Sök i den här bloggen

lördag 18 augusti 2012

Maxutdelning mot Sjuntorp/Upphärad

Så var det då återigen dags för en färd upp mot Trollhättanhållet och i dagens match mot Sjuntorp/Upphärad har vi onsdagens match mot Skoftebyn i färskt minne och landar på Sjuntorpsvallen en timme före matchstart. Våra motståndare idag är ett lag framför allt bestående av tjejer födda 1999 och det känns därför inte mer än rätt att vi också låter några av våra äldre tjejer testa Division 7 i år. Samtidigt får några av dubbelnollorna (som imorgon spelar match mot Sollebrunn) en välbehövlig vila.

Det är inga små tjejer vi får möta, men det är inte heller något nytt så det är bara att köra igång vårt vanliga spel. I dagens match testar vi en ny innermittfältare och det är Johanna som idag får ansvaret att bära upp mittfältet. Utan att gå händelserna i förväg så gör Johanna en fantastisk prestation på innermittfältet där hon med hjälp av fin teknik, passningsskicklighet och tuffhet verkligen äger sin del av planen. Riktigt kul att se henne ta för sig i närkamperna och servera den ena sköna passningen efter den andra till sina lagkompisar!

Matchen kör igång med en rejäl press från Holmen som får till den ena efter den andra målchansen, men det kanske är niomannaspelet som nu sitter i ryggmärgen när bollarna stryker både stolpar och ribba och när vi väl får in bollen mitt i mål så står Sjuntorp/Upphärads målvakt (som idag räddar ett flertal "klara" mål) ivägen. Det är antagligen 6-7:e målchansen som till slut glider in i mål och det är verkligen välförtjänt efter vår tunga press när nog halva första halvlek spenderats på våra motståndares planhalva. S/U är ändå ett bra lag med riktigt fint passningsspel och mitt i halvleken trycker deras anfallare in ett riktigt fint distansskott som seglar in bakom Alva i mål och matchen är kvitterad. Nu blir det ett riktigt ställningskrig där en stor del av matchen tillbringas på mittfältet och det dröjer faktiskt ända fram till näst sista minuten innan Holmen återigen får utdelning för ett fantastiskt passningsspel och i halvlek står det då 2-1 till oss.

Under pausen snackar vi med tjejerna om att det är dags att stänga till den här matchen och det dröjer bara 3-4 minuter innan Johanna till slut presenterar sig i dagens målprotokoll. Nu känner vi att sugen börjar rinna ur S/U och en liten stund senare får vi en frispark vid mittplan som Veronika dundrar in mot mål. Målisen som annars gjort en suverän match får inte grepp på bollen som till slut landar framför Moas fötter och pang, 4-1 är ett faktum!

Nu är det Holmenshow som gäller och från backlinjen och framåt så går passningarna som på räls. På högerkanten gör Frida en snygg löpning i en lucka, serverar bollen till Molly som inte gör några misstag. Några minuter senare är det som deja-vu, men istället är det denna gång Vera som lyfter in bollen till samma målskytt som senast och 6-1! Sista tio minuterna är det Holmen som kör Barca-passningar och Sjuntorp/Upphärad som desperat rensar. Till sist gör Molly en soloräd hela vägen fram och med några minuter kvar av matchen fastställer hon slutresultatet till 7-1 för Holmens sköna tjejer!!

Dagens resultat innebär att vi efter 10 genomförda omgångar har maximala 30 poäng och +42 i målskillnad. Det är verkligen en riktigt skön prestation som ingen av våra seriemotståndare är i närheten av att matcha!

#14. Molly Östlind<br /><b style="color:red">Central Forward</b>Matchens kanon idag är en tjej som verkligen slipat till målformen under året, men det som vi idag vill premiera lite extra är en fantastisk vilja att ta löpningar i luckorna, tydligt visar att hon är passningsbar och ett härligt väggspel i anfallet. Idag visar denna tjej också att det är mycket effektivare att passa sig fram till motståndarnas målområde och att det inte alltid är bästa valet att avsluta själv. Ett stort grattis till Molly Östlind som tagit ett stort kliv framåt som en riktig lagspelare sedan ankomsten till Holmen!!

1-0, Molly
2-1, Molly
3-1, Johanna
4-1, Moa
5-1, Molly
6-1, Molly
7-1, Molly


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00