Sök i den här bloggen

söndag 15 september 2013

Holmen rundar av Division 5 Alingsås med en kämpaseger

arkivbild från förra höstens möte uppe i Norra Härene...
Årets sista match i Division 5 Alingsås mot Saleby/Trässberg/NorraHärene är antagligen också den som ligger allra längst bort. Förra gången vi hälsade på uppe i Norra Härene var för ganska exakt ett år sedan och den matchen var för många av våra tjejer första gången överhuvudtaget på större plan.

Dagens möte blir en match med två ansikten där vi i första halvlek inte alls får upp vårt vanliga tempo. Efter lite återbud testar vi idag Lisa tillsammans med Nora som mittbackar, de gör det grymt bra och STN skapar inte en enda farlighet, vi vinner bollar och sätter snygga långbollar eller kombinerar pass igenom och fyller på framåt precis som vi sagt vi skall göra. Vi tar ledningen med 1-0 och har bud på både 2, 3 och 4 mål sedan efter ca 20 minuter går tempot ner lite och spelet jämnar ut sig. Då grinar oss oturen i ansiktet när ett litet misstag gör att en av STN-tjejerna får friläge och det är kvitterat. En stund senare får dessutom STN en frispark halvvägs in på vår planhalva och en av deras tjejer får till en riktig drömträff som glider över Verro i mål och i halvtid leder STN med 2-1 trots att Holmen haft flest målchanser, inte roligt.

I halvtidssnacket pratar vi mycket om att vi måste få mer energi och högre tempo framåt så då flyttar vi in Ellen och Nora som mittbackar och tillsammans med Alva och Moa säkrar dom upp bakåt. Framåt ska vi driva upp ett djävulskt tempo i allt från inkast till frisparkar utsparkar, allt skall gå fort som vi vet att tjejerna kan samtidigt som vi måste vinna varenda boll på mitten med Emelie, Lisa, Siri och Johanna och på topp ska vi spurta över STN och vilket driv vi får till!!! STN gör visserligen två mål till på kontring men vi kunde lätt gjort tio eller fler framåt om vi satt hälften av våra chanser. Matchen slutar 6-4 till Holmen efter underbara mål av Bea (x2), Emelie, Moa, Siri och Lisa. Härligt jobbat tjejer, idag visar vi i andra halvlek exakt det spel som gjort att vi kommit så långt i två tuffa serier i år!

Flickor, div 5 Alingsås
LagSDP
Gå till detaljerad tabell på www.vastgotafotboll.org
Frisco/ Herrljunga113530
Holmalunds IF Röd122526
Alingsås KIK81416
Arentorp Helås FK11-1113
Falköpings KIK10-610
Saleby/ Trässberg/ N.Härene9-138
Åsarp-Trädet/ Redväg11-440
Vartofta/ Kinnarp-SlutarpUtgått

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00