Sök i den här bloggen

söndag 1 september 2013

Regnigt, halkigt och oavgjort mot Arentorp

Senaste mötet mot Arentorp Helås FK uppe i Arentorp var en halvtrasslig historia där vi inte fick vårt spel att fungera helt och efter att ha åkt därifrån med ett poäng siktar vi idag på att plocka hem full pott på hemmaplan. Under uppvärmningen öppnar sig himlens portar och regnet som öser ner bidrar inte helt till uppladdningen, men det är ju likadant för båda lagen så bara bita ihop och köra igång.

Tyvärr är det Arentorp som kör igång mest taggade och går tufft in och vinner många närkamper. Våra tjejer blir lite stillastående vilket ger öppningar åt andra hållet och utrymme för dom svartklädda Varatjejerna att bolla runt på ett sätt som vi brukar göra. Bortsett från en och annan kontring för Holmen som nästan når ända fram är det bortalaget som är hetast och det är för en gångs skull mycket spel på vår planhalva. Med tio minuter kvar på halvleken missar vi en brytning alldeles  utanför vårt straffområde och när nästan hela vårt lag är på väg upp i banan på den förmodade spelvändningen är det istället Arentorp som inleder målskyttet med ett stenhårt skott som seglar över Verro, nästan uppe i krysset. Snyggt och helt rättvist sett till matchbilden och den totala avsaknad av tempo som vi brukar kunna trycka in i matcherna. I halvlek sticker vi in i omklädningsrummet och det är inget att sticka under stol med att detta antagligen är en av dom sämsta halvlekarna vi gjort under serien i år. Det var inte mycket som funkade som tänkt där, men nu är det bara att bita ihop, växla upp tempot och ta tillbaka kontrollen av matchen!

I andra halvlek är matchbilden helt förbytt och Holmentjejerna börjar ta tillbaka kommandot, vinner både första och andrabollen och driver på i ett helt annat tempo än i första halvlek. Nästan med en gång mynnar det ut i målchanser och när vi lyckas hålla bollen uppe i Arentorps straffområde är det till slut Emelie som efter en hörnvariant kyligt touchar in bollen i bortre hörnet för målvakten och nu jäklar är det Holmen som driver på! Arentorp spelar duktigt och tvekar inte att gå in i närkamperna så ganska ofta bryts våra anfall när vi kommer närmst mål och är det inte offsidesituationer så är det rensningar som håller oss borta. Trycket mot Arentorp håller i sig halvleken ut, men trots flera chanser lyckas vi inte trycka in det där ledningsmålet så återigen har historien upprepat sig och denna gång är det Arentorp som åker hem med ett poäng från bortaplan. Vi kan nog helt enkelt konstatera att deras spelstil inte alls passar vårt spel, men ändå riktigt skönt att se att tjejerna kan rycka upp sig så i andra halvlek och med lite flyt hade någon av chanserna mot slutet matchen också suttit!

Imorgon väntar bortaderby när vi möter KIK på Noltorpsvallen, om vi ser denna match som genrep så kommer det gå hur grymt som helst för Holmen på måndag kväll :)

Flickor, div 5 Alingsås
LagSDP
Gå till detaljerad tabell på www.vastgotafotboll.org
Frisco/ Herrljunga92724
Holmalunds IF Röd81214
Alingsås KIK5912
Falköpings KIK7010
Arentorp Helås FK9-129
Saleby/ Trässberg/ N.Härene6-95
Åsarp-Trädet/ Redväg8-270
Vartofta/ Kinnarp-SlutarpUtgått

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00