Sök i den här bloggen

lördag 14 september 2013

Dubbelseger och SERIESEGER DIVISION 5 BORÅS!!

Förutsättningarna inför dagens första match är solklara, vinst mot tuffa Svenljunga IK och Holmalunds IF har vunnit Division 5 Borås trots en omgång kvar att spela därefter. SIK dyker upp med ett härligt blandat gäng med några 97:or, några fler 98:or och sen blandat 99/00. Holmens startelva består av ca hälften av varje 99/00, precis som vanligt. Ett riktigt stort tack till att börja med till Claes Klintenberg (ordförande Alingsås domarklubb) som går in och tar in tar domarrollen idag, högsta nivå på alla plan när det är seriefinal såklart :)

SIK kör igång, men till skillnad från förra matchen så tar Holmen kommandot direkt och det är helt underbart att se lugnet och passningsspelet våra tjejer har med sig på plan! Idag är HIF först på de flesta bollar och spelar runt SIK som knappt får låna bollen. Målchanserna dyker upp en efter en och hade vi lett med 3-0 efter en kvart hade ingen kunnat säga att det är orättvist, men på något sätt har vi inte centimetrarna med oss. Det dröjer fram till 22' matchminuten när Lisa trycks till utanför straffområdet, lyckas hålla sig på fötter men blir till slut av med bollen. Domaren blåser frispark som Lisa själv förvaltar på bästa sätt med ett skott som slickar marken och glider förbi målisen i SIK, 1-0 med mersmak!! Matchen fortsätter på samma sätt med en och annan kontring av SIK, men med fem minuter kvar får våra motståndare en frispark i bra läge, drar till och för en gångs skull missar vi första rensningen och en inte helt rättvis kvittering till 1-1 blir halvtidsresultat...

I andra halvlek råkar SIK ut för en del skador som drar ner matchtempot rejält med avbrott på kanske upp till fem minuter sammanlagt. I 50' matchminuten är det Molly som får en underbar assist av Emelie, lurar målvakten och rullar in 2-1, yes... En sådan här ledning känns aldrig riktigt säker med ett sånt duktigt motstånd som SIK, idag har vi ändå snäppat upp spelet en nivå sen senast, men det är en riktigt skön känsla när vi ända nere från backlinjen får bollen att rulla som ett garnnystan igenom hela SIKs kedja. Bea är det till slut som slår in spiken i kistan genom ett riktigt skönt ryck i 61' när det börjar bli lite oroligt och 3-1 som matchen också slutar, är riktigt riktigt rättvist. Nu har vi kommit upp i poäng som ingen annan kan komma ikapp och fast vi har en match kvar i serien är det klart och HOLMEN HAR VUNNIT DIVISION 5 BORÅS!! Underbart kämpat ALLA tjejer som varit med i alla matcher under året och sett till att vi till slut får se Alingsås bästa tjejlag på förstaplatsen :)

Flickor, div 5 Borås
LagSDP
Gå till detaljerad tabell på www.vastgotafotboll.org
Holmalunds IF Vit113326
Svenljunga IK122123
Kindaholm/ Högvad11718
Rydboholms SK9817
Mariedals IK10-614
Borås AIK11-387
IFK Örby10-251
Kronängs IFUtgått
Fotnot: i teorin skulle Rydboholm kunna gå om oss om vi förlorar sista matchen med löjligt mycket mål samtidigt som dom fullkomligt öser in detsamma, men just nu skiljer det 25 mål mellan oss...

Fotboll ska ju vara en utmaning, så varför inte köra direkt på en match till när vi ändå har ångan uppe... Åsarp/Trädet-Redväg hade ju problem senast att spela, så matchen flyttades till idag och det är väl tur att vi har så många duktiga tjejer i laget så vi kan köra två elvamannamatcher efter varandra :)

ÅTR ligger sist i Alingsåsserien och det visar sig ganska snabbt att det är offantlig klasskillnad på våra lag. Redan i första matchminuten rinner Bea igenom och trycker in 1-0, i tredje matchminuten får vi hörna som samma tjej skruvar direkt in i mål och innan det ens gått fem minuter avslutar hon med det snabbaste hat-trick vi sett och 3-0 såhär snabbt sätter liksom ribban för resten av matchen. Bea får kliva av och vila (det är ju en match till imorgon) och vi rumsterar om rejält på positionerna när tjejerna får testa runt lite och det är fler än en som plötsligt spelar på en position dom inte gjort på länge. Matchbilden är övertydlig, HIF äger fullkomligt varenda centimeter av planen och med en uppställning på ordinarie positioner hade vi nog kunnat öst in betydligt fler mål, men här är det viktigaste att så många som möjligt får spela! Backlinjen som inte får jobba så mycket får möjlighet att följa med upp mer i anfallen, kantspelet är fantastiskt där Jonna sliter som ett djur på högeryttern och Linnea får till många fina inlägg på vänstern som nääästan leder till mål. Halvleken rundas av genom att Molly springer ifrån mittbackarna och kyligt placerar in bollen otagbart i målvaktens bortre hörne och 4-0 i halvtid.

I andra halvlek får Bea gå in som mittback, Molly på mitten och Lisa ställer sig i mål (tydligen andra matchen överhuvudtaget i mål :) när Verro istället får full frihet ute på plan, först som back och senare i matchen på kanten, riktigt roligt att se vilken bollkänsla det finns där hos tjejerna oavsett vart dom spelar! En till extra rolig detalj här är fem minuter in i andra, när vi får en hörna som Emelie trycker in i mål genom en klockren nick!! Nu är det nästan så virrigt på plan att vi på sidan har svårt att hålla koll på exakt vem som spelar på vilken position, men tjejerna har riktigt roligt och till slut är det Molly som får fastställa slutresultatet 6-0 i denna lite annorlunda, men sköna match. Ett steg på vägen i vår ambition att hålla andraplatsen i Division 5 Alingsås efter seriesuveräna Herrljunga. I denna match vill vi gärna hylla tränarna i Åsarp/Trädet-Redväg som trots en väldigt svår match, hela tiden har en väldigt positiv attityd både mot oss, domare och framförallt verkligen lyfter upp och hjälper sina tjejer att slita matchen igenom. Väldigt inspirerande och vi önskar all lycka i er avslutande match!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00