söndag 26 augusti 2012

Nu har Varaserien kört igång för Holmens dubbelnollor

Så var det då dags för Holmens dubbelnollor att göra debut i Division 6 Vara och det med höstens längsta utflykt, till Norra Härene strax innan Lidköping.

Saleby/Trässberg/N.Härene som står som värdar för dagens match är ett blandat 97/98/99-lag som nog undrar lite vad det är för småtjejer som kommer springande under uppvärmningen :) Vi har gjort klart och tydligt för samtliga lag i serien att detta är just en möjlighet för samtliga våra yngre spelare att få lite erfarenhet av att spela som ett lag mot duktigt motstånd (inför nästa års niomannaserie). Självklart är det roligt att göra mål och vinna matcher, men framför allt är dessa matcher till för att våra tjejer ska få spela ihop sig under riktiga matchförhållanden och hitta positioner och tänk på stor plan! Matchen kör igång lite trevande och vi märker att STN är ett starkt lag som vi inte har så lätt att komma igenom. Oavsett så håller Holmen bra ihop fram till 16:e matchminuten när en kommunikationsmiss mellan back och målvakt gör att en STN-tjej får fram långa benet och plötsligt leder hemmalaget med 1-0. Antagligen är STN själva ganska nöjda med detta för när Holmen sätter fart igen får vi plötsligt lite mer ytor och några minuter senare får Emelie på ett bra skott från högerkanten som är så hårt att målvakten inte kan hålla bollen och det är reducerat.

Våra Holmentjejer har igång ett riktigt bra passningsspel och det är nära, nära flera gånger att någon av våra anfallare kommer igenom en lucka, men STN's backlinje täpper till. Istället är det de lite längre benen hos våra motståndare som klart ger fördel och i kamp med våra backar lyckas en STN-anfallare i 24:e matchminuten lyfta bollen över backlinjen och via stolpens insida få upp dem i ledning igen. Några minuter senare blåser dock den mycket duktige domaren frispark i en bra position för Holmen och nu är det faktiskt Wilmas tur att för första gången i år presentera sig i målprotokollet efter att ha tryckt in Emelies fina frispark! Med några minuter kvar på halvleken är det förstås ett resultat vi gärna håller, men tyvärr får våra motståndare till ett riktigt fint inspel i sista minuten som en av deras anfallare lyfter in i mål och 3-2 blir halvtidsresultat.

Andra halvlek kör igång och nu är det Holmen som pressar på från start och rullar boll jättefint på STN's planhalva. Det som saknas lite dock är kraften i skotten mot mål, men det är ju något som kommer ju äldre och muskligare våra tjejer blir, så inget vi är oroliga över. Idag är det några av våra tjejer som har lite mer tyngd att trycka till med, medans andra flyger som vantar på planen :) Tyvärr får istället då STN till en kontring och idag har vi inte turen med oss i mål och 4-2 är ett faktum. Resten av matchen blir ganska mycket kämpande där till sist STN's ålder (och det faktum att dom hade 7 och vi endast hade 3 avbytare) ger utslaget att dom till sist vinner med 7-2. Det vi ska ta med oss från denna matchen är att vi gör en riktigt bra halvlek mot tjejer som är 2-3 år äldre och till och med får mycket beröm från motståndarnas ledare och deras hemmapublik som är på plats för vårt fina spel. Holmens tjejer spelar riktigt bra boll och dessa träningsmatcher i höst kommer ge fullt utslag först när vi möter jämnåriga framåt våren!!
Helt fräckt lånar vi en mening från STN's matchreferat, ett trevligt lag att möta! "Mycket cred till våra motståndare i Holmalund, som alla utom något enstaka undantag var födda -00. Små, underbart kvicka, bolltekniska och oerhört samspelade tjejer som emellanåt visade våra tjejer att det inte handlar om storlek och ålder. Lycka till i serien tjejer!"
#28. Lovisa Olsson<br /><b style="color:red">Vänster Mittfält</b>Matchens kanon idag är en tjej som faktiskt idag för första gången spelar riktig niomannamatch. Det är en tjej som ger allt i närkamperna och kämpar in i det sista oavsett om det är i anfall eller försvar, en tjej som alltid tänker på laget först!! Idag tackar och gratulerar vi Lovisa Olsson till en strålande debut i niomanna och en riktigt härlig och inspirerande insats!!