söndag 25 augusti 2013

Holmen faller med flaggan i topp, seriefinalen Div 5 Alingsås

Vi gratulerar Frisco/Herrljunga till (antagligen) serievinsten i Division 5 Alingsås - 2013
Tredje matchen på tre dagar och även om ingen vill erkänna så är det mer än en tjej i truppen som är lite sliten. Frisco/Herrljunga leder Division 5 Alingsås med Holmen i hälarna som enda lag som slagit dom i serien. När startsignalen ljuder över Katebovallen är det två lag som verkligen vet vad som gäller, vinnaren i denna match kommer antagligen stå som serievinnare i slutet september...

Bägge lagen kör igång lite avvaktande och rullar boll i sidled innan HSK får igång matchens första riktiga anfall. I backlinjen står Nora/Cornelia på yttern och mittlåset Malin/Cornelia som avvärjer detta anfall utan allt för stora problem. HSK-tjejerna känns rejält pigga och är riktigt duktiga att hålla sina positioner och bredda spelet snabbt ända ut på kanterna, ett av få lag vi mött som verkligen använder hela planen! När Holmen får tag i bollen känns det också lugnt och stabilt, vi har ett bra spel och rullar runt på alla spelare, försöker hitta ytor mellan HSK-tjejerna som ofta är väldigt starka och duktiga på att kämpa till sig bollar. Lagen byter chanser med varandra och ofta är det en väldigt lång fot eller rensning som gör att ingen anfallare kommer fri för att avsluta. På mittfältet är det ofta Johanna och Emelie som kämpar till sig bollen i riktiga närkampsstrider, kortpassningsspelet ser ruggigt bra ut, vi breddar bra till Siri och Lisa på kanterna och på topp springer både Bea och Molly helt rätt, men HSK mittback står oftast helt rätt placerad och lyckas avvärja. Dom farligaste möjligheterna för Holmen kommer på fasta situationer när vi en 5-6 gånger får se bollen gå strax över eller utanför mål. Första halvlek som slutar 0-0 är det knapp fördel Holmen sett till antal målchanser.

I andra halvlek snäppar HSK upp sitt spel och om det nu är halvtidssnack som ger extra energi eller det tuffa matchandet för Holmentjejerna som avgör är svårt att säga, men nu börjar HSK komma först in i varje situation. Att ge dessa tjejer en extra sekund att avväga bästa passningsmöjlighet blir ödestigert tio minuter in i andra halvlek då en anfallare får allt för mycket tid på sig att avlossa en grym kanon som glider över duktiga Veronica i mål. 1-0 till Frisco är inte alls oförtjänt, även om Holmen lika väl kunnat lett matchen efter första halvlek. Nu börjar en vild jakt på kvittering och tyvärr vinner HSK allt som oftast förstabollarna vilket gör att vi gång på gång måste börja om nere från vårt försvar. När vi väl kommer upp i anfall får vi ofta se bollarna rensas undan i allra sista ögonblick av HSK mittback och när det ca tio minuter senare blir 2-0 är det efter en löjligt tilltrasslad situation i vårt straffområde där vi kanske borde fått bort bollen, men efter lite flipperspel så landar den till slut hos en HSK-tjej som placerar in den i bortre hörnet. En kvart kvar att spela och det är härligt att se tjejerna kämpa på in i det sista. Vi ser ett härligt samarbete ofta mellan Lisa, Emelie och Johanna som är så när att få fram bollen till Molly och Bea som löper på topp eller Vera som springer som en galning på kanten för att få till bra inlägg. I backlinjen kämpar tjejerna ordentligt och ofta ser vi Emmie och Nora tampas med två eller fler HSK-anfallare och ändå få väck bollen. Tiden är på väg att rinna ifrån oss, men med fem minuter kvar kommer Bea helt fri med målvakten men näedå, idag har vi inte flyt någonstans för med lite bensprattel räddar hon nollan och till sist blåser domaren av matchen och vår första förlust i höst är ett faktum.

Vi kan bara gratulera Frisco/Herrljunga som antagligen i och med denna match har plockat hem Division 5 Alingsås i år. Vi har svårt att se att någon annan motståndare kommer kunna rubba dessa blåa giganter och om inte ett mirakel sker kommer vi sikta in oss på att hålla andraplatsen i denna serien för det är vi värda! Tack HSK för en riktigt bra fotbollsmatch och grattis till ett riktigt bra lag!