Sök i den här bloggen

torsdag 9 augusti 2012

Holmen inleder hösten med storvinst mot Södra Härene

Holmalunds IF och Södra Härene IF har mötts 14 gånger under 2010-2012 (här bild från träningsmatch 2010)

Solen lyste klar över Brogårdsvallen när Södra Härene kom på besök. Känslan bland spelartruppen var på topp idag. Redan under samlingen  fick vi goa vibbar. Tjejerna satt och tjöta om allt som hänt under sommaren och skrattade högt. Under taktiksnacket märktes att tjejerna har fått vila sig i form. Det är jätteviktigt även för våra tuffa tjejer. Under Kalles Kaviarcup fick vi chans att spela ihop en trupp som vi skall köra med under hösten i Div 6 Alingsås (små förändringar kan förekomma). Det man märker tydligt är att alla i denna trupp äntligen har hittat sina positioner och verkligen trivs där också.

Det vi tryckte extra hårt på idag var att vi måste hålla en hög kommunikation ute på plan så att vi hjälper varandra, samt att vi måste våga ösa igång passningsspelet och även utmana. Att vi tar ALLA löpningar i högt tempo och måste pressa högt upp på planen. Även detta med backspelet att man inte gör en tjurrusning mot en anfallare utan avvaktar och täcker ut bollen. När nu allt snack var klart så gällde det att leverera till den gigantiska publik som kom för att titta på ett gött gäng tjejer.

Matchen rullar igång och vi ligger och pressar på ordentligt med bud på 1-0 flera gånger om. Tyvärr när vi ligger och pressar Södra Härene så lyckas deras anfallare få tag på en rensning från deras back som seglar djupt ner mellan våra backar som kanske inte var på hugget och bollen rullar perfekt mellan dom och pang 0-1. Lite roligt är det faktiskt för att när dom gör ett mål på oss så kan man säga att det enda dom lyckades göra är att elda igång våra tjejer.

Emelie får tag i bollen efter ett försök på skott. Plockar upp bollen och springer ut och vrålar över hela planen MOLLY!!!!!!!!!! Utsparken sitter som gjuten för Molly och hon lyckades löpa ifrån sin back och sätter den snyggt tätt vid den högra stolpen, 1-1.

Spelet rullar på och lite halv chanser för båda lagen. Som första målet så gör duon Molly/Emelie en repris. Hoppsan där satt 2-1 nu i vänstra hörnet……..YEEEEEEES!!!!! Mot slutet i första så kvitterar Södra Härene med samma mynt……studsande boll som lyckas ramla ner mellan våra backar. Men överlag så äger vi matchen helt klart.

I halvlek gör vi inga förändringar utan säger till tjejerna att ha tålamod så kommer målen då vi har sprungit sönder deras backar som har fått jaga våra yttermittfältare som gång på gång lyckats få till inlägg och framför allt pressat så högt upp på plan.

Matchen blåser igång och som vanligt andra halvlek spelar vi bättre. Äntligen så får Johanna utdelning på det kopiösa slitandet på vänsterkanten. Hon gör inte 1 gubbe utan drar förbi back nr2 och slår en helt perfekt boll till Molly som vinklar in bollen i MÅÅÅÅÅÅL……..fy tusan vad gött! Efter 5 min så bryter Helin ett anfall och slår ett instick till Molly som levererar igen med ett stenhårt skott som målvakten inte har en chans på. 4-2 är ett faktum.

2 min efter lyckas Södra Härene få till en hörna mot oss och vi vet att dom är jätte duktiga på dessa. En perfekt slagen hörna som dom snyggt skjuter in i målburen på en chanslös Emelie 4-3 och Södra Härene stretar emot och vill absolut inte bjuda på något.

Vi snackar med backarna och säger till dom att inte chansa utan ut över sidolinjen med bollen om ni blir trängda. Anfallet efter så drar Siri iväg som en kanon på sin kant och passningen går till en stenhårt jobbande Malin som får till en super passning till Jonna som drar på ett tungt skott som smäller i ribban. Vi tränare står och tittar med gapande mun och beundrar det som har hänt med Jonna som har tagit ett JÄTTE kliv uppåt i sin spelar utveckling. Bollen letar sig ner till mitt plan igen där Helin bryter en anfall igen och slår en kant boll ner till Siri som älgar på längs sin kant och vinklar in bollen till Malin som är på besök högt i planen och får en klockren träff som sitter som en smäck……..5-3 nu d….lar har vi dom på kroken :).

Målkalaset fortsätter och följande 2 mål sätter Helin med assist av både Johanna och Siri. 7-3 och tjejerna vill ha mer! Efter 6 min så lyckas nästan Molly göra mål igen med målvakten gör en snygg räddning men släpper en retur till Siri som sätter den utan några som helst funderingar och det står 8-3. Södra Härene lyckas få till en kontring och lyckas sätta 8-4.

Dagens specialare står Helin för när hon faktiskt lyckas med att hålla bollen utanför deras straff område och leker med deras backar som är så trötta att dom mer eller mindre är ute på läktarna när Helin börjar trolla. Hon drar till med vänstern och får en perfekt träff med vristen och den är helt otagbar för målisen. Överlag en helt underbar match där alla trivdes som fisken i vattnet.

#27. Jonna Johansson<br /><b style="color:red">Höger Mittfält</b>Så då till Matchens kanon: Denna tjej är ganska ny i laget men har redan visat från start att hon verkligen tycker om att spela fotboll. Hon har utvecklats otroligt mycket under kort tid och det skall bli kul att följa henne framöver. Motivering: Med en attityd om att aldrig ge upp och kämpa på in i det sista så ger vi matchens kanon till: Jonna Johansson.

Hatten av från oss ledare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00