Sök i den här bloggen

onsdag 19 september 2012

En vinst för den spelande fotbollen

Så var det då dags att runda av Division 6 Vara, den serie vi fick lov från VFF att delta i för att alla i Holmens F99/00 ska komma väl förberedda inför nästa års spel på större planer.

Idag är det tabelltrean Hudene GoIF som kommer på besök till Alingsås och med tanke på att det är så sent på säsongen känns det riktigt lyxigt att kunna erbjuda spel på konstgräsplan. Vi hade ju Hudene som motståndare i förra årets Division 7/8 och kommer väl ihåg att det är ett tufft lag som inte släpper till allt för mycket.

När spelet kör igång så märker vi dock den stora skillnaden som i stort sett följer hela matchen... Holmalunds tjejer drar igång ett härligt passningsspel där vi ständigt byter positioner och för bollen fram mot Hudenes mål. Hudenes spelidé verkar istället vara "långa bollar på Bengt", vilket i detta fall är en supersnabb liten tjej som ständigt ligger längst fram och lurar. Efter ett antal sekvenser när Holmen på samma sätt spelar sig fram och Hudene tjongar, så börjar det ändå bli en aning tröttsamt. Nu var det ganska länge sedan vi stötte på ett liknande spelsätt och rent ärligt känns det mer spelförstörande än att det bidrar till en rolig match. När ungefär halva halvleken gått så märker vi att vår nya tjej, Lisa börjar känna sig mer hemma i laget och plötsligt öppnar sig ett läge att dra till och det gör hon verkligen! 1-0 till Holmalund och det är verkligen mer än välförtjänt!

Idag kan vi verkligen se att dessa matcher i höst gjort rejäl nytta. När tex Frida/Malin som mittbackar bygger upp spelet bakifrån, tar understöd av ytterbackar som Nelly/Klara, börjar om och kör på andra kanten som förlänger längs kanten eller in i mitten till Lisa/Johanna och så vidare, ja då ser man att det här börjar bli ett riktigt helgjutet fotbollslag och vi kan verkligen se fram emot nästa års seriespel. Idag får vi inte full utdelning från våra forwards, men det beror mer på att Hudenes backlinje konstant ligger på linje framför sin egen målvakt och hade det varit handboll hade man kallat det punktmarkering på våra anfallare. 1-0 står sig halvleken ut och med det spel som våra tjejer visar upp så känns detta som en match vi bör vinna.

Andra halvlek drar igång och nu har Hudene verkligen skruvat upp sina rensningar, det är rent ut sagt ett jäkla tjongande. Det är väl här som det börjar märkas lite mer att våra tjejer ändå är 2-3 år yngre och framförallt då kortare, för bollarna studsar över och Hudenes längre anfallare drar verkligen nytta av detta. Utan att ha sett deras tidigare matcher har vi nog en misstanke om att det är såhär dom brukar vinna sina matcher. När fem minuter av andra halvlek gått så är det just en sådan här ballongboll som studsar förbi vår backlinje och Hudenes lilla anfallsmissil (som oftast annars togs bort av Frida/Malin) gör inget misstag, det är kvitterat. Matchbilden fortsätter, Holmen spelar och Hudene rensar... När halva andra halvlek är spelad så får Hudene på ett liknande skott som vi gjorde 1-0 på och Veronica som annars varit säkerheten själv i mål idag, når inte riktigt ända upp på bollen och plötsligt leder våra motståndare med 1-2. Helt subjektivt kan vi inte påstå att detta är i närheten av rättvisa efter våra tjejers match idag, men så är det i fotboll och nu har vi en kvart kvar att komma ifatt.

Nu skruvar vi dock upp tempot ett snäpp till och det är anfall på anfall som slår in över Hudenes försvar. Vi får en hörna, två hörnor, frisparkar, inkast och biter oss närmre och närmre en kvittering. Till sist är det en hörna från höger som Lisa får perfekt lyft på och verkligen riktigt roligt att se Johanna skalla in 2-2 med full kraft, där ser vi vad höstens alla nickträningar kan ge i resultat :) Hade matchen fått pågå lite till så känns det som att våra röda krigare hade tagit hem den, men när domaren blåser av så måste vi ändå känna att idag gjorde Hudene ett bra jobb att få ner matchen i det tempo som passade dem och längden på våra tjejer är ju liksom något som kommer lösa sig av sig själv framåt. Att runda av en serie med äldre tjejer, där flera av våra spelare inte kört niomanna innan hösten och spela oavgjort med det lag som ligger trea i tabellen, det är faktiskt en vinst för ett spelande Holmen!

#22. Lisa Johansson<br /><b style="color:red">Central Mittfält</b>Matchens kanon idag är en tjej som av naturliga skäl i början av matchen var lite avvaktande, men ändå gjorde några riktigt sköna dragningar och visade att passningssäkerheten verkligen sitter där. För en fantastisk första match med sitt nya lag, en stabilitet på mittfältet där passningarna sitter stabilt, ett kanonmål och en underbar hörna som ledde till kvittering är det bara att gratulera Lisa Johansson! Bättre sätt att presentera sig kan man knappast göra :)
1-0, Lisa
2-2, Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul om du har tid att skriva en rad när du besökt vår blogg. Tänk bara på att bloggen riktar sig till läsare i alla åldrar!

Holmalunds IF F99/00 - Sponsorer 2014

Sponsorer för Holmalunds  IF F99/00