lördag 17 augusti 2013

Storvinst mot IFK Örby och en bra höstinledning

full fart direkt på avspark och bra med HIF-supporters på läktaren...
Med sommarens äventyr i ryggen känns det ändå som länge sen senaste seriematchen, men kan man hitta på något roligare på en fredag än en skön fotbollsmatch nere i Örby? Uppslutningen på läktaren visar att det är fler än vi som tycker samma :)

IFK Örbys tjejer ser fast beslutna ut att inte låta oss få samma enkla resa som när dom besökte oss i Alingsås i våras och även om vi sätter bra fart redan från början så krigar dom blåvita riktigt bra och vi får inte full utdelning på vårt passningsspel samtidigt som vi kanske ger Örby lite väl mycket utrymme att ta emot och hitta på egna saker med bollen. 10 minuter in i matchen får vi äntligen fram en skön genomskärare som Bea kyligt kan placera in bredvid Örbys duktiga målvakt och 1-0 till HIF!Örby fortsätter ändå kriga och även om dom väldigt sällan får komma ner på vår planhalva och avsluta så ser dom ändå till att störa vårt spel såpass mycket att det tar 10 minuter till innan Lisa denna gång överlistar målisen och 2-0 till Holmen står sig halvleken ut.

Snacket i pausvilan går ut på att vi måste fullfölja situationerna, inte låta Örby få tid att stå och lägga upp sina passningar och få upp tempot än mer. När halvleken drar igång utnyttjar vi kanterna mycket bättre än i första halvlek och stundtals är det riktigt underbart passningsspel och många avslut där Örbys målis får slita rejält. Trots ett massivt spelövertag får vi inte utdelning förrän hela 25 minuter in i halvleken när först Bea och sen Lisa ökar på vår målskörd. En liten stund senare, på en av många Holmenhörnor är det Emelie som pressar in ännu ett mål och med några minuter kvar av matchen är det Lovisa som nickar in ett mål som glider in precis under ribban och fastställer slutresultatet till hela 6-0 för Holmen.

Med denna vinst återtar vi serieledningen i Division 5 Borås och målet är satt, vinner vi matcherna som är kvar i höst så har vi plockat hem serien... Men det är många tuffa möten kvar....