lördag 25 augusti 2012

Dubbelnollorna åker på en stjärnsmäll

Vårt senaste möte med Gauthiod i våras slutade ju med 9-1 för Holmen, men till denna match hade vi lite på känn att det inte riktigt skulle bli lika lätt. Vi hade koll på att Gauthiod på något sätt slagit Wargön i höst med 3-1 men när vi kikade på deras laguppställning inför matchen så var det flera helt nya 99-tjejer med som vi inte sett något om innan.

Nu börjar även dagen sämre än väntat då tre av våra tjejer (utan vår vetskap) hade lovat bort sig som domare på poolspelet som hållit på sedan 08.30 i morse och det var inte direkt jättepigga tjejer som dök upp till vår samling. Några hade också matchen igår i benen och med andra ord en liten startsträcka idag för att försöka komma upp i vårt vanliga tempo.

Matchen kör igång stabilt med stort övertag för Holmen som bollar runt i sedvanlig stil, tyvärr utan några riktigt vassa avslut, men överlag ett bra spel och vi känner att det här kommer nog snart att smälla. Tyvärr gör det så, men åt fel håll då Gauthiods utan tvekan bästa spelare (bilden) får tag i bollen och på något sätt trixar sig fram till ett snyggt avslut och helt plötsligt står det 0-1 i matchen. Nu är vi inte jätteoroliga, sånt här har vi ju stött på innan och en liten stund senare reducerar också Helin, men ändå så kämpar sig Gauthiod kvar och 1-1 är halvleksresultat.

I andra halvlek sätter Holmen fart igen och efter några minuter får vi en frispark i bra läge på Gauthiods planhalva. Helin kör på placering, Elenora volleyskjuter bollen in i mål och Holmen leder med 2-1. Nu ska vi väl ändå växla upp som vi brukar!? Några minuter senare blir det dock en otrevlig deja-vu från första halvlek, då samma Gauthiodtjej som senast får komma loss och hon gör inga misstag, 2-2 och nu börjar vi undra lite varför vi inte kopplar loss som vi brukar. Några Holmenanfall senare är det till råga på allt, dags för ännu en kontring och hat-trick för Gauthiods duktiga anfallare och av någon anledning får vi inte spelet att stämma helt 100%. När samma tjej dessutom får till en riktigt snygg "snett-inåt-bakåt-passning" som en annan Gauthiod-tjej bara lugnt kan bredsida in i mål så ligger vi plötsligt under med 2-4 och inte direkt en situation våra tjejer är vana vid. 2-5 kommer som ett brev på posten någon minut senare och nu är det inga pigga Holmenben direkt.

Med fem minuter kvar av matchen lyckas ändå Emilia reducera till 3-5 efter ett perfekt inlägg av Vera, men trots stark Holmenpress så kommer vi inte närmre idag. För första gången sedan seriestarten 2010 så har Holmens dubbelnollor förlorat en seriematch och det är bara att gratulera Gauthiod som verkligen toppat upp sig under sommaren och framför allt deras otroligt duktiga anfallstjej som låg bakom i stort sett hela deras anfall och inte skulle göra bort sig i något av lagen i vår serie!!

#05. Vera  Sigvardsson<br /><b style="color:red">Höger Forward</b>Matchens kanon idag är en av tjejerna som inte ger upp, hela tiden försöker växla upp och köra vårt vanliga spel. I täta närkamper med tjejer som är huvudet högre är det idag Vera Sigvardsson som vinner de flesta bollarna på sin kant och får till riktigt bra inlägg som vi i de allra flesta andra matcher hade förvaltat!