Sök i den här bloggen

lördag 24 augusti 2013

Storvinst mot Mariedal och utökad serieledning

Efter en rejäl urladdning igår var det dags att hämta nya krafter när Mariedals IK kommer på besök. Först och främst vill vi ge en stor eloge till Mariedal som kommer med ett halvt skadeskjutet lag med ett åldersspann från 97 ner till 03, inte lätt att få ihop ett samspelt gäng där men kudos att ni satsar och ser till att matchen spelas!

Precis som matchen igår börjar vi lite avvaktande och även om vi idag tar för oss mer direkt så är det ändå mycket ge och ta på mittfältet, genomskärningar som så när når fram men rensas i sista stund. Ofta blir dessa MIK-rensningar ändå en möjlighet för oss att börja om nere från backlinjen, men det är ändå lite hackigt spel. Efter en tio minuter börjar spelet bli mer vårdat och det är verkligen underbart att stå vid sidan och se att varje passning verkligen har en adress och just detta att titta upp och våga vänta och se bästa passningsmöjligheten är något vi sett växa fram mer och mer under året! Backlinjen täcker upp totalt, ofta med Malin/Cornelia som mittbackar plockar undan farligheter och lugnt och fint antingen driver själva upp i mitten eller förlänger till ytterbackarna som bygger upp spelet riktigt snyggt! På mittfältet är det totalt övertag och MIK försöker och försöker men kommer knappt åt bollen. Vi har flera avslut på mål men det dröjer en kvart av matchen innan Lisa till slut på något sätt får in bollen i mål efter ett av många HIF-anfall. Grymt välförtjänt även om MIK slitit hårt för att rensa! Matchbilden ser sen likadan ut resten av halvleken och efter yttterligare en kvart är det Emelie som skarvar in 2-0 och nån minut senare ser vi en härlig lyftning från Moa på vänsterkanten som glider över målvakten och 3-0 är ett stabilt halvtidsresultat!

I andra halvlek tätar MIK till än mer bakåt och även om deras anfallare är grymt snabba väger dom ofta för lätt när det kommer till närkamper. Detta 4-4-2 (eller nästan 5-4-1) gör ändå att dom står väl samlade när vi kommer i våg efter våg och anfall både på kanterna och centralt. Kombinerat med en riktigt säker målvakt så är det inte lätt att få hål på MIK (vilket serien också visar då dom innan denna match hade minst insläppta mål!) Det dröjer nästan 25 minuter in på andra halvlek innan vi kan utöka ledningen och verkligen riktigt roligt att se att Helin fortfarande har målinstinkten för någon minut senare är det samma doja som ökar på ledningen!! MIK som nästan fallit ner med hela laget försvarar sig grymt, men i 66' matchminuten får Johanna utdelning för det fina spelet och fastställer slutresultatet till 6-0 och därmed ett litet Holmenryck i serietoppen Division 5 Borås!

Nu har vi på två dagar slagit två blåa lag och imorgon möter vi ett tredje blått lag... vi ser det som ett omen, alla goda ting är tre och vi vill verkligen inte släppa poäng i någon av våra serier :)