Sök i den här bloggen

måndag 13 augusti 2012

Holmalunds träningsläger 2012

Så är då hösten igång "på riktigt" för Holmalunds IF F99/00. I år var det femte gången vi körde denna höst-kickoff och riktigt kul att det för varje år blivit ännu bättre uppslutning och deltagarrekord! I år hade vi med oss 21 fotbollstokiga tjejer ut till Kalvsund i Göteborgs norra skärgård (bredvid Björkö och mittemot Öckerö).

Väderprognosen för helgen hade varit lite si och så, men fredag eftermiddag när vi anländer så skiner solen över den härliga lilla ön. Som alltid tar det en stund att göra sig i ordning och när alla hade sina saker på plats så bytte vi om och promenerade ner till fotbollsplanen som låg precis nedanför vår anläggning (och i direkt anslutning till öns bästa badplats med hopptorn på bryggan och allt :). Två timmars fotbollsträning en fredagskväll kanske inte tillhör vanligheten, men det brukar inte heller grillkväll med hela gänget (kombinerat med ett skönt kvällsdopp) göra heller :)


Lördag morgon var det upp tidigt som gällde för efter frukost började våra gäster från IK Zenith ramla in. På schemat stod två träningsmatcher, en lätt lunch och lite bad tillsammans. Spelmässigt så visar alla våra tjejer nu en mognad som vi inte sett tidigare och det blir mer och mer passningsspel och bra placeringar på den stora planen. Resultatet spelar inte så stor roll i dessa matcher (vi vann varsin match), men just möjligheten att kunna träna under matchförhållanden mot ett av Göteborgs bästa flicklag kommer vara guld värt när vi i höst fortsätter i serien. Att det sedan var ett grymt trevligt gäng ledare och tjejer i Zenith visade sig när badkläderna åkte på och gänget från Torslanda hade problem att få med sig sina tjejer hem igen när dom hade så kul ihop!

Efter allt matchande och badande blev det lite "egen tid" för tjejerna där många passade på att utforska både öns strandpromenad, kiosken och bara hänga lite ihop innan det drog ihop sig mot kvällsträning. Med tanke på att det varit mycket fotbollsspel så blev det en skön omgång fotbollsbrännboll istället där lag "Holmalund" slog lag "Barca" med minsta möjliga marginal. Mycket skratt och en riktigt härlig dag tillsammans som är så viktigt för att få ihop bästa möjliga gruppsammanhållningen!

Söndagsmorgonen var det några pigga tjejer som passade på att ta ett morgondopp och enligt rapporten var det "minst lika varmt i vattnet som på dagen", helt underbart att höra :)

Idag var det grannön Öckerö som ställt upp med motstånd och riktigt kul att se tjejer och föräldrar anlända i egna båtar och lägga till vid den lilla badbryggan innan match. Enligt vad vi fick höra så verkade det även som att Holmen hade plockat med sig solen ut i skärgården då detta nog var den bästa solhelgen på länge, perfekt!

Eftersom vi behövde packa ihop och åka hem till inlandet efter lunch så beslutade vi tillsammans med Öckerö att köra en match med lite längre halvlekar och här splittade vi i stort sett upp så våra tjejer fick köra varsin halvlek och nu är det ingen i vårt lag som inte testat på niomannafotboll och stora mål längre :) Idag satt ju två dagars träning/matchande i benen så det var inte riktigt lika mycket energi som i lördagens matcher och Öckerö (som leder sin serie) är inget lag som släpper ifrån sig målchanser, men precis som igår är det viktigaste att vi får igång våra positioner och passningar på en stor plan och det såg riktigt bra ut stundtals. I andra halvlek hade vi fått upp ångan och började även få utdelning på våra målchanser och fick in några bollar, men precis som vi sagt tidigare spelar resultaten ingen som helst roll här. Vi vet att i våra serier är det få lag som kan mäta sig med Öckerö IF eller IK Zenith och med det fina spel vi börjat få till på storplan så kommer det se riktigt bra ut i höstens matcher!

Precis som på lördagen minglade våra tjejer på med Öckerös tjejer och det är verkligen jättekul att Holmalunds F99/00:or har fått ett rykte att både vara ett riktigt trevligt gäng på och utanför planen, men inte minst att vi spelar en tekniskt bra och rolig fotboll som även våra motståndare uppskattar!

Nu är det tillbaks i vardagslunken som gäller och i division 7 Trollhättan är det match redan på onsdag (mot Skoftebyn), på lördag åker vi upp och möter Sjuntorp Upphärad och i division 6 Alingsås är det bortamatch mot Sollebrunn på söndag. Mycket rolig fotboll kan vi utlova i höst för och med det skönaste gänget i Alingsås :)

PS: Ännu fler sköna bilder från lägret hittar ni såklart på Holmalunds IF F99/00's Facebooksida
PPS: ÄNNU fler härliga foton finns även på vår bloggande Helin Widads sajt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00