Sök i den här bloggen

måndag 2 september 2013

Bäst i stan!! Derbyvinst för Holmen mot KIK

Alingsås KIK är utan tvekan det motståndarlag vi mött allra flest gånger och inte så konstigt när vi har hemmaarenor med någon kilometer imellan. Inriktningen på dagens uppvärmning var enkel, släpp tanken på att vi möter våra skolkompisar, sikta in oss på att få till det spel vi brukar få till mot andra motståndare och framförallt, idag är det Holmen som ska va hetast på varenda boll, direkt från start!!

Borta på Noltorpsvallen blåser en sval bris och solen hjälper till att få igång uppvärmningen, en härlig sensommarkväll helt enkelt och ju närmre matchstart, ju fler åskådare anländer till den lilla läktaren på bortre långsidan. Redan innan start känner vi att idag är nog tjejerna så taggade det går och mycket riktigt är det Holmen som sätter allra bäst fart direkt, först in i varje närkamp och redan efter två minuter får Bea upp farten och chockar hela KIKs backlinje genom att bara dra ifrån och rulla in Holmens 1-0 innan ens alla hunnit sätta sig på läktaren. Ett vrål från vår avbytarbänk och aningen tystare på åskådarplats. Om möjligt så får detta mål igång våra röda tjejer ännu mer och nu rullar bollen som en tråd över KIKs planhalva och vi låter inte någon blå låna den... Några minuter senare blåser domaren frispark när Lisa blir nedtryckt mitt in på KIKs planhalva och den tjejen har verkligen ställt in siktet för med lite hjälp av en motståndartjej glider frisparken hela vägen in i mål och det har inte ens gått tio minuter av matchen när Holmen leder med 2-0 och vid det här laget är det utan tvekan Holmenfansen på läktaren som hörs allra mest :) 

KIK har ett snyggt passningsspel och när bollen kommer ut på högerkanten blir det ofta farligt, men där har en grymt hårt arbetande Nora beslutat att inte släppa förbi en jäkel så allt som oftast blir det tvärstopp. KIK är ett riktigt duktigt och tufft lag, men idag jobbar varenda Holmentjej fullt ut i varenda situation och får vi inte bollen med oss direkt så lyckas vi ofta stressa ut den till inkast och börja om igen. Klara på vänstern trycker på och igenom alla motståndarna och förlänger bollen till Siri eller Vera som sliter ner och trycker in inlägg på inlägg mot mitten. Till sist orkar inte KIK hålla emot mer utan denna gång är det Molly som springer imellan mittbackarna, utmanar målvakten och drar till ett stenhårt skott som studsar insida ribba och in i mål... UNDERBART spel hela vägen, kanske den allra bästa inledning på en match vi fått till på mycket länge! Efter detta kommer en period när KIK får bollen med sig och det blir ett flertal farliga inkast, hörnor med mera med är det inte någon i backlinjen som rensar så limmar Verro bollen och sätter igång ett nytt anfall. Halvleken avslutas med ett stenhårt skott från Molly som denna gång tyvärr träffar mitt på ribban och ut, men utan tvekan är det Holmen som ligger på allra mest för fler mål!

I andra halvlek vet vi att KIK brukar köra på stenhårt direkt från start, men denna gång låter vi dom inte komma förbi så lätt. Tyvärr lyckas dom nagla fast bollen i vårt straffområde och efter som verkar en oändlig rad rensningar som hamnar på blå motståndare lyckas dom till sist reducera till 1-3 efter ett typiskt KIK-mål... Resten av halvleken är det full fart åt bägge håll och målchanserna avlöser varandra åt bägge håll. Holmen kanske har de allra vassaste, med bollar som sniker strax utanför stolpar och över ribba, det blir inga fler mål men idag spelar det ingen som helst roll för vi har äntligen visat hur det kan se ut när Holmens röda tjejer får till det spel vi vet vi kan få till.
UNDERBART JOBBAT HELA LAGET!!

4 kommentarer:

  1. grattis men vaför toppar ni alltid mot KIK???????

    SvaraRadera
  2. Tack! Vet inte om man kan kalla det att toppa laget när vi spelar i en F14-serie och halva Holmens gäng i denna match består av tjejer födda 2000, men vi får väl ta det som en komplimang :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rolig fråga :) vi har spelat i två F14 serier och mött lag från Borås, Alingsås och vara trakten under denna säsong. Alla våra tjejer har spelat många matcher i olika sammansättningar och i ALLA matcher har vi använt våra egna 13-14 åriga tjejer. Det sägs att vissa lag till och med tar med överåriga vad kallar man det i så fall ?

      Radera
    2. Vi lånade visserligen in 4 tjejer födda 2001 till en av våra TRE matcher förra helgen... Näe ganska löjligt att jämföra spela bästa laget mot tuffaste motstånd med att toppa upp med äldre spelare som vi råkat ut för ganska många matcher i år.

      Radera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00