Sök i den här bloggen

lördag 31 augusti 2013

Småsystrarna visar framfötterna i Borås

Så var det då dags att åka till Borås AIK än en gång och efter förra veckans matchexplosion med tre matcher på raken är vi väl medvetna att det inte är optimalt att matcha tre dagar på raken. Så, vad gör vi då när spelare efter spelare lämnar återbud, jo vi kollar med småsystrarna i F01 och jodå, fyra tuffa tjejer därifrån är på plats vid lördagsmorgonsamlingen på Holmen, underbart :)

BAIK ligger näst sist i Division 5 Borås och historiskt sett har vi aldrig haft svårigheter i tidigare matcher, men det är ändå ett lag bestående av framförallt 99:or så med vårt lag med fyra 99:or, sex 00:or och fyra 01:or är det lite skillnad i storlek på vissa håll. Att BAIK är taggade märker vi direkt vid matchstart för dom kämpar ordentligt och har ett tight mittfält som rensar undan anfall efter anfall. Samtidigt är vi lite dåliga på att ta kommandot i närkamperna och framförallt använder vi kanterna allt för lite. Större delen av spelet ligger vid mittplan med tonvikt neråt BAIKs mål, men vi spelar allt för snävt för att komma igenom och får inte riktigt till djupledslöpningarna. Å andra sidan kan man tydligt se att det är Holmen som för spelet och även om det inte blir några direkta målchanser är det sällan en rensning når upp till vår backlinje. Gör den det är det ofta Cornelia eller Nora som rusar ikapp och är först på bollen och sen har vi blivit riktigt duktiga på att bygga upp spelet från backlinjen och det är lugnt och kontrollerat oavsett om det är Isa, Emmie, Alva eller Cornelia som hjälper till att bredda bakifrån. Tiden går och vi börjar verkligen undra när vårt vanliga spel ska komma igång när en genomskärare når Madde från F01:orna som ligger och lurar på topp, grundlurar målvakten och rullar iskallt in bollen i bortre hörnet. Några minuter senare blåser domaren för halvlek och även om vi leder matchen känns det verkligen som att vi har flera extra växlar att lägga in, något som även tjejerna håller med om.

I andra halvlek kommer vi igång snyggt och rullar runt bollen riktigt fint. Nu börjar tjejerna komma rätt in i närkamperna och hade det inte varit för lite halvkonstiga avblåsningar hade vi nog kommit till avslut tidigare, men en kvart in i andra är det återigen Madde som springer ifrån sin försvarare och med 2-0 i ryggen märker man att tjejernas självförtroende höjs ett snäpp till och nu får nästan inte BAIK låna bollen alls. På mitten ser vi Emelie och Lisa x 2 spela ihop som dom aldrig gjort annat och även Ebba från 01:orna visar ingen respekt alls för dom äldre tjejerna utan är oftast den som får bollen med sig. Med 2/3 av matchen spelad lyfter Emelie in ett underbart 3-0 över en målvakt som inte når upp och två minuter senare är det en framrusande LisaF01 som nästan på egen hand dundrar in 4-0 som också blir slutresultat.

Vinst igen och en befäst ledning i Division 5 Borås och framförallt vill vi hålla fram att även en sån här dag när vi inte får spelet att stämma till 100% kan vi hålla undan och åka med med tre poäng, grymt starkt! En extra eloge till Ebba, Isa, Lisa och Madde som verkligen gav 110% och visade framfötterna så det stod härliga till! Ni fick mycket utrymme och tog verkligen till vara på varje chans, grymt jobbat tjejer och vi lär ses mer framåt :)

Flickor, div 5 Borås
LagSDP
Gå till detaljerad tabell på www.vastgotafotboll.org
Holmalunds IF Vit103123
Svenljunga IK91719
Rydboholms SK8816
Kindaholm/ Högvad9115
Mariedals IK9114
Borås AIK9-334
IFK Örby10-251
Kronängs IFUtgått

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00