söndag 9 september 2012

En magisk första vinst i Division 6 Vara

Så var det dags för tredje matchen i division 6 Vara och idag är det Vedums AIS som kommer på besök till Alingsås. Vi börjar med att springa och hämta västar till våra gäster som råkat dyka upp med röda tröjor, en liten miss såklart :)

Våra motståndare idag är ju ett blandat F98/99/00-lag och vissa av våra tjejer kanske ser små ut, men Vedum får ganska snart känna på att det är en blandning av tuffhet och bollkontroll som stundtals får matchen att se ut som en av våra träningar med smålagsspel. Bollen studsar mellan Holmentjejerna i en fart som är helt magisk! 1-0 kommer efter några minuter när Vera tar sig fram på högerkanten och gör ett inlägg som egentligen är menat för Molly, men letar sig hela vägen in i mål!!

En liten stund senare så får Cornelia till en perfekt genomskärare samtidigt som Molly följer med mellan Vedums backar och 2-0 är ett faktum. 3-0 och 4-0 kommer efter riktigt kyliga utkast/utsparkar av Emelie i mål och det är är hat-trick för vår heta anfallare Molly! Det är väl ungefär här som vi börjar se frustrationen byggas upp hos våra motståndare och resten av halvleken är en kaskad av röda tjejer som letar sig mot Vedums mål, men med några skott strax utanför slutar ändå halvleken 4-0 till Holmen.

I andra halvlek har nog Vedum haft ett rejält paussnack, för det är ett samlat mittfält/försvar som möter upp och det blir mycket bollande i backlinjen för Holmen när vi söker nya vägar att ta oss fram. Riktigt roligt idag att se hela laget leta fria medspelare och hellre passa hem och börja om en extra gång istället för dessa tröstlösa långbollar framåt. När dryga kvarten av andra halvlek gått blir det ändå en repris av senaste målet när Molly tråcklar sig igenom backlinjen och trycker in 5-0. Några anfall senare är det Cornelia (som nu hamnat i en mitt-roll) som får till ett riktigt kanonskott från halva planen som letar sig in över Vedums målvakt upp i krysset!!

Vedums tjejer är nog inte vana vid det tempo och ständiga stressande som våra tjejer har och det blir både en och annan rensning som åker ut till inkast och hörna för Holmen. 7-0 är ett riktigt konstmål av vår lilla dribbler Elenora som söker och söker och söker någon att passa men till sist kyligt avslutar på egen hand nästan i linje med målet, världsklass!!! 8-0 kommer till när Molly (som nu flyttats ner som mittback) tar med sig bollen hela vägen från vårt eget målområde och Vedums målis har inte en chans. Matchens sista mål är faktiskt ett riktigt tröstmål för Vedum då det knappt är någon Holmentjej kvar på vår planhalva... en hederlig gammal tåpaj lurar sig förbi duktiga Emmie i mål och en liten stund senare blåser domaren av matchen...

Idag är det svårare än någonsin att plocka ut en matchkanon då vi verkligen ser att hela laget tagit till sig niomannaspelet på en nivå som vi inte sett tidigare. Fortsätter vår formkurva såhär så kommer det bli riktigt trevligt att spela i en niomannaserie nästa år :) Efter många långa diskussioner väljer vi därför idag att plocka ut TVÅ matchkanoner som är lika mycket värda titeln båda två!!

#20. Emmie Falk<br /><b style="color:red">Vänster Back</b>Matchkanon #1 är Emmie Falk, som igår gjorde en riktigt bra halvlek i vår match mot VFK och idag helt utan nerver ställer sig i 11-mannamål för första gången och visar att det är en roll som är som klippt och skuren för henne! Vi kände redan igår att denna helg var det en fokuserad och harmonisk tjej som var helt inställd på att täppa till och det är riktigt roligt att se med vilken glädje och pondus Emmie vaktar vårt mål och vilket härligt markspel som kombinerat med fina utkast/utsparkar bidrar till vårt anfallsspel! #09. Elenora Aliu<br /><b style="color:red">Central Forward/Mitt</b>Matchkanon #2 är Elenora Aliu som idag visar att man inte behöver vara stor för att vara en riktigt grym mittback. Ibland kan en liten vrickning/dribbling öppna upp helt nya ytor där en rensning inte alls ger samma effektiva anfallsvapen och kombinera det med jäklaranamma så har ni Elenora. Att få in en mittback som tänker både försvar/anfall och dessutom har en skön bollkontroll ger så mycket mer för hela laget! Verkligen jätteroligt att se den utveckling som denna lilla tjej gjort det senaste året!