Sök i den här bloggen

söndag 11 mars 2012

Holmen vinner Tångahallen Futsal Cup 2012


Vårgårda är ett trevligt ställe att spela fotboll på och Tångahallen är antagligen den bästa inomhushallen som vi besökt (även om Öckerös fina innehall har potential)! Återigen har Holmalunds tuffa F99/00 visat hur bra det kan gå när alla pusselbitar faller på plats :) Men, utan att gå händelserna i förväg så tittar vi igenom dagens matcher. Vi börjar med lag Vit som inte riktigt fick till det att stämma idag, trots ett i många fall riktigt bra spel…

Holmalunds IF vit - Skara FC blå, 1-1
Skara är ett lag som vi mött några gånger inomhus och vi vet att dom är riktigt duktiga. Däremot så behöver vi ju inte ge dom öppet mål som idag då en liten kommunikationsmiss i försvaret ställde en av deras anfallare helt ren till 0-1. Ett grymt kämpande Holmen Vit fick vänta till två sekunder kvar av matchen när ett mönsteranfall avslutades av Elenora som får iväg en perfekt passning till Veronica som kyligt avslutar med en bredsida i mål och oavgjort är väl helt ok som inledning på en cup!

Stenstorps IF - Holmalunds IF vit, 0-2
I match två för Holmen Vit mötte vi de för oss helt okända Stenstorp som dock visade sig ha en riktigt, riktigt vass anfallare som visade prov på en grym skicklighet när hon två gånger om rundade målvakten och kyligt avslutade med mål. I denna match fick vi inte alls till vårt ordinarie spel och visste att det i sista matchen bara var vinst som gällde…

Holmalunds IF vit - Järpås IS, 0-2
Även Järpås var ett okänt lag för oss och I denna match var det full fart framåt som gällde för Holmen. Tyvärr vet vi vart det kan sluta om man kör 100 % framåt och inte lyckas få hål på motståndarna och i denna match var det en av få hörnor till motståndarna som dom lyckades tråckla in direkt och ledde plötsligt med 1-0. Om det tidigare var ett håll som gällde så dubblades nu intensiteten för en reducering och självklart ramlar det då in ännu ett baklängesmål… Ridå och cupavslut för ett duktigt, men skadeskjutet Holmen Vit. Nästa cup är det andra uppställningar och nya chanser för dessa duktiga tjejer att gå längre!


Lerums IS vit - Holmalunds IF röd, 0-0
I grupp tre var det Holmen Röd som inledde mot tuffa Lerum Vit, våra finalmotståndare från Intersportcupen i december… Ett bra resultat i första matchen skulle bereda väg för kommande höjder under dagen. Nu är Lerum alltid ett tufft lag att möta, oavsett om det är deras 99:or eller 00:or och även i denna match böljade det fram och tillbaks. När slutsignalen ljöd fick man en känsla av att Holmen var det nöjdare laget med detta resultat.

Holmalunds IF röd - Skogsbygdens IF blå, 6-0
Skogsbygdens tjejer har vi inte tidigare stött på (inte dessa yngre i alla fall), men vi hade sett tidigare resultat från gruppen och kände helt klart att här fanns möjligheten att avancera till gruppetta om vi bara gjorde riktigt många mål. Nu har ju tyvärr just målgörandet inte varit det mest framträdande i Holmens innecupspel i år, men denna match satte en trevlig trend där till och med en viss hårdkämpande back fick göra ett mål framåt :) (1-0 Molly, 2-0 Molly, 3-0 Vera, 4-0 Emelie, 5-0 Cornelia, 6-0 Vera)

Holmalunds IF röd - Skultorps IF, 5-0
Vi har tidigare endast mött Skultorps 99:or och vet att det är en klubb med duktiga fotbollsspelare. I denna match fick vi dock se ett litet annat spel än 99:ornas och helt otroligt verkade målskyttet ha lossnat rejält för Holmen. Ett komplett lag, från en trygg målvakt, säkra backar och ett blixtrande anfall gjorde att detta helt och hållet var Holmens match från första till sista minut. Lite tråkigt dock att sista målet skulle behöva komma på en straff efter att Helin blivit rejält nedtryckt framför Skultorps mål, men vi kan förstå frustrationen för idag fick dom möta ett Holmalund på toppen av sin kapacitet! (1-0 Helin, 2-0 Helin, 3-0 Molly, 4-0 Molly, 5-0 Emelia på straff)

Två vinster, en oavgjord och 11-0 i målskillnad gjorde att Holmalund Röd vann sin grupp på målskillnad mot Lerum och nu väntade kvartsfinal och en chans att få revansch mot det Järpås som i gruppen hade vunnit mot våra lagkompisar.

Holmalunds IF röd - Järpås IS, 5-0 (Kvartsfinal)
Tja, vad skall vi säga… Firma Helin/Molly kunde i stort sett bara ligga på sista tredjedelen av planen och plocka upp den ena smörpassningen efter den andra och att två matcher efter varandra få ut maximalt av vårt spel var nästan mer än man kunde förvänta sig men efter ännu en storvinst så var Holmen i semifinal och fortfarande utan några insläppta mål (knappt några målchanser för våra motståndare än…) (1-0 Helin, 2-0 Helin, 3-0 Molly, 4-0 Helin, 5-0 Molly)

Holmalunds IF röd - Skara FC Vit, 1-0 (Semifinal)
Att Skara är ett duktigt lag har vi vetat länge, men i denna match var det verkligen kamp om varenda centimeter. Spelet flöt fram och tillbaks över planen och målchanserna för bägge lagen avlöste varandra!! I denna match tackar vi en storspelande Emelie i mål och självklart vår Vera för ett underbart mål som i slutändan förde oss till final för andra året på raken!

Holmalunds IF röd - Södra Härene IF, 3-1 (FINAL)
Att våra gamla kombattanter Södra Härene spelat bra hela dagen gjorde att det inte var en jättestor överraskning att se dem på andra sidan, en ren repris ifrån förra årets final i samma cup! Då gick finalen till förlängning, men denna dag hade Holmalunds målskytte kommit ifatt spelövertaget och för oss som stod vid sidan var det faktiskt helt otroligt att se hur Holmentjejerna helt lyckades döda SHIF’s spel och istället få igång det ena anfallet efter det andra. Vi vet mycket väl av bitter erfarenhet att det inte går att låta vissa duktiga spelare i SHIF få fritt skottutrymme och i denna match stoppade vi anfallarna redan innan det gått så långt och istället var det en av våra nyaste anfallare som fick igång målskyttet med både 1 -0 och 2-0 innan en annan av dagens hjältar spikade igen kistan med 3-0. Att våra motståndare i sista minuten sedan lyckades få till en snygg reducering gjorde inte riktigt så mycket för HOLMALUND HADE FÖR ANDRA ÅRET PÅ RAKEN VUNNIT CUPEN I TÅNGAHALLEN!!! (1-0 Molly, 2-0 Molly, 3-0 Helin)

Äntligen fick vi utdelning för vårt fina spel som lett oss till finalspel tidigare i år. TACK igen tjejer för en underbar fotbollsdag (även om vi knappt hann hem till melodifestivalen :-) Obesegrade cupen igenom och 20-1 i målskillnad talar sitt tydliga språk! Om förra året var fantastiskt så har vi en känsla av att 2012 kommer att bli det bästa fotbollsåret hittills för Holmalunds superduktiga F99/00!!!!


PS: För er som gillar statistik har vi fräckt nog snott resultatlistan från Alingsås Tidning nedan;


Tångahallen Cup F 12 Grupp 1 Damer
13:15Lerum lila - Skara vit0 - 0
13:15Södra Härene - Skogsbygden röd10 - 0
13:45Skogsbygden röd - Lerum lila0 - 4
13:45Skara vit - Wargön2 - 0
15:15Södra Härene - Skara vit0 - 0
15:15Wargön - Lerum lila0 - 0
16:00Lerum lila - Södra Härene2 - 2
16:00Skogsbygden röd - Wargön0 - 4
16:45Skara vit - Skogsbygden röd7 - 0
16:45Wargön - Södra Härene0 - 2
Tångahallen Cup F 12 Grupp 2 Damer
13:30Holmalund vit - Skara blå1 - 1
13:30Järpås - Stenstorp0 - 4
15:30Skara blå - Järpås0 - 0
15:30Stenstorp - Holmalund vit2 - 0
17:00Holmalund vit - Järpås0 - 2
17:00Skara blå - Stenstorp0 - 0
Tångahallen Cup F 12 Grupp 3 Damer
14:00Lerum vit - Holmalund röd0 - 0
14:00Skogsbygden blå - Skultorp0 - 5
15:45Holmalund röd - Skogsbygden blå6 - 0
15:45Skultorp - Lerum vit0 - 1
17:15Lerum vit - Skogsbygden blå3 - 0
17:15Holmalund röd - Skultorp5 - 0
Tångahallen Cup F 12 3. Kvartsfinal Damer
17:45S:a Härene IF - Skara FC blå2 - 0
17:45Stenstorps IF - Lerums IS vit3 - 2
18:00Holmalunds IF röd - Järpås IS5 - 0
18:00Skara FC vit - Skultorps IF5 - 0
Tångahallen Cup F 12 2. Semifinal Damer
18:30S:a Härene IF - Stenstorps IF4 - 1
18:30Holmalunds IF röd - Skara FC vit1 - 0
Tångahallen Cup F 12 1. Final Damer
18:45S:a Härene IF - Holmalunds IF1 - 3

14 kommentarer:

  1. Bra spelat holmalund !

    SvaraRadera
  2. Tack!! Efter alla cuper i vår där vi nått nästan ända fram är det riktigt skönt för tjejerna att få avsluta innesäsongen med årets första cupguld :)

    SvaraRadera
  3. Ja det var roligt men hon molly hon spelar ju både i holmen och kik men hon är jätte bra

    SvaraRadera
  4. Ojdå, här har vi en person som är rejält insatt i tjejfotboll F99/00, synd att du inte skrev ditt namn så hade vi säkert kunnat haft fler intressanta diskussioner :)

    Nu finns det ingen anledning att gå in på detaljer, men att den spelare som du nämner tidigare har varit med i vår "systerklubb" här i Alingsås är ingen hemlighet. Däremot gratulerar vi henne lite extra nu eftersom hon var den enda i just denna laguppställning som aldrig tidigare vunnit ett cupguld!

    SvaraRadera
  5. Okej jag var och kolla när ni spela och ni var bra. Och jag undrar bara en sak vad är en systerklubb får man spela i 2 lag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med systerklubb menar nog Tobias det andra laget i Alingsås som har flicklag i fotboll. Nej Molly sökte sig till oss runt årsskiftet och numera tillhör hon den röda maskinen så numera ser man henne i den röda tröjan. en fantastisk fotbollstjej som vi skall göra allt för att utveckla till en kommande landslagsspelare :)

      Radera
  6. Precis, systerklubb låter trevligare än "lokalkunkurrenten", men är väl egentligen samma sak :) Med tanke på att Alingsås inte är världens största stad och tjejerna i de flesta fall redan känner varandra utanför fobollen tycker vi bara det är trevligt att se duktiga fotbollsspelare välja Holmalund och då dessutom ganska direkt se ett positivt resultat utifrån det valet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej jag undrar bara varför ni aldrig kan hålla er till bara oo:or i dom cuperna ni ställer upp i som tånga cupen det var F12 cup inte för 13 åringar ;-)

      Radera
    2. Hej vännen, det känns som om du följer Holmen lite sådär på avstånd!? :)

      Nu är det så att vi ÄR ett F99/00-lag och då har 99:or och 00:or som tränar och spelar tillsammans. I tex. Tångacupen ville vi låta så många som möjligt spela och skickar därför två lag.

      Det är faktiskt likadant åt andra hållet. I Elljuscupen som vi vann i höstas (för 99:or) var 7/12 Holmentjejer födda 2000, http://holmalundsif.blogspot.com/2011/10/holmalunds-f9900-vinner-elljuscupen-f12.html

      Radera
  7. ja , jag vet inte om jag ska börja snart jag är 12 år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej igen tjejen! Jag tycker du ska säga till mamma eller pappa att ta en titt på vår lagsida och sen slå en signal till någon av tränarna. Vill du komma och testa en träning är du jättevälkommen, men vi vill i alla fall ha med föräldrarna redan från start!

      Radera
  8. Hej Anonym!
    Vårt mål är att så många som möjligt skall få spela i truppen. I just denna cup hade vi en del återbud från 00 tjejerna och då lånade vi in några äldre tjejer då reglerna tillät det för att fylla ut två lag. Att vi aldrig bara kommer med 00 tjejer är lite felaktigt vi har under vintern deltagit i vår egen Intersport cup, Sparbankscupen samt Vedum cupen med endast 00 tjejer (i 00 klassen) varav vid två tillfällen körde vi med 2 lag men det blir lite knappt med folk då vi är precis på gränsen till att fylla två lag. Sedan är det ju som Tobias säger allt som oftast tvärtom då vi faktiskt brukar ställa upp i 99 klasser med väldigt många 00 tjejer. Du verkar ju ha bra koll på oss så kom och testa på någon gång vet ja då blir vi ju ytterligare en 00 tjej. Vi tränar tisdag, torsdag och fredag så det finns gott om möjligheter att komma och besöka oss. Tider mm finner du på lagsidan. Spelar du själv fotboll ??

    SvaraRadera
  9. Ja jag och min kompis gör det vi kanske kommer och kollar någon dag

    SvaraRadera
  10. Det vore jättekul ni är varmt välkomna precis hemkommen från en härlig träning i en lagom småkall vårkväll :)

    SvaraRadera

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00