fredag 24 augusti 2012

Holmen kryssar i lokalderbyt

Så var det då dags för tredje och sista derbyt mot Alingsås KIK i Division 6 Alingsås i år. De senaste två mötena har ju Holmen direkt haft det vanliga flyt som vi är vana vid, men efter inledningen i höst känner vi att lugnet och styrkan finns där.

Redan när matchen kör igång visar våra röda tjejer en riktig kämpainsats och driver på rejält mot våra blåa motståndare. Efter halva första halvlek är det Holmen som varit mest framåt och vi har haft minst två rejält starka målchanser medans det inte direkt varit någon farlighet åt andra hållet. När 2/3-delar av halvleken körts så blåser plötsligt domaren för indirekt frispark sådär 2 meter från mål då hon anser att en av våra backar gjort en bakåtpassning. Sett till chanser är det inte direkt rättvist och när vi lyckas få undan bollen blir det stort jubel på den nybyggda läktaren (som dagen till ära är knökfull med Holmenfans!!) Tyvärr åker vi därefter på en tveksam avblåsning halvvägs in på vår planhalva och den påföljande fina frisparken knäas på en snygg volley in i vårt mål och 1-0 är ett resultat som står sig in i paus.

När andra halvlek kör igång sätter KIK en väldigt fart, men Holmens backlinje är med och ser istället till att få in fina framspelningar till våra anfallare som får många bra chanser. 10 minuter in i halvlek två får Molly en riktigt bra möjlighet som vi på läktaren tror kommer gå direkt in i mål men KIK's målvakt får till en fantastisk räddning. En liten stund senare ser vi en underbar passning av Siri som letar sig fram till Molly som sticker perfekt i luckan mellan backarna men målet döms helt felaktigt bort för offside (när till och med KIK:are på vår sida håller med om att det inte är off-side så känns det inte riktigt som vi har turen på vår sida i denna match heller). Pressen fortsätter och målisen i KIK gör en fantastisk match och räddar ännu fler riktigt bra målchanser!

Sista delen av matchen är det Holmen som trycker på för fullt och KIK för till en och annan kontring som antingen rensas av backlinjen eller plockas ner av Emelie i mål som idag spelar som i trance! Sista fem minuterna av matchen står faktiskt hela Holmen uppe på KIK's planhalva och med någon minut kvar får Johanna till ett härligt skott som målisen först tappar, men sen får tag i. Holmenfansen på läktaren är fullt beredda att vända hem med ännu en "nära-match" i tankarna, när matchens absolut sista anfall letar sig fram till Johanna som gjort ett grymt jobb på kanten idag. Med en lätt touch in mot straffområdet får hon fram bollen till högerkantens kämpe Siri som med matchens absolut sista skott ser till att utjämna och när domaren precis efteråt blåser av matchen har vi ett oavgjort resultat och efter sommaren har Holmen inte förlorat en enda seriematch!!!

#07. Emelie Nyberg Haliti<br /><b style="color:red">Forward/Mittfält</b>Idag är det många Holmentjejer som gör en riktigt grym match, men tjejen som idag överträffar sig själv och visar att det inte bara är på straffar som hon kan dominera är såklart Emelie Nyberg Haliti. Med en grym självkänsla, flera friräddningar, ett lugn som smittar av sig på backlinjen och en säkerhet framåt som gör utsparkar till ett rent anfallsvapen visar hon idag att det kommer bli än svårare framåt att göra mål på Alingsås skönaste fotbollstjejer! Grattis igen Emelie, hat-trick i matchkanoner gör inte många!

Föräldramöte och grillning efter Derbyt, en skön samling Holmentokar :)