Sök i den här bloggen

söndag 4 mars 2012

Öbollen Vintercup F99 - En lagframgång för Holmen

Efter en veckas "vila" (bara tre träningar i mellan) var vi idag tillbaka i Öckerös fina inomhushall för att spela Öbollen Vintercup F99. Känslan av att se detta härliga gäng värma upp och ha kul ihop gav oss en känsla av att detta skulle kunna bli en riktigt lyckad dag.

Nu har vi inte gjort oss kända som grymmaste futsal-laget, men efter gruppsegrar, finalplatser och fina placeringar tidigare i år har vi ändå bevisat vilken skön bredd det är i detta gäng!

Holmalunds IF - Skepplanda BTK, 1-1
Skepplanda är ett lag som vi mött flera ganger och med tanke på att det var ett tag sedan som vi alls spelade lika med detta duktiga lag så var det självklart med högsta respekt som vi äntrade planen för denna match. Vår plan var att följa vårt eget spel och attackera högt och till en början såg det ut att lyckas, men som vanligt när ett lag pressar släpper man till någon chans och mot ett lag som Skepplanda räcker en liten miss för att få 0-1 (och våra motståndare hade även fler målchanser som stolpe-stolpe-ut tex). Detta dämpade dock inte våra tuffa tjejer som fortsatte att pressa högt och mer och mer jobbade sig in i matchen och när Eleonora till slut pressar in 1-1 som blir slutresultat känns det som en match som faktiskt bägge lag hade kunnat vinna då vi mot slutet låg på rejält, en bra inledning på cupen!

Halvorstorps IS - Holmalunds IF, 0-2 
Halvorstorp är nog lite trötta på att möta Holmen… Ett riktigt duktigt lag som tyvärr för deras del verkar passa vårt spel riktigt bra. I denna match kändes det dock som Holmen idag var snäppet bättre på de flesta detaljer och när Ellen trycker in 1-0 är det efter ett antal anfall från vår sida som till slut ger resultat. Holmens press fortsätter matchen igenom och 2-0 kommer från Emelies doja och det är riktigt skönt att se Holmens namn högst upp i grupptabellen.

Öckerö IF Vit - Holmalunds IF, 0-1
Avslutande match i gruppen mot duktiga Öckerö och här vet vi att det nog krävs en del mål då vi smygkikat på att Skepplanda fått in fler mål än oss hittills. Matchen börjar riktigt bra när Helin från vänstern får till ett kanonskott och 1-0 till Holmen. Nu täcker dock Öckerö upp rejält och spelet böljar mycket på mittplan, till slut blåser domaren och det känns som vi skulle ha behövt några fler mål. Men, när vi får resultatet att Skepplanda spelat oavgjort mot Halvorstorp innebär detta att Holmen vunnit gruppen med två vinster och en oavgjord, grymt kämpat tjejer!

Holmalunds IF - Trollhättans BoIS Vit, 0-1
Lottningen i A-slutspelet gav oss okända Trollhättan BoIS som motståndare och för Holmens del var det bara att fortsätta samma spel som gett resultat tidigare under dagen. Tyvärr blir det lite deja-vu från vår första match att mitt under vår press så får Trollhättan till en kontring med två anfallare mot en back och 1-0 är ett faktum. Frustration kännetecknar resten av denna match då vi pressar, pressar, pressar men inte får in den där bolluschlingen… 12 minuter är inte långt och när domaren blåser är det ett gäng riktigt besvikna tjejer som fått sin första förlust under dagens cup och det kändes inte helt rättvist…

Holmalunds IF - Öckerö IF Vinröd, 1-0
I sista matchen hängde det på att våra motståndare Öckerö Vinröd gjort sitt jobb och slog Trollhättan. Detta gjorde dom, men kanske lite för väl bra för vår smak då dom lyckades trycka in hela 3-0 vilket gjorde att vi var tvungna att slå dom med 3-0 för att vinna gruppen och gå till semifinal…

Under hela turneringen (och även i 00-cupen förra veckan) var det en spelare i Öckerö som utmärkte sig och så vitt vi sett skapat de flesta av lagets målchanser och haft ett ruggigt hårt och välplacerat distansskott. Vi brukar inte spela med punktmarkering, men just i denna match kändes det som ett måste för att hålla nere Öckerös siffror samtidigt som vi gjorde massa mål, inte den allra lättaste kombinationen direkt med fyra utespelare.

Matchen kör igång i högt tempo och Öckerö som gjort en riktigt bra turnering tidigare kände nog lite frustration när våra tjejer låg tätt tätt tätt och inte tillät dem att få fram en vettig passning eller för den delen ens något skott på mål. Istället var det Helin som nickade in 1-0 till Holmen och eftersom vi visste att detta inte räckte var det bara växeln framåt som gällde. Nu gör man inte helt lätt mål på dessa tajta planer och speciellt inte när man närmar sig slutspel. Tyvärr fick vi nöja oss med 1-0 och i denna tajta grupp innebar detta tre lag på samma poäng, men med två mål färre gjorda slutade Holmen på en hedrande andraplats och en lång dag var till ände. Tråkigt här också att Öckerö fick möta Torslanda i sin semifinal, ett Torslanda som vi hade sett fram emot att försöka få revansch på sedan senaste mötet...

Sammanfattat visar vi återigen en styrka som ett lag och att vinna gruppen och komma tvåa i A-slutspelsgruppen med bara en enda förlust är en rejäl styrka. Samtidigt är vår lilla akilleshäl som vanligt att vi inte får in bollen i mål, med tanke på alla de målchanser vi jobbade oss till så är detta verkligen något vi kommer nöta på ännu mer på kommande träningar och vi är helt övertygade om att vi kommer se rejäla resultat när väl serien kör igång framåt våren! Nu har vi en inomhusturnering kvar för våren och där kommer vi släppa loss rejält... Rumble in Tånga...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00