Sök i den här bloggen

lördag 28 september 2013

Elljuscupen 2013 - GULD till Holmen IGEN!

GULD i Elljuscupen F14 - Samlat gyllene gäng från Holmalunds IF

Det är ju egentligen helt otroligt att våra tjejer för tredje året i följd, i hård kamp lyckas plocka hem den ädlaste medaljen från årets sista utomhuscup. Att vi dessutom har så många duktiga tjejer att vi kan ha två lag med i cupen säger ju sitt om vilken hög nivå alla våra tjejer har!

I semifinalen väntar först Lundsbrunn, ett lag vi ryktesvis får höra spela duktigt och tufft i år. Lite på håll ser vi dom gula tjejerna värma upp och det är verkligen ett stabilt gäng som ställer upp mot Holmen. Vad gör våra tjejer då!? Jo dom chocköppnar i värsta tempot och kör totalt över Lundsbrunn i första 2/3 av halvleken och när domaren blåser för halvtid står det redan 4-1 till Holmen. I andra halvlek spelar vi säkert och håller alla igång för att hålla denna ledning, vilket såklart gör Lundsbrunn mer och mer frustrerade. Men även om våra gula motståndare också lyckas höja sitt tempo efter vilan så håller Holmen tätt. Matchen slutar 4-1 (efter hat-trick av Molly + snyggt mellanstick av Lisa) och återigen är det final mot Södra Härene som väntar (dom slog Levene/Skogslund med 4-0 i den andra semifinalen).

Södra Härene har vi ju mött i final de senaste åren av Elljuscupen och riktigt roligt att våra duktiga lag får tampas ännu en gång, utan tvekan de två bästa lagen i årets cup! SHIF för dagen i helblått (!) ställ kör igång med tuffaste uppställningen direkt och det är ett ställningskrigande utav dess like på planen. Våra backpar täcker av bra och stöttar varandra vid varje långboll som dyker upp och om det var lite uppsluppet tidigare är det fullt allvar i varje närkamp nu. Våra mittfältare sicksackar fram bollen över planen och Holmen har både ett och två måltillfällen innan till sist Lisa öppnar med ett underbart skott som ger oss ledningen i matchen. SHIF krigar sig dock tillbaka och lyckas till slut reducera på en härlig nick av Moa Edrud och 1-1 är ett resultat som sen faktiskt står sig hela matchen och ännu en gång väntar straffar mellan våra lag. Det var ju inte direkt någon överraskning och riktigt skönt att vi redan före semifinalen började öva extra på straffar och inga oklarheter vilka tjejer som för dagen känner sig mest kallade att slå straffarna heller...
  • Emilia inleder med en iskall bredsida och 2-1 till Holmen
  • SHIF kvitterar till 2-2
  • Molly pressar upp ett skott, nästan i krysset och 3-2 ledning för HIF
  • SHIF kvitterar igen, 3-3
  • Lisa dundrar in en straff som målisen knappt ser, 4-3
  • SHIF svarar upp direkt och 4-4
  • Cornelia som fick sig en rejäl tryckare i andra halvlek sätter 5-4
  • SHIF följer upp direkt, 5-5 och vi börjar fundera över ytterligare straffläggare
  • Emelie fullföljer Holmens perfekta rad och 6-5
  • SHIF har sista straffen och då kliver Emelie återigen fram, limmar skottet och HOLMEN HAR VUNNIT GULD IGEN I ELLJUSCUPEN!!!
Ett stort tack och grattis till alla duktiga Holmentjejer i årets Elljuscup och med lite mer flyt i straffarna förra veckan hade det lika gärna kunnat varit två Holmenlag i final idag! Ni är BÄST!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00