Sök i den här bloggen

söndag 22 september 2013

SERIEVINNARE DIVISION 5 BORÅS - HOLMALUNDS IF

Vi har fått höra att vi kanske tagit ut seriesegern i Division 5 i förskott efter vår senaste match, men idag slog vi verkligen in den sista spiken i det tvivlet. När vi förra vintern tog beslutet att ställa upp med både 99:or och 00:or som ett enda lag i en F14-serie, så visste vi inte hur många motståndare med betydligt mer överåriga vi skulle möta under året. Den som till slut fäller avgörandet i denna serie är att Holmens F99/00 idag är ett lag med spetskompetens på samtliga positioner och när någon spelare saknas ser vi andra gå in och prestera på topp!

Efter 12 genomförda omgångar har Holmen en fantastisk målskillnad om 51-14, vunnit 9/12 matcher, 2 oavgjorda och endast en neslig förlust. Passande nog var det just mot Kindaholm/Högvad och idag hade vi både möjlighet att få revansch samtidigt som vi spelade hem serien!

Uppladdningen inför denna seriematch är väl allt annat än optimal... Igår hade flera tjejer Zonträning från morgon till eftermiddag och på kvällen/natten sedan körde vi två lag i Elljuscupen och var hemma efter midnatt i Alingsås. Släng sen på att resan ner till Mårdaklev tar ca 1,5 timme så förstår ni att det är en lagom pigg samling Holmentjejer som ställer upp inför match.

Fem minuter... så lång tid får Kindaholm/Högvad idag på sig att ta kommandot, under den tiden finjusterar vi in våra lagpositioner och sen är det som hela helgen varit en enda vila för tjejerna. Backlinjen med Nora/Cornelia som mittlås och Ellen/Amanda på kanterna får idag hjälp av Veronica som visserligen skadade handen igår så hon inte kan stå i mål (istället står Emelie första halvlek och Elenora andra), men ändå ställer upp för laget och går in på backposition istället, kudos!! Mittfältet är även det en kreativ uppställning med Malin/Emelie/Elenora på mitten och Cornelia/Moa/Lisa/Siri på kanterna och på topp startar Lovisa i fantastisk tempo och Molly som hoppar in röjer på lika bra. Efter åtta minuter inleder Lisa målskyttet och nån kvart senare ökar Molly på till 2-0 som blir halvtidsresultat med mersmak.

I andra halvlek fortsätter vi som vi avslutade första och efter lite uppryckning får vi även igång kantspelet mer och mer med härliga inlägg från bägge kanterna. Den stora skillnaden i dagens match jämfört med senaste mötet är att Holmens tjejer är först in i varje närkamp, så fort bollen är i luften tar vi sikte på den och ställer oftast om innan den knappt gått över halva plan. Trots detta övertag har vi svårt att komma igen KHs försvar som vi redan tidigare konstaterat är riktigt bra. Många gånger är det väldigt nära att någon HIF-tjej rinner igenom efter en genomstickare, men KH jobbar tätt tätt på mitten. Drygt 25 minuter in i andra halvlek får vi ändå igenom bollen och klart det är måltjuven Molly som trycker in 3-0. Fem minuter senare får en hårt arbetande Emelie till en klockren bredsida som via vänsterstolpen letar sig in i mål och 4-0 är ett ruggigt styrkebevis en söndag som detta!

Så, då är det ABSOLUT klart, Holmalunds IF har vunnit Division 5 Borås och nu på ointagbara 29 poäng och för Rydboholm som i teorin hade en chans att gå förbi oss genom att krossa sina två återstående motståndare måste eftermiddagens match kännas sådär. Vi önsker er all lycka i kampen om andraplatsen! Detta är då vår allra sista seriematch för säsongen och med GULD i Borås-serien och SILVER i Alingsås-serien kan vi utan tvekan ge allra högsta betyg till alla härliga Holmentjejer som varit med och slitit ihop denna framgång under året, ni är BÄST!!

Flickor, div 5 Borås
LagSDP
Gå till detaljerad tabell på www.vastgotafotboll.org
Holmalunds IF Vit123729
Svenljunga IK122123
Rydboholms SK101220
Kindaholm/ Högvad12318
Mariedals IK11-1014
Borås AIK11-387
IFK Örby10-251
Kronängs IFUtgått

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00