fredag 23 augusti 2013

Totalt spelövertag mot Rydboholm och serieledare igen

Rydboholm fick låna serieledarrollen en dag, sen tog Holmen tillbaka den...
Så är det då dags för den första av tre rejält tuffa matcher denna helg när Rydboholms SK kommer på besök. RSK var vår första motståndare i serien och när vi mötte dom borta visade dom att det inte går att släppa till en millimeter, då smäller det!

Dom blåa Boråstjejerna kör igång med en rivstart och Holmen har svårt att hitta rätt positioner, ett riktigt grymt tryck första fem minuterna när RSK använder sin tyngd för att trycka sig igenom och hitta rätt passningsmottagare med en ren målchans och en hörna som bästa utdelning. För oss på sidan är det ruggigt nervpirrande för vi vet att om vi släpper förbi RSK i serien blir det tufft att ta igen dom poängen.

Efter denna första krafturladdning börjar dock dom röda tjejerna hitta rätt i både korta passningar såväl som genomskärare genom eller över RSK backlinje. Vi tackar verkligen dom hårt arbetande tjejerna i backlinjen för att vi inte ligger under redan i början av matchen! När vi väl börjar nagla fast bollen i mittfältet tar dom röda Alingsåstjejerna över matchen helt och kortpassningsspelet är verkligen magiskt, det är nästan som om vi lyckas få RSK-tjejerna att stå fel i varenda sekvens för dom får knappt låna bollen. Redan två minuter efter att vi tagit tillbaka kommandot i matchen får det effekt när Lisa i 7' matchminuten kommer fri med målvakten och retligt enkelt rullar in 1-0, underbart!! Matchen fortsätter i samma takt att Holmen rullar boll som bara vi kan och det är verkligen hur roligt som helst att se att våra backlinjeövningar nu i höst gett effekt för vi kan inte hitta ett enda stressmoment utan blir någon pressad hittar man enkelt en lagkompis i bättre läge och börjar om. Oavsett om det är Klara, Cornelia, Ellen på ytterbacken eller Malin/Nora i mitten så känns det hela tiden hur lugnt som helst, inget att stressa upp sig över :)

Rydboholm är ett lag som utstrålar kraft och med många stora tuffa tjejer i laget är det såklart ett fysiskt spel i närkamperna och riktigt roligt att se att även om vissa av våra tjejer är huvudet kortare så trycker vi verkligen tillbaka lika hårt :) Vi kommer i allt fler anfall, men det är dom berömda marginalerna som gör att det faktiskt tar hela 26 minuter innan Molly får trycka in 2-0 och vi märker att när det kommer till dom där sista metrarna mellan backlinje och mål så är vi oftast snabbast. Resultatet står sig halvleken ut och vi har en riktigt bra inledning på matchen!

Andra halvlek fortsätter som första när bollövertaget måste ligga på sådär 75% för Holmalund. När vi spelar är det mycket bollkontakt och snygga kortpassningar á la Barcelona, men är det inte ett motståndarben som avvärjer sista passen så kommer bollen liiite för långt fram och målvakten hinner plocka innan vår anfallare hinner fram. Det är tröttsamt att helt föra en match och mycket riktigt kommer det en period när Rydboholm får möjlighet att pressa på lite mer och i 57' får en RSK lite väl mycket tid på sig att ladda inför ett skott utanför vårt straffområde och det är en riktigt snygg reducering som susar in mellan ribban och Verro i mål. 2-1 känns inte alls rättvist sett till matchbilden och det är inte särskilt konstigt att jublet stiger runt Östlyckevallen när Lisa på anfallet direkt efter replikerar och trycker in 3-1 bakom en helt överspelad målvakt. RSK blir mer och mer fysiska och efter att Cornelia fått utgå efter nedtryckning kombinerat med stämpling så börjar det bli mer misstag i vårt allt tröttare backlinje. I 64' matchminuten kan vi ändå verkligen andas ut när Molly efter en och annan offsideavblåsning ligger helt rätt och rättvänd kommer som ett skott mellan RSK mittbackar och rullar in 4-1 som verkligen sätter punkt för matchen och blir slutresultat!

Vi har återigen tagit över serieledningen och med bästa målskillnad dessutom! Imorgon förmiddag väntar ännu en toppmatch när vi får besök av Mariedal. Nu är det bara att ladda om, för plockar vi även den matchen har vi dragit ifrån i toppen av serien!